Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. augusztus 9.

2016. augusztusi megjelenések

Úgy látszik az augusztus az uborkaszezon, se Forma-1, se érdekes könyvek. Azt meg, hogy így elszaladt a nyár, inkább nem is kommentálnám.

Stephanie Kuehn: The Smaller Evil
Megjelenés: augusztus 2.
Kiadó: Dutton Books for Young Readers
A 17 éves Arman Dukoff szorongással és önutálattal küzd, amikor megérkezik a drága önsegítő menedékhelyre a Big Sur távoli hegyein. Nagy kockázatot vállalt – és kétezer dollárt nyúlt le a metamfetamin-függő apjától – az esélyért, hogy javuljon, Beau, a menedékhely vezetőének kifejezésével élve.

Beau-n nem könnyű kiigazodni. Apafigura? Egy szekta vezetője? Szélhámos? Arman nem biztos benne, de ahhoz képest, amit általában érez, Beau bárkinél jobban képes azt éreztetni Armannal hogy semmit sem ér.

A menedékhely a parti kaliforniai hegyeken tornyosuló vörösfenyők között terül el, és amikor a vaskapuk bezáródnak mögötte, Arman egy pillanatra elhiszi, hogy jobban is lehet. De a program zsargonná, bizarr rituálékká és egy gyönyörű lánnyal való érthetetlen találkozássá mosódik. Arman bizonyos benne, hogy mindenben elbukik. De Beau nem ért egyet, szerinte Arman előtt fényes jövő áll, holott azt sosem mondja, hogy pontosan mi.

És aztán, mielőtt Arman elhihetné, vagy visszaemlékezhetne rá, Beau meghalt. Öngyilkosság? Vagy gyilkosság? Arman volt az egyetlen tanú, és most a tábor feszült. És lehet, hogy veszélyes.

Ahogy a rejtélyek és ellentmondások megsokszorozódnak, és  a célozgatások vádakká válnak, Arman csak arra az embere számíthat, akiben a legkevésbé bízott: saját magára.

Stephanie Kuehntől ugyan csak a Charm & Strange-t olvastam, de az éppen elég meggyőző volt, hogy az összes könyve kell. Pszichológiai és furcsasági szempontból biztosan elsőosztályú lesz ez a történet is. Már csak azért is kíváncsi vagyok, mert nézegettem egy-két kritikát, és sokak szerint annyira elborult az egész, hogy konkrétan nem lehet érteni a könyv végét.


A.G. Howard: The Architect of Song (Haunted Hearts Legacy #1)
Megjelenés: augusztus 15.
Kiadó: Golden Orb Press
A 19 éves Juliet Emerline egész életében süketségben elszigetelődve sapkákat készített az otthona magányában. Most elveszítheti a menedéket Lord Nicolas Thornton, a 27 éves titokzatos és különc építész javára. Amikor titokban látja dühöngeni a férfit egy sír mellett, Juliet nyomozásba kezd: megtalálja a Hawk nevet a sírkőn, és egy szokatlan virágot annak tövében. Ahogy Juliet megérinti a szirmokat, egy fiatal, angol nemesember jelenik meg szellemformában egy dalt énekelve, amit csak a lány süket fülei hallhatnak. A szellem semmire sem emlékszik önmagáról vagy a haláláról azon kívül, hogy egyetlen név üldözi a túlvilágon túl: Thornton.

Hogy megbosszulja szellemtársát, és megmentse a tulajdonát, Juliet eltaszítja a társadalomtól való félelmét, és Lord Thornton elzárt nyaralójába utazik az egyik boltja kalapkészítőjének adva ki magát. Ott abba a helyzetbe kerül, hogy megkérdőjelezi, kiben bízzon, a hús-vér építészben, aki romantikus gesztusokban, szívből jövő üzenetekben és érzéki érintésekben tud kötődni hozzá, vagy a szellemben, aki gyönyörű dallamokat  és tüzes szavakat szerenádozik neki, megérinti az elméjét és a lelkét, úgy mint korábban egyetlen férfi sem.  Amikor fény derül az ördögi igazságra, miért érdeklődik Lord Thornton a birtoka iránt, és milyen kapcsolatban áll Hawk-kal, Juliet titkok hálójába ragad. De már túl késő, hogy meneküljön, és a szívében gyökeret verő tragikus szerelem csendes világát örökre megváltoztatja.

Ez a könyv azzal keltette fel az érdeklődésemet, hogy kifejezetten New Adult irodalomként reklámozzák. Már elpanaszoltam, hogy minden NA könyv egy kaptafa, és miért nincsen belőlük paranormális verzió, sci-fi, disztópia, akármi, és lám, most lesz egy, és elvileg nem a testiség lesz a középpontban. Kíváncsi vagyok, miben fog különbözni egy hagyományos, felnőtt urban fantasytól. (Valószínűleg semmi, az egész nézőpont kérdése, ki hogyan értelmezi a terminológiát, hiszen ennyi erővel Jeaniene Frost Félúton a sírhoz c. könyve is simán beleesik a NA kategóriába.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése