Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. szeptember 9.

2016. szeptemberi megjelenések

Már megint ősz van, pff. 

Ilona Andrews: Magic Bind (Kate Daniels #9)
Megjelenés: szeptember 20.
Kiadó: Ace
Fülszöveget passzolom, lévén négy kötettel le vagyok maradva a sorozattal. Mostanában gondoltam is már rá, hogy illene folytatni, főleg, hogy eléggé megjött a kedvem a felnőtt urban fantasyhoz. Csak hát tudjátok, hogy van ez, annyi mindent annyira nagyon akarok olvasni… Pozitívum, hogy nem ronda a borító! Sőt, igazából még mondhatom rá azt is, hogy tetszik, ami ennél a sorozatnál nagy szó.

Gayle Forman: Leave Me
Megjelenés: szeptember 6.
Kiadó: Algonquin Books
Minden nőnek, aki valaha is fantáziált arról, hogy elmegy az úton a kijárat mellett ahelyett, hogy hazamenne vacsorát készíteni; minden nőnek, aki arról álmodott, hogy felül egy vonatra, ami olyan helyre tart, ahol senkinek sincs szüksége folyamatos figyelemre – ismerkedjetek meg Maribeth Kleinnal. Egy zaklatott, dolgozó anyával, akit annyira lefoglal, hogy a férjéről és az ikreiről gondoskodjon, hogy még azt sem vette észre, hogy szívrohama volt.

Azután, hogy meglepetten fedezi fel, felépülése teher azoknak, akik rá számítanak, Maribeth megteszi az elképzelhetetlent: összepakol egy táskányi holmit, és elmegy. De, mint oly gyakran, mikor megérkezünk az úti célunkhoz, az életünket teljesen más perspektívából látjuk. Távol a család és a karrier követeléseitől; felszabadító, új barátságok segítségével Maribeth képes olyan dolgokat beismerni, amiket a szerettei és önmaga elől is titokban tartott.

Ennél a könyvnél nem igazán izgat a fülszöveg, az inkább olyan semleges, a lényeg, hogy Gayle Forman írta, akinek a stílusát imádom, szerintem csodálatosan játszik a szavakkal és az érzelmekkel. Úgyhogy KELL.

Traci Chee: The Reader (Sea of Ink and Gold #1)
Megjelenés: szeptember 13.
Kiadó: Putnam
Sefia tudja, milyen túlélni. Miután az apját brutálisan meggyilkolták, a vadonba menekült a nagynénjével, Ninnel, aki megtanítja vadászni, nyomot követni és lopni. De amikor Nint elrabolják, és Sefia teljesen egyedül marad, a túlélő képességei közül egy sem segíthet neki megtalálni, hova vitték Nint vagy, hogy egyáltalán életben van-e. Az egyetlen nyom a nagynénje eltűnéséhez és az apja meggyilkolásához egy furcsa téglalap alakú tárgy, amit az apja hagyott hátra, egy tárgy, ami egy könyv, egy csodálatos darab, ami ismeretlen az írástudatlan társadalomban. A könyv és egy sötét titkokat rejtegető ismeretlen segítségével Sefia elindul, hogy megmentse a nagynénjét, és megtudja, hogy mi történt azon a napon, mikor az apját megölték, hogy aztán megbüntethesse a felelősöket.

Tipikus tucatregénynek tűnik a fülszöveg alapján, de mégis érdekel, mert egy könyv a főszereplő, és ilyet még nem olvastam.

Sharon Cameron: The Forgetting
Megjelenés: szeptember 13.
Kiadó: Scholastic Press
Nadia Kánaánban lakik, ahol az élet biztonságos és strukturált, fehér kőfalak határolják, és senki sem emlékszik arra, mi volt korábban. De tizenkét évente a Felejtés véres káoszává változik, ezen a napon nincs lelkiismeret, és minden ember emlékezete – szülőké, gyerekeké, szerelmeké, az életé, és önmagáé – elveszik. Hacsak meg nem írják őket.

Kánaánban az emberek könyve az igazság és az identitás, és Nadia pontosan tudja, ki nem jegyezte le az igazságot. Mert Nadia az egyetlen ember Kánaánban, aki sosem felejtett.

Amikor Nadia az emlékeit használja, hogy megoldjon egy kánaáni rejtélyt, rájön az igazságra önmagával és Gray-jel, a helyes üvegfújóval kapcsolatban, ami örökre megváltoztatja a világát. Ahogy a Felejtés anarchiája közeledik, Nadiának és Graynek egy láthatatlan ellenséget kell megállítania, ami a városukat és a létezésüket fenyegeti – még azelőtt, hogy az emberek elfelejtenék az igazságot. És mielőtt Gray elfelejtené őt.

A fülszöveg egy kicsit logikátlan szerintem, mert ha Nadia és Gray összejöttek/érzéseket táplálnak egymás iránt, aminek valamikor valami látható megnyilvánulása volt, akkor nem értem, mégis mire jön rá Nadia, ha mindenre emlékszik. (Itt biztos van valami turpisság, csak akkor nem így kellett volna megírni a dolgot.) Amúgy meg tiszta Purge, nyilván sokkal lightosabb kivitelezésben – élvezettel fogyasztom az ilyen típusú sztorikat, ez is érdekel. Például, hogy konkrétan mi okozza a Felejtést? Ennek csak ki kell derülnie, ha meg akarják akadályozni, tehát nem lehet mágikus realizmus. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése