Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. október 9.

2015. októberi megjelenések

Angol fronton október tájékán sincs sok érdekesség. Viszont eszembe jutott, hogy hajlamos vagyok elfeledkezni kicsiny hazánkról is, pedig nem kéne. Nagyban zajlik a megjelenés dömping, hiszen a karácsony már settenkedik, úgyhogy összeszedtem a magyar újdonságokat is. Főleg az Agave az, ami engem érdeklő könyveket nyomat a hónapban.

Jennifer Walkup: This Ordinary Life
Megjelenés: október 1.
Kiadó: Luminis Books
Néha a remény a legkülönlegesebb adomány.
A sulirádiós Jasmine Torres életének nagy részét diszfunkcionális családja tölti ki, de ha sikerül megcsípnie álmai gyakornoki állását a New York-i rádióállomásnál, minden megváltozhat. Aztán a tesója, Danny rohama miatt lekési az interjút, és visszakényszerül a végtelen körforgásba: hiányzik a suliból az orvosi kezelések miatt, próbálja rendbe szedni az anyja alkohol uralta életét, és Danny jövője miatt stresszel.

Aztán találkozik Wesszel. Aki az okos, aranyos és vicces jelzők tökéletes kombinációja. Ráadásul neki is epilepsziája van, mint a lány öccsének. Wes a betegsége ellenére normális életet él, és ez reményt ad Jasmine-nek Dannyvel kapcsolatban. De annak emléke, hogy az expasija megcsalta, távol tartja a randitól Wesszel, nem számít, a srác hányszor hívja meg.

Jasmine nem tud mindent irányítani. Azt sem, hogy ki töltse be a gyakornoki állást, az anyja függőségét, az öccse egészségét, de még azt sem, merre vezeti a szíve. Azt kívánja, bárcsak átlagos élete lenne, de lehet, hogy amije most van, az végül is éppen jól különleges.

Igazából nem is tudom, ez miért került fel a listára, de egye fene, szokásos contemporary YA adag. Amúgy a borító iszonyatosan tetszik (lehet ezért?), nagy vágyam, hogy értsek annyira az Illustratorhoz, hogy tudjak ilyet csinálni.

Sarah J. Schmitt: It’s a Wonderful Death
Megjelenés: október 6.
Kiadó: Sky Pony Press
A 17 éves RJ mindig megkapja, amit akar. Így amikor a lelkét véletlenül begyűjti a Kaszás, akinek elterelték a figyelmét, valaki a túlvilágon jobb, ha kitalálja, hogyan küldje vissza a halálból vagy fejek fognak hullani. De a halandóságért folytatott küldetésében gyalog lesz a túlbuzgó arkangyal és a halál játszmájában. A törvényszék két lehetőséget kínál számára: maradhat az eredeti élettartamának lejártáig az előcsarnokban, ahol a lelkek feldolgozásra várnak, vagy újraélhet három pillanatot az életében, és olyan döntéseket hozhat, melyek megteremtik a jövőt, amiben megmentésre érdemes. Az egész magától értetődőnek tűnik. Jár egyet az emlékösvényen. Mégis milyen nehéz lehet megváltoztatni a jövőjét?

De RJ élete minden változtatással egyre jobban szétesik, mígnem az önkényesen kikiáltott méhkirálynő szociális kitaszítottá nem válik. Azon kezd tűnődni, vajon megéri-e az élők között járni, ha az elkövetkező hatvan évet kívülállóként kell töltenie. RJ túl hamar a pokol tornácán találja magát, és a földön töltött ideje ismét vita tárgya lesz.

Kaszás? Angyalok? Választás élet vagy halál között? Ilyen mindig jöhet, bár előre látom, hogy a főszereplő ellenszenves lesz.

Erika Johansen: Tear királynője (Tear királynője #1)
Megjelenés: október 6.
Kiadó: Agave
A tizenkilenc éves Kelsea Glynn pontosan olyan, mint a többi hasonló korú lány: engedetlen, meg van győződve a saját igazáról és mindig mindent jobban tud az idősebbeknél. De tőlük eltérően ő éppen egy királyságot készül megörökölni: egy királyságot, ami korrupt, romlott és veszélyes. Vagy a legrettegettebb uralkodójává válik, vagy már az első héten orgyilkosok áldozata lesz – minden rajta múlik, és azon, hogy milyen döntéseket képes meghozni.

Ezt már angolul is nézegettem, úgy annyira nagyon nem érdekelt, de így viszont, hogy az Agave kihozza, már repült is az olvasandó listámra.

Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Megjelenés: október
Kiadó: Fumax
John Wayne Cleaver démonokra vadászik: megölték a szomszédait, a családját, és a lányt, akit szeretett, mégis mindig győzelmet aratott fölöttük. Most egy titkos kormányzati elitcsapatnak dolgozik, és arra használja az adottságait, hogy a lehető legtöbb szörnyeteggel végezzen…
…csakhogy a szörnyetegek rájöttek, hogy üldözik őket, és a csendes macska-egér játék totális természetfeletti háborúvá készül kirobbanni.
Johnnak nem tetszik ez az életmód. Nem akar az FBI bábja lenni, nem akarja, hogy egyetlen barátját egy elmegyógyintézeti szárnyba zárják, nem akar szembenézni a magát A Vadásznak nevező, rettenetes kannibállal és legfőként nem akar embereket ölni. De ahogy a mondás tartja, nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz. Ezt a saját kárán tanulta meg, ahogy azt a ruháján egyre csak szaporodó vérfoltok is bizonyítják.
Amikor John ismét szembeszáll a gonosszal, tudni fogja, mit kell tennie.

A kedvenc sorozatom új trilógiájának kezdőkötete? Ide vele most azonnal! Itt méltattam meg itt meg majd egyszer eljutok addig, hogy posztoljam a harmadik részről írt ajnározásomat.

Nick Cutter: Mélység
Megjelenés: október 13.
Kiadó: Agave
Különös járvány tizedeli a világot: a Kórtól az emberek elkezdenek felejteni. Előbb apró dolgokat, mint például hol hagyták a kulcsaikat, majd később egészen komolyakat, kezdve a vezetéstől a beszédig. Végül a testük elfelejt működni, és meghalnak. Gyógymód nincs – egészen egy szenzációs felfedezésig.
Kutatók a Csendes-óceánban, a Mariana-árok mélyén találnak egy ambróziának elnevezett anyagot, ami az első vizsgálatok alapján nem csak a Kórt, de minden más betegséget is képes meggyógyítani.
Az óceán mélyén felállított különleges laboratóriummal azonban megszakad a kapcsolat. Egy kis létszámú mentőcsapat indul útnak, hogy kiderítsék, mi történt, és hamarosan olyan borzalmakkal szembesülnek, melyekhez képest a Kór általi halál már egyáltalán nem tűnik ijesztőnek.

Csak el kell olvasni a fülszöveget, hát nem iszonyatosan izgi?! Már eleve ez a különös járvány, de hogy megszakad a laboratóriummal a kapcsolat, hűűű.

Rainbow Rowell: Fangirl
Megjelenés: október 20.
Kiadó: Scolar
Cath imádja Simon Snow-t.
Oké, Simon Snow-t mindenki imádja…
Ám Cath-nek az egész élete abból áll, hogy rajong – amihez nagyon ért. Cath és Wren, az ikrek kisiskolás korukban menekültek a Simon Snow-sorozathoz, miután az anyjuk elment.

Elolvasták a könyveket. Újraolvasták őket. Beköltöztek a Simon Snow-fórumokra, továbbírták Simon Snow történeteit, az összes premieren valamelyik szereplőnek öltöztek.
Cath nővére nagyjából kinőtt a rajongásból, de Cath nem bír. Nem is akar.
Most, hogy felvették őket a főiskolára, Wren megmondja Cath-nek, hogy nem akar egy szobában lakni vele. Cath kikerül a védelmi zónájából, ettől fogva egyedül kell megállnia a lábán. Lesz egy mogorva szobatársa, akinek a kedves fiúja örökké náluk lebzsel; egy regényíró professzora, aki szerint a fanfickel bealkonyult a civilizációnak; egy jóképű évfolyamtársa, aki csak a szavakról akar dumálni… és közben folyamatosan izgulhat lágyszívű, érzékeny apjáért, aki még sose volt igazán egyedül.
Tehát az a nagy kérdés: kibírja-e Cath úgy, hogy Wren nem fogja a kezét? Elég nagy már ahhoz, hogy a saját életét élje? Egyáltalán fel akar-e nőni, ha a felnőtté válás ára az, hogy le kell válnia Simonról?

Rowelltől az Eleanor és Park tetszett is meg nem is, szóval kap egy újabb esélyt, hogy bizonyítson. Meg hát fangirlködni is tudok. Na nem ennyire, mint a könyv főhőse, de fangirlködni szolidan is jó.

Ernest Cline: Armada
Megjelenés: október 27.
Kiadó: Agave
Zack Lightman egész életében arról álmodozott, hogy egyszer vele is megtörténik az, ami a legkedvesebb sci-fi könyveiben, filmjeiben és számítógépes játékaiban: hogy kamaszkora unalmas, kertvárosi monotóniájából egy nap felrázza egy fantasztikus, világrengető űrbéli kaland.

Ugyan mi rossz lehet egy kis ábrándozásban? Zack eddig elég jól elboldogult azzal, hogy tudja, mi a különbség a valóság és a képzelet között. Tisztában van vele, hogy a való világban nem a dühkezelési problémákkal küzdő, céltalan kamaszok szokták megmenteni az univerzumot.

Egészen addig, amíg egy nap meg nem pillant egy repülő csészealjat. Ami ráadásul megszólalásig hasonlít az Armada nevű videojátékban szereplő ellenséges földönkívüli űrhajóra. Kizárt, hogy tévedjen, mivel Zack történetesen a világ egyik legjobb Armada-játékosa, minden szabad percét ezzel a játékkal tölti…

Ez néhány hónappal ezelőtt már az angol listámon is helyet kapott. Az Agave nem cécózott, és jó hamar hozza a könyvet. Amikor először megláttam a borítót, teljesen elaléltam, hogy milyen szuper, még az eredetire is köröket ver. (Egyébként hihetetlen, hogy az Agave sokszor az eredeti újragondolásával milyen fantasztikus borítókkal áll elő, egyfajta minimalitásra törekednek, de valami iszonyat hatásosan csinálják, külcsínben szerintem vezetnek a piacon.) Éppen most olvasom a Ready Player One-t, amit imádok, szóval azóta még jobban akarom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése