Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. november 7.

2015. novemberi megjelenések

Ezeket szúrtam ki erre a hónapra, kettő már ki is jött.

Jenn Bennett: The Antomical Shape of Heart
Megjelenés:
november 3.
Kiadó: Feiwel & Friends
Beatrix Adams pontosan tudja, hogyan tölti a végzős éve előtti nyarat. Elhatározza, hogy Leonardo da Vinci nyomdokába lép; kész megragadni az egyetlen dolgot, ami előnyt jelent a múzeum által szponzorált ösztöndíj versenyén: valódi hullákat fog festeni. De amikor megpróbál beszökni a kórház Felajánlott Test programjába és lekési az utolsó hazafelé tartó metrót, találkozik egy sráccal, aki felforgatja a nyári terveit.

Jack elbűvölő, vonzó, és valószínűleg egyike San Fransisco leghírhedtebb graffitiseinek. Éjféli buszokon és háztetőkön Beatrix kezdi látni kicsoda Jack valójában, és próbálja lerántani a leplet, arról milyen sebeket rejt a srác. De vajon visszatérnek ezek a titkok, hogy kísértsék Jacket? Vagy a csontvázak Beatrix családjának a szekrényében szétválasztják őket?

Ez semmi extra, a szokásos contemporary YA adagom, ezúttal érzékeny művészlelkekkel.

Pintip Dunn: Forget Tomorrow (Forget Tomorrow Series #1)
Megjelenés: november 3.
Kiadó: Entangled: Teen
Képzelj el egy világot, ahol a sorsodat már eldöntötték – méghozzá a jövőbeli éned.

Callie 17. születésnapja van, és mint mindenki más, ő is lelkesen várja a látomását; egy emléket küldenek vissza az időben, ami minden városi polgárt azzá az emberré farag, amire hivatott. Világklasszis úszóvá. Híres tudóssá.

Vagy Callie esetében bűnözővé.

A látomásában a lány azt látja, ahogy megöli a tehetséges húgát. Mielőtt feldolgozhatná, mit jelent ez, Callie-t letartóztatják és elhelyezik a Limbóban, egy pokoli börtönben, amit azoknak az embereknek tartanak fenn, akiknek a sorsa, hogy megszegjék a törvényt. Gyerekkori szerelmével, Logannel már öt éve nem beszélt, és most az ő segítségével szökik meg.

De a jövőtől és a kormány elől való menekülés közben Callie olyan események láncát lendíti mozgásba, ami reményei szerint megváltoztatja a végzetét. Ha nem, rá kell jönnie, hogyan védje meg a húgát a legnagyobb fenyegetéstől, önmagától.

Nos, a koncepció pont olyan, amit imádok, szóval majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Reméljük jobb lesz, mint az Uninvited.

Richelle Mead: Soundless
Megjelenés: november 10.
Kiadó: Razorbill
Mióta Fei az eszét tudja, nincsenek hangok a falujában, ahol a sziklás terep és a gyakori lavinák miatt a lakosok nem tudják fenntartani önmagukat. Fei és az emberek a kötélfelvonó könyörületére vannak bízva, ami Beiguoból, egy titokzatos messzi királyságból szállít fel ételt a veszélyes szirtekre.

Mikor a falusiak kezdik elveszíteni a látásukat, a kötélfelvonóval érkező szállítmányok lecsökkennek, és sokan éheznek. Fei otthona, a szerettei és az egész létezése válságba kerül a sötétség és az éhezés fenyegetése alatt.

De hamarosan éjjel egy kattanó hang ébreszti Feit, és a hang a fegyverévé válik.

Richelle Mead könyv? Naná, hogy kell, imádom, ahogy ez a nő ír. Plusz a fülszöveg is érdekesen hangzik, még ha sokat nem is árul el. ÉS NEM SOROZAT! Egyébként könyvmoly problémáim egyike mostanában, hogy nagy nehezen kivártam, míg Richelle befejezte  a Bloodlinest. Viszont úgy vagyok vele, hogy akkor már újra kéne olvasnom a Vámpírakadémiát, de ez így meg 12 könyv, hát mikor jutok el a végére?!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése