Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. július 3.

2016. júliusi megjelenések

Ez a nyár is pikk-pakk el fog repülni, úgy érzem. Főleg, ha jó könyvekkel üthetem el az időt.

Victoria Schwab: This Savage Song (Monster of Verity #1)
Megjelenés: július 5.
Kiadó: Greenwillow Books
Kate Harker és August Flynn egy kétfelé osztott város örökösei, ahol az erőszak valódi szörnyeket szül. Kate olyan könyörtelen akar lenni, mint az apja, aki engedi, hogy a szörnyek szabadon kóricáljanak, és a védelméért megfizetteti az embereket. August ember akar lenni, olyan jószívű, mint az apja, hogy nagyobb szerepet játszhasson az ártatlanok védelmében, de a fiú egyike a szörnyeknek. Azoknak, akik lelket lopnak egyetlen zeneszóval. Amikor esély adódik rá, hogy szemmel tartsa Kate-et, akit a hatodik bennlakásos iskolából rúgtak ki, és most tért haza, August ugrik a lehetőségre. De Kate rájön August titkára, és egy elbaltázott gyilkossági kísérlet után a párosnak az életükért kell menekülnie.

Ezt most olvasom. Kb. egy hete derült ki számomra, hogy bár a Goodreads a júliusi megjelenésekhez sorolja a könyvet, valójában már egy hónapja megjelent egy másik kiadónál V. E. Schwab néven (egy kevésbé tetszetős borítóval, bár ez csupán részletkérdés). Victoria az egyik kedvenc szerzőm, csodálatosan ír, hihetetlen világokat kreál, nagyszerű a történetvezetése, és eddig majdnem féltávnál ez a könyve is fantasztikus. Különösen az tetszik, ahogy a dramaturgia fel van építve, nem több oldalas világábrázolás van a nyitásban, hanem az interakciókból áll össze és kristályosodik ki a környezet. A fülszöveg egyébként elég sokat elárul, mert az utolsó mondat eseményei még nem történtek meg.

Kathrina Leno: The Lost & Found
Megjelenés: július 5.
Kiadó: HarperCollins
Elveszett:
Frannie és Louis egy online támogató csoportban találkoztak fiatalabb korukban. Személyesen még sosem találkoztak. Még egymás valódi nevét sem tudják. Csak annyit tudnak, hogy mindketten rejtélyes módon hajlamosak elveszíteni dolgokat. Vagyis nem pontosan elveszíteni. A dolgok csak úgy eltűnnek.

Megtalált:
Mindketten olyan hírt kapnak e-mailben, ami útrakelésre sarkallja őket a texasi Austinba, hogy válaszokat keressenek, és egymást is. Az úton mindketten mágikusan elkezdenek fontos dolgokat megtalálni, amiket a másik elveszített. Mire végre személyesen is találkoznak, rájönnek, hogy az elveszített dolgokat néha nem is kellett volna birtokolniuk, és sosem tudhatod, mit találsz, ha megragadod az esélyt.

Ebben a regényben a mágikusság fogott meg, hogy a tárgyak eltűnnek és megkerülnek, nagyon tetszik az ötlet.

Margot Harrison: The Killer in Me
Megjelenés: július 12.
Kiadó: Disney-Hyperion
A 17 éves Nina Barrows mindent tud a Tolvajról. Tisztában van a levadászó szokásaival, hogyan cserkészi be véletlenszerűen az áldozatokat, és öli meg őket, hogyan szabadul meg a hullák testétől egy elhagyatott bányában a sivatag legelnéptelenedett részében.

Most először Ninának esélye kínálkozik, hogy tegyen valamit a sorozatgyilkos ellen, akiről senki sem tudja, hogy létezik. A korábbi legjobb barátja, Warren segítségével lenyomozza a Tolvajt kétezer mérfölddel arrébb, hazai pályán, Új-Mexikó sivatagaiban.

De a férfi, akivel találkozik, egyáltalán nem olyan, mint a brutális szociopata, akivel nyugtalanító kapcsolata volt egész életében.  Másoknak Dylan Shadwell pontosan az, aminek látszik: egy fiatal veterán, aki elkötelezte magát a barátnőjének és az ő kislányának. Ahogy Nina egyre több időt tölt vele, elkezd kételkedni az igazságban, amiben egyszer olyan biztos volt, hogy Dylan Shadwell a Tolvaj. Elkezd tűnődni: mi van, ha nincs is Tolvaj?

A sorozatgyilkosos téma megspékelve egy kis kétellyel figyelemfelkeltően és izgalmasan hangzik, úgyhogy ezt a könyvet is felvettem a listára, hogy ha egyszer úgy adódik, akkor sort kerítek rá.

Alexandra Oliva: The Last One
Megjelenés: július 12.
Kiadó: Ballantine Books
Egy kalandot akart. Sosem gondolta volna, hogy eddig fajul.

Egy valóságshow-val kezdődik. 12 résztvevőt küldenek az erdőbe, hogy olyan kihívásokkal nézzenek szembe, amik az állóképességük határait feszegetik. Amíg ott vannak, valami szörnyűség történik, de mennyire széleskörű a pusztítás és vajon természetesen vagy emberkéz által történt-e? A társadalomtól elvágva a résztvevők nem tudnak róla semmit. Amikor az egyikük, egy fiatal nő, akit a show producerei Zoo-nak hívnak, átbotorkál a pusztításon, azt hiszi, hogy az is a játék része.

Egyedül és összezavarodva Zoo-t kételyek űzik az élettel és a férjével kapcsolatban, akit hátrahagyott, de nem akarja feladni a játékot. Ismeretlen terepen keresztül számtalan mérföldet tesz meg; Zoonak össze kell szednie a túlélő képességeit, és újakat kell tanulnia menet közben.

De ahogy az érzelmi és fizikai fenntartása elenyészik, kezdi kapiskálni, hogy a való világ szörnyűséges módon változott, és a képessége, hogy kielemezze a játékot, vagy a diadala vagy a veszte lesz.

Ennek a fülszövegét elolvastam, és csak kell, mert imádom a túlélő történeteket.

Beth Revis: A World Without You
Megjelenés: július 19.
Kiadó: Razorbill
A 17 éves Bónak mindig olyan téveszméi voltak, hogy utazni tud az időben. Amikor tíz éves volt, Bo azt állította, hogy tanúja volt annak, ahogy a Titanic eltalálta a jéghegyet; tizenöt évesen egy polgárháborús csatamezőn találta magát elszörnyedve az őt körülvevő holttesteken. Amikor az aggódó szülei elküldik egy problémás gyerekeknek fenntartott iskolába, Bo úgy gondolja, tudja az igazságot, hogy valójában a Berkshire Akadémiára fog járni, egy olyan iskolába, ahol a gyerekeknek Bóhoz hasonlóan szuperképességei vannak.

A Berkhshire-n Bo beleszeret Sofiába, a csendes lányba, akinek tragikus a múltja és a láthatatlanság erejével bír. Sofia segít Bónak úgy megnyílni, ahogy korábban még sosem. Cserébe Bo nyugalommal árasztja el Sofiát, aki nagyon fiatalon veszítette el az édesanyját és a két lánytestvérét.

De még a szerelem ereje sem elég, hogy Sofia megmenekülhessen súlyos depressziójától. Miután öngyilkosságot követ el, Bo meg van győződve arról, hogy a lány valójában nem halt meg. Azt hiszi, hogy valahol megragadt az időben, hogy valahogy ott hagyta Sofiát a múltban, és most Bo feladata, hogy megmentse őt.

Beth Revis Across the Universe trilógiáját imádtam, így óriási bizalommal várom ezt a regényét, ami műfajilag elég távol áll az eddig olvasottaktól, de a mentális betegség témájára bármikor vevő vagyok, és az alapötlet érdekesen hangzik. Már csak az a kérdés, lesz-e benne valóság-képzelet keveredés (tehát, hogy van némi igazság abban, amit Bo hisz) vagy az egész csak Bo gyógyulását mutatja be.  

Emily France: Signs of You
Megjelenés: július 19.
Kiadó: SohoTeen
Mióta a 16 éves Riley Strout elveszítette az édesanyját két évvel ezelőtt, a jó dolog az életében a kiscsalád a gyászcsoportban, ahová gólyaként csatlakozott. Jay, Kate és Noah megérti a fájdalmát; mindegyikük elveszítette egy szerettét, és a különbözőségük ellenére összetartanak, összekötik őket a tragédiák, amiket csak ők értenek.

Amikor Riley azt hiszi, hogy az anyját látta vásárolni a boltban, attól fél, hogy poszt traumatikus stresszben szenved. Aztán Jay és Kate is hasonló élményről számol be. Noah az egyetlen, akinek nem volt ilyenféle víziója, és talán emiatt válik szkeptikussá és távolivá.

Amikor Noah eltűnik, Riley attól fél, hogy egy újabb szerettét veszítette el. Miközben utána kutatnak, ő, Kate és Jay egy relikviához kapcsolódó rejtélyre bukkannak, ami Jay halott apjához tartozott, és nyomokat tartalmaz a halál utáni életről. Riley azon kapja magát, hogy a Noah és Jay iránt érzett érzéseivel küzd, ami csak Noah távollétében válik nyilvánvalóvá. Ha Riley segíteni akar azoknak, akiket szeret és magának is, helyre kell hoznia a dolgot azzal, akit elveszített.


Ezt azért választottam be, mert egyezik a nevem a főszereplővel. (Nagy titok: eredetileg Riley akartam lenni, mikor nicket választottam magamnak immáron tíz éve, de valahova nem tudtam úgy beregisztrálni, és megtoldottam egy e-vel.) Na jó, nem ezért választottam a könyvet. Elsősorban az érdekel, hogy mik ezek a találkozások a halott szerettükkel, és mi lesz a rejtélyfaktor. Bár az a szerelmi háromszög gyanús mondat eléggé lelomboz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése