Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. január 16.

2016. januári megjelenések

Ja, tényleg, 2016-ot írunk. Új év, új könyvek!

Alexandra Bracken: Passenger (Passenger #1)
Megjelenés: január 5.
Kiadó: Disney-Hyperion
Egyetlen megsemmisítő éjjel, a hegedűtehetség Etta Spencer mindent elveszít, amit ismer és szeret. Egy veszélyes ügyet hajszoló idegen révén Etta egy ismeretlen világba kerül, és egyetlen dologban biztos: nem csak mérföldekkel, hanem évekkel távolabbra utazott az otthonától. Semmit sem tud az örökségéről, ami egy olyan családtól származik, aminek a létezéséről nem is hallott – eddig.

Nicholas Carter elégedett a tengeren töltött életével, szabadon a kolóniákban élő hatalommal bíró családtól, az Ironwoodoktól, és a szolgaságtól. De a hajóra egy szokatlan utas érkezik, amivel együtt jár a múlt, ami elől nem menekülhet, és a család, mely nem engedi el őt olyan könnyen. Az Ironwoodok egy meg nem nevezett értékű lopott tárgyat keresnek, valamit, amit szerintük csak Nicholas utasa, Etta képes megtalálni. Hogy megvédje a lányt, biztosítania kell, hogy a lány visszahozza nekik, nem számít, hogy akarja-e vagy sem.

Etta és Nicholas együtt századokon és kontinenseken átívelő utazásba kezdenek; nyomok után kutatnak, amit egy olyan utazó hagyott hátra, aki bármit megtenne azért, hogy az Ironwoodok ne kaparinthassák meg a tárgyat. De ahogy közelebb kerülnek a kutatásuk során az igazsághoz, az Ironwoodok halálos játszmájához, veszélyes erők azzal fenyegetnek, hogy elválasztják Ettát nem csak Nicholastól, de a hazavezető úttól is… örökre.

Most mondjátok, hogy nem hangzik szuperül ez a fülszöveg! Ráadásul időutazás, ami a szívem csücske. Arról nem beszélve, hogy Bracken debütáló sorozatáról is csak jót hallottam, és már régóta el szeretném olvasni azt is.

Karen Marie Moning: Feverborn (Fever #8)
Megjelenés: január 19.
Kiadó: Delacorte Press
Bocs, emberek, de nem vagyok hajlandó fülszöveget olvasni ennél a sorozatnál. Le vagyok maradva három könyvvel, mert itt bizony meg fogom várni, hogy kijöjjön az egész. Hogy mire számítsak az összekutyulás után, még nem tudom, a Dani nézőpontos részeket nem szerettem, viszont számomra Mac sztorija lezárult. Apropó, kéne is már újrázni a sorozatot (pedig az első két vagy három részt már háromszor olvastam).



Charlie Jane Anders: All the Birds in the Sky
Megjelenés: január 26.
Kiadó: Tor Books
A két gyerekkori barát, Patricia Delfine és Laurence Armstead nem számítottak rá, hogy újra találkoznak, miután rejtélyes körülmények között váltak szét útjaik a gimnázium alatt. Végül is a mágikus erők kialakulása és a kétmásodperces időgép feltalálása eléggé felhívja a kortársak és a család figyelmét.

De most már mindketten felnőttek, a hipszter mekka San Franciscoban élnek, és körülöttük szétesik a bolygó. Laurence mérnökzseni, aki egy olyan csoporttal dolgozik, aminek a célja, hogy megakadályozza a változó globális klímára ható technológiai találmányok okozta katasztrofális történéseket.
Patricia az Eltisley Maze-n, a mágiával megáldottak titkos akadémiáján végzett, és egy kisebb varázslókból álló társasággal dolgozik együtt, hogy titokban helyreállítsák a világ folyamatosan növekvő bajait. A leghalványabb elképzelésük sincs arról, hogy valami sokkal nagyobb horderejű, valami, ami évekkel korábban kezdődött a fiatalságuk idején, összehozza őket – hogy megmentsék a világot, vagy egy új sötét érába taszítsák.

Mágia és normalitás kontrasztja, mindez a világvégével megspékelve… nos, ilyesmit még sosem olvastam. Mondtam már, hogy imádom a világvége sztorikat?

Emily Henry: The Love That Spit the World
Megjelenés: január 26.
Kiadó: Razorbill
Natalie Clearynek kockáztatni kell a jövőjét, és vakon az ismeretlenbe lépni, hogy új világot építhessen a fiúval, akit szeret.

Natalie nyara tavaly az apró Kentuckybeli szülővárosában varázslatosan kezdődik, addig, míg el nem kezdi látni a rossz dolgokat. Először csak villanások – az ajtó piros a szokásos zöld helyett, előkészítő van a kertészet helyén. De aztán a város órákra eltűnik, dombos tájba és legelő bölényekbe fakul, és Nat tudja, hogy valami nem stimmel.

Ekkor látogatja meg a kedves, de titokzatos jelenés, akit Nagymamának hív, és azt mondja a lánynak: „Három hónapod van, hogy megmentsd őt.” A következő éjjel, a gimis focipálya stadionjának fényei alatt a lány találkozik a gyönyörű sráccal, akit Beau-nak hívnak, és mintha megállna az idő, és semmi sem létezne. Semmi, kivéve Natalie-t és Beau-t.

Bevallom, amennyire érdekesnek hangzott ez a kis kedvcsináló, majdnem kihúztam a „kedvenc” kulcsszavam láttán. Találkozik a gyönyörű sráccal. Én nem értem a fülszövegírók miért gondolják, hogy ettől ugrik az olvasó a könyvre, de bizonyosan nekik van igazuk, és csak én vagyok az a kifordított gondolkodású, akit taszít. Dedede, akkor is jól hangzik a sztori.

Kali Wallace: Shallow Graves
Megjelenés: január 26.
Kiadó: Katherine Tegen Books
Amikor a tizenhét éves Breezy Lin egy sekély sírban ébred fel egy évvel a halála után, nem emlékszik rá, ki ölte meg vagy miért. Csak azt tudja, hogy valahogy tudatánál van, és képes érzékelni azokat, akik a gyilkos múltjukat rejtegetik. Életében Breezy mindig vonzódott az univerzum eleganciájához és a csillagok rejtélyéhez. Most válaszokat kell találnia, és rájönnie, hogy mi legyen belőle  a kemény, veszélyes világban, ahova most már tartozik, ahol gyilkosok bujkálnak nyílt színen, és egy ördögi szekta az olyan furcsa teremtményeket üldözi, mint ő. Amit talál, az egyszerre hatalommal bíró, megváltó és veszélyes.

Már az első mondattal megvett ez a fülszöveg kilóra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése