Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2013. augusztus 3.

Christina Lauren: Gyönyörű rohadék

A szürke ötven árnyalatának érthetetlen sikere óta elárasztotta a piacot az időnként eléggé tűrhetetlen minőségű erotikus irodalom, mert most ez kell a népnek. Próbálom megérteni, hogy mit esznek az emberek ezeken a könyveken, így időnként kiszúrok magamnak egyet, hátha végre megvilágosodás ér. A Gyönyörű rohadékot is ezzel a szándékkal vettem kezembe.

Chloe gyönyörű, okos nő, aki épp az egyetemet végzi, és a diplomája megszerzéséhez gyakorlati tapasztalatokat is kell szereznie. Asszisztensként dolgozik Bennett Ryannek, aki egy kellemetlen modorú szemétláda, ugyanakkor kiváló testi adottságokkal rendelkező hímegyed. Chloe és Bennett ki nem állhatják egymást, ám egyszer csak a konferenciateremben nem bírják türtőztetni magukat, és szexuális kapcsolatba kezdenek.

Már azt hittem, hogy ezek az egy kaptafára íródott könyvek nem tudnak meglepni, de be kell látnom, tévedtem. Itt durr bele a közepébe, a párocska már az első fejezetben egymásnak esik, és aztán majdnem minden fejezetben ügyködnek egy sort. Tudom, hogy bennem van a baj, hogy egy pornókönyvben megpróbálok logikát keresni, nem tehetek róla. Akkor is felfoghatatlan számomra, hogy egy értelmesnek beállított nő miért hagyja, hogy a főnöke csak úgy megfektesse az üvegnek nyomva, amikor utálja. Legalább rúgtak volna be, vagy valami, de így... Persze ezután Chloe és Bennett is önmarcangolásba kezdenek, amiért ezt művelték, megfogadják, hogy erre soha a büdös életben nem kerül többé sor. De amint találkoznak, azonnal lenyomnak egy gyorsmenetet, igencsak változatos helyszíneken. Volt itt konferenciaterem, lépcsőház, lift, próbafülke, kocsi és fürdőszoba.

Mivel cselekmény az aktusleírásokon kívül konkrétan semmi nincs, tehát az erotikus vonal nincs történetbe ágyazva, ezért személyes meggyőződésem az volt, hogy a regény csúcspontját majd akkor éri el, mikor a szereplők végre ágyban érik el a saját csúcspontjukat. Valamilyen szinten igazam lett, mert az ágy testesítette meg a kapcsolati változás színterét, ott kezdett a szereplőkben tudatosulni, hogy ez a kapcsolat puszta testi vágynál többet jelent. Lehetett volna kicsit többet fektetni a történetbe, legalább egy terjedelmesebb bevezetésben eljutni az első alkalomig, mert ez így elég vérszegényre sikeredett.

Valamilyen szinten jobb volt ez a regény, mint a szürkére hajazó társai, végre nem voltak a karakterek múltjában sötét titkok, amelyeket idegesítően rejtegettek a partnerük és az olvasó elől. Mint mondtam, itt nem volt fontos szempont, hogy legyen valami kerettörténet a szereplők összejövéséhez, csak minimális kísérlet történt erre. A fogalmazás sem primitív, mint egyes igénytelen fanfic szintű írásoknál, könnyen és hamar olvasható. Ha már fanfic, ez a "mű" is eredetileg a Twilighthoz készült rajongói írás, de sok hasonlóságot nem fedeztem fel. Talán Bennett családja mutatott rokon vonásokat a Cullen családdal, de ezenkívül más egetrengető azonosság nem szúrt szemet.

Üdítő volt végre férfi szemszögből olvasni egy erotikus regényt, bár nem mondanám, hogy sokkal szegényebb lettem volna azzal az információval, hogy a hímek mindig kemények. Viszont Bennett nézőpontjából sokkal jobban érzékelhető volt az, hogy a szexre épülő kapcsolatuk valami sokkal mélyebbé változik. Kezdetben nem tudja az érzelmeit hová tenni, szavakkal kifejezni, míg aztán rá nem döbben a szituáció súlyosságára. Ez Chloe szemszögéből sokkal kevésbé jött át.

A csúnya szavakért kár, mert azok viszont rontottak a színvonalon. Bár a gondolataikban előforduló káromkodásokkal nem volt semmi problémám, az valahogy illett oda, de ahogy egymással beszéltek, az zavart. Pedig egymás iránt gyűlöletet tápláló emberektől nyilván kár romantikus megnyilvánulásokat várnom, de nem tudom, nem szeretem az ilyesmit. Az aktus közepén, amikor a nő a b betűs szóval könyörög a pasinak, hogy az könnyítsen már rajta, az szerintem nagyon nem szexi, inkább röhögőgörcsöt kapok tőle. Gondolom, nem ez lenne a cél, de nézzük a jó oldalát, legalább nevetek egy jót. Még mindig nem én vagyok ezeknek a könyveknek a célcsoportja, és továbbra sem lettem okosabb, hogy miért jó ilyesmit olvasni.

Összességében azoknak biztos tetszeni fog, akik amúgy is odavannak ezért a műfajért, itt nincs felesleges kavarás, azt nyújtja, amit ígér, se többet, se kevesebbet.


Értékelés: 2,5/5
Borító: 5/5

Eredeti cím: Beautiful Bastard
Sorozat: Gyönyörű rohadék #1
Kiadó: Lilith Könyvek
Megjelenés éve: 2013
Oldalszám: 304
Fordította: Angster László

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése