Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. augusztus 3.

2017. augusztusi megjelenések

Valaki lesz szíves elárulni, hova lett ez a nyár?

Stephanie Kuehn: When I Am Through with You
Megjelenés:  augusztus 1.
Kiadó: Dutton Books for Young Readers
"Ez nem egy vallomás. Nem a szó spirituális értelmében. Igen, éppen börtönben vagyok. Gondolom, sokáig leszek itt. De nem azért írom ezt le, hogy bűnbocsánatot nyerjek, még magamtól sem. Mert egy cseppet sem sajnálom, amit Rose-zal tettem. Egyszerűen nem. Egy percét sem."

Ben Gibson sok minden, de nem sajnálja és nem hazudik. Pontosan elmondja, hogy mi történt akkor, ami egy egyszerű sulis táborozásnak indult a hegyekben. Hogy ki élt és ki halt. Hogy ki ölt, és kinek voltak jó szándékai. De a saját tempójában fogja elmondani. Mert azután, ami a hegyekben történt, az idő az, amiből rengeteg áll rendelkezésére.

Már be is szereztem ezt a könyvet, és nagyon megörültem, hogy Stephanie Kuehn visszatért az E/1-hez. Ő abszolút kedvencem az elvontságával, ami sokaknak nem jön be. Meg is néztem gyorsan, a legutóbbi könyve, ami nekem szintén tetszett, momentán hogy teljesít a goodreadsen: kemény 2,91 ponton áll. Már alig várom, hogy olvashassam!

Dan Wells: Már nincs vesztenivalód (John Cleaver #6)
Megjelenés:  augusztus 7.
Kiadó: Fumax
A nevem John Wayne Cleaver. Nem rég múltam el tizennyolc éves, és a szörnyvadászat a hobbim. Egy ideig magányosan harcoltam ellenük, később néhány kormányzati ügynök oldalán, de aztán a szörnyek megtaláltak minket. Mindenkit megöltek, úgyhogy most kénytelen vagyok egyedül folytatni.
De már nem sokáig.
Ez itt az én történetem. Annak is a vége.

A John Wayne Cleaver-sorozat utolsó, lehengerlő felvonásában Dan Wells antihőse végső leszámolásra készül a Sorvadtakkal. A Már nincs vesztenivalód a fiatal sorozatgyilkos történetének váratlan fordulatokban bővelkedő, döbbenetes lezárása.

Most jöttem rá, hogy ilyentájt nem szoktam fülszöveget kitenni/olvasni, mert mindig le voltam maradva a sorozattal, de most szinten vagyok. Ezt a részt már csak azért is várom, mert az előzővel megszakadt az a sikersorozat, amit nálam Dan Wells ezzel a sorozatával aratott. (Vajon ezek a borzalmas borítók ezzel a rusnya halálfejjel honnan jöttek? Az új trilógia első kötetéé még egész jó volt, azóta viszont rohamosan romlik a minőség, pláne az eredetiekhez képest.)

Stephanie Oakes: The Arsonist
Megjelenés:  augusztus 22.
Kiadó: Dial Books
Molly Mavity nem egy normális tinilány. Először is, az apja gyilkosságot követett el, és a kivégzésének időpontja rohamosan közeleg. Másrészt Molly nem hiszi el, hogy az anyja meghalt, és várja a napot, amikor ismét egymásra találnak − az összes bizonyíték ellenére, amik mind azt mutatják, hogy erre sosem kerül sor.

Pepper Yusef nem egy átlagos tinifiú. Egy kuvaiti bevándorló epilepsziával, súlyos csajgondokkal, és a létező leghaszontalanabb kutyával. Nyáron esszéket kell írnia, vagy kibukik a suliból.

És Ava Dreyman − a bátor és gyönyörű kelet-német ellenálló harcos, akinek 17 éves korában megtörtént gyilkossága a berlini fal összeomlásához vezetett − is olyan valaki, akivel még sosem találkoztál.

Amikor Molly kap egy egy csomagot, ami Pepperhez vezeti, meg kell oldaniuk egy több évtizedes rejtélyt, hogy ki ölte meg Avát 1989-ben. A nyomokhoz Ava naplóját használva Molly és Pepper rájönnek, hogy az élete és halála sokkal többről szólt, mint amit a szem lát. Valaki hazudik nekik. És valaki válaszok után kétségbeesetten vezeti őket.

Stephanie Oakes előző könyvét nagyon szerettem, legfőképpen a hangulatát. Ha hoz egy hasonlót, akkor már elégedett leszek, de önmagában a rejtély meg a nyomozás is érdekesen hangzik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése