Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. július 6.

2017. júliusi megjelenések

Jesszus, már nyár közepe van! Ha a meleg napok rohamosan fogynak is, a várólistára kerülő könyvek sosem.

Julia Walton: Words on Bathroom Walls
Megjelenés:  július 4.
Kiadó: Random House Books for Young Readers
Adamet nemrégiben skizofréniával diagnosztizálták. Embereket lát és hall, akik nincsenek is ott: Rebeccát, a gyönyörű csajt, aki megérti őt; Keresztapát, aki zaklatja, és Jasont, a pucér csávót, aki kétségkívül udvariatlan. Könnyűnek kéne lennie, hogy megkülönböztesse a valóságot és a nem valóságot, de Adamnek nem megy.

Mégis van remény. Adam új suliba kerül, és egy kísérleti gyógyszert kezd el használni, ami segít neki, hogy ne vegyen tudomást a látomásokról. Hirtelen minden lehetségesnek tűnik, még a szerelem is. De amikor találkozik Mayával, egy szörnyen intelligens lánnyal, kétségbeesetten szeretne az a jó srác lenni, aminek a lány tartja. De aztán a csodagyógyszer nem hat többé, és Adam bármit megtenne, hogy távol tartsa Mayát a titkától.

Szeretjük a skizofréniát. Bár remélem megint nem ilyen a szerelem mindent megold típusú történetről beszélünk.

Matthew Quick: The Reason You're Alive
Megjelenés:  július 4.
Kiadó: Harper
Miután a 68 éves David Granger összetöri a BMW-jét, az orvosi vizsgálatok agytumorra derítenek fényt, amit ő Narancs ügynök lelepleződésének tulajdonít a háború alatt. A műtétből felébredve egy olyan nevet ismételget, akiről a civil életében senki sem hallott, egy őslakos amerikai katona nevét, akit egyszer meg kellett fegyelmeznie. David úgy dönt, hogy visszaad valami értékeset, amit hosszú évekkel ezelőtt ellopott egy férfitól, akit most Clayton Fire Bearnek hív. Ez lehet az egyetlen módja, hogy lezárást találjon egy egyre bizonytalanabb világban azzal, akit meg kellett védenie. Abban is segíthet neki, hogy kiheverje a felesége idő előtti halálát.

Ahogy David szembesül a múltjával, hogy megmentse a jelenjét, egy megrendítő portré kerül elő egy véleményéhez ragaszkodó és jószívű amerikai hazafiról, aki azért harcol, hogy hű maradjon piros-fehér-kék szívéhez, még akkor is, ha a szeretett ország olyan gyors mértékben és úgy változik, amit nem mindig szeret vagy ért meg. Itt van még Granger távoli, művészettel foglalkozó fia, Hank; az imádnivaló hétéves unokája, Ella; és a legjobb barátja, Sue, egy vietnámi-amerikai, aki tiszteli David rettenthetetlen őszinteségét.

Ez a szöveg semennyire sem fogott meg, de Matthew Quick!

Julie Buxbaum: What to Say Next
Megjelenés:  július 11.
Kiadó: Delacorte Press
Amikor egy valószínűtlen barátság gyúl a népszerű Kit Lowell és az aszociális David Drucker között, mindenki meglepődik, leginkább Kit és David. Kit értékeli David nyers őszinteségét − voltaképpen bizarr módon üdítőnek találja. David örömmel veszi Kit figyelmét és kíváncsi természetét. Amikor a lány a segítségét kéri, hogy kiderítse az apja tragikus autóbalesetének hogyanját és miértjét, David benne van. De egyikük sem látja előre, mit találnak. Vajon a barátságuk kibírja az igazságot?

Julie Buxbaum nemrég magyarul megjelent könyvét már nagyon olvasnám, főleg, hogy jókat szólnak róla, csak még nem sikerült beszereznem. Ebben a fülszövegben semmi extra nincs, de megelőlegezem a bizalmat az írónőnek.

Lisa Maxwell: The Last Magician
Megjelenés:  július 18.
Kiadó: Simon Pulse
Napjaink New Yorkában a mágiának nyoma veszett. A néhány megmaradtnak, akiknek megvan az affinitása a mágiához, árnyékokban meghúzódva élnek, elrejtik, kik ők. Minden Mágus, aki Manhattanbe teszi a lábát, a Meredély, egy sötét energiagát csapdájába esik, ami a szigetre zárja el őket.  Az átlépés egyet jelent az erejük elveszítésével  − és gyakran az életükével is.

Esta egy tehetséges tolvaj, és arra nevelték, hogy mágikus tárgyakat lopjon az ördögi Rendtől, ami a Meredélyt készítette. A veleszületett időmanipuláló képességével Esta képes lopni a múltból, még azelőtt összegyűjteni a tárgyakat, hogy a Rend rájönne a jelenlétére. Esta összes gyakorlása egy utolsó meló érdekében történt: vissza akar utazni 1902-be, hogy ellopjon egy ősi könyvet, ami a Rend és a Meredély titkait tartalmazza, mielőtt a Varázsló elpusztítaná, és ezzel reménytelen jövőre kárhoztatná a Mágusokat.

De a régi New York veszélyes világ, amit gátlástalan bandák és titkos társaságok uralnak, egy világ, ahol a levegő sistereg a mágiától. Semmi sem az, aminek látszik, a Varázsló sem. És hogy Esta megmenthesse a jövőt, lehet, hogy mindenkit el kell árulnia a múltban.

Jól hangzik ez a világfelépítés, és időutazás!

Sierra Abrams: The Color Project
Megjelenés:  július 18.
Kiadó: Gatekeeper Press
Bernice Aurora Wescott nem akarja, hogy tudják a nevét. Egészen addig, míg Bee találkozik a helyi aranyfiúval, Levivel, aki a Színprojekt nevű jótékonysági szervezetet működteti.

Levi nem lacafacázik, hogy kiderítse Bee igazi nevét, az erőlködése az egyik oka annak, hogy Bee beleszeret. De amíg Levi minden, amire sose számított, hogy  szüksége van rá, elárulni a nevét örök megbélyegzés lenne, és ez megrémiszti.

Amikor Bee hírt kap egy váratlan betegségről a családjában, az addig ragyogó nyarának lőttek, és töréspontra sodródik. Már nem elég, hogy elmerüljön a Színprojektben − az esküvők, temetések, rákbetegek és szervezet által támogatott reményteli családok világában. Beenek a családja súlyát kell megtartani, de ehhez szüksége van Levire. El kell árulnia a nevét, és teljesen magához engednie a fiút, vagy elveszíteni a legjobb dolgot, ami valaha is történt vele.

Ez az ismertető kb. semmire sem jó, de Stephanie Perkins-szel és Morgan Matsonnel reklámozzák, reménykedem valami ilyesmi feelingben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése