Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. február 5.

2017. februári megjelenések

Szülinapi ajándékként egy rakat jó könyv érkezik február 7-én. Hogy én mikor fogom mindezt elolvasni? Megkérem Hermionét, hogy adja kölcsön az időnyerőjét.

Isaac Marion: The Burning World (Warm Bodies #2)
Megjelenés:  február 7.
Kiadó: Atria/Emily Bestler Books
Élőnek lenni nehéz. Embernek még nehezebb. R haladást ért el, mióta visszatért a halálból. Olvasni, beszélni, és talán még szeretni is tanul; a város élőhalott populációja is életjeleket mutat. R akár közös jövőt is képes elképzelni Julie-val, a lánnyal, aki beindította a szívét – hogy egy új világot építsenek a régi hamvain.

Aztán helikopterek jelennek meg a horizonton. Jön valaki, hogy helyreállítsa a rendet. Hogy elcsendesítse a zajt. Hogy visszaállítsa a régi állapotot és az irányítást, hogy az erős megegye a gyengét. A járvány ősi és nagyratörő, és a Holtak sosem az egyetlen fegyver voltak.

Hogyan lehet egy olyan ellenség ellen küzdeni, ami mindenkiben benne lakozik? Megváltozhat-e a világ valaha? Az őrültek elárasztják az otthonukat, és R, Julie és egy szakadár menekültcsoport Amerika másvilági, elhagyatott földjére sodródnak a válaszok keresése közben. De vannak válaszok, amiket R nem akar megtalálni. Egy régmúlt élet, egy régi árny, ahogy előmászott a pincéből.

Atyaég, mennyit kellett várni az Eleven testek folytatására! Én 2013 végén olvastam, az eredeti 2010-ben jelent meg, az 7 év. Pedig már jó régen lehetett hallani arról, hogy íródik a regény, de a megjelenési dátum csak tolódott és tolódott. Nagyon szerettem a modern Rómeó és Júlia sztorit, úgyhogy kíváncsian várom Isaac Marion hogyan képzelte tovább a dolgot, és mivel bőven áldozott rá időt, bízom benne, hogy nem okoz csalódást.

Victoria Aveyard: King’s Cage (Red Queen #3)
Megjelenés:  február 7.
Kiadó: Harper Teen
Én ezt olvasom még? Ez itt a kérdés. Jelen állapot szerint igen, de az van, hogy abszolút nem érzem a késztetést, hogy nekiálljak a második résznek. Egyrészt csak rosszat hallottam róla, még olyanoktól is, akiknek hozzám hasonlóan a nyitány tetszett. Másrészt mióta olvastam a Vörös lázadást, az alacsonylángú rajongásom már csak pislákol, mert rájöttem, hogy elég copy szaga van a történetnek. Mintha egy pszichológiai kísérlet lenne, hogy ha elég egyértelműen lemásolnak egy másik könyvet, csak megváltoztatják a célcsoport nemét, akkor sikert lehet-e aratni. És hát lehet.

Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life
Megjelenés:  február 7.
Kiadó: Bantam Press
Katie Brennernek tökéletes élete van: lakás Londonban, álommunka és egy szuperklassz Instagram feed.

Oké, az igazság az, hogy egy aprócska szobát bérel, amiben még a gardróbnak sincs hely, egyszerű adminisztrációs melója van, és az Instagramon megosztott élete igazából nem olyan, mint az övé.

De egy nap az álmainak valóra kell válniuk, nem igaz?

A nem éppen tökéletes életének annyi, amikor az übersikeres főnöke, Demeter kirúgja. Katie reményeinek vége. Haza kell költöznie Somersetbe, ahol besegít az apjának az új kempingüzletbe.

Aztán Demeter és a családja lefoglal egy nyaralást, és Katie meglátja a kínálkozó esélyt. De tényleg bosszút kéne állnia a nőn, aki tönkretette az álmait? Vagy megpróbálja visszaszerezni a munkáját? Demeternek, akinek mindene megvan, tényleg olyan idilli az élete? Talán több bennük a közös, mint gondolnák.

És amúgy is, mi van akkor, ha valami nem olyan tökéletes?

Kedvenc chick-lit írónőm új regénnyel jelentkezik. Csak egy gondom van. A téma, ami szöges ellentétben áll az elveimmel. Úgyhogy jó kérdés, mennyire fogom én ezt élvezni. Erről jut eszembe, pár hónapja összefutottam egy „érdekes” cikkel, ami arról szól, hogyan játsszuk el az instagramon, hogy van pasink. Ilyen lett ez a világ, és én nem akarok benne élni.

Sheryl Scarborough: To Catch A Killer
Megjelenés:  február 7.
Kiadó: Tor Teen
Erin Blake neve egy az olyan nevek közül. Olyan, mint Natalee Hollowayé vagy Elizabeth Smarté – egy szörnyű bűntényhez kötődik. Kisgyerekként Erin három napig volt a meggyilkolt anyja holtteste mellett, és ez a megoldatlan ügy lenyűgözte a nemzetet. Az apja ismeretlen, Erint az anyja legjobb barátja fogadta be, és nagyjából normális tinivé avanzsált a múltját illető homályos kérdések ellenére.

14 évvel később Erin ismét egy brutális gyilkosság közepébe pottyan, amikor rábukkan a biológiatanár testére. Amikor a rendőrség kihallgatja, Erin majdnem elmondja a teljes igazságot, de sosem ad hangot a gyanújának, hogy az anyja gyilkosa ismét lecsapott, hogy megvédje a lány titkos nyomozását.

A nagybátyja, egy FBI ügynök hatására Erin a törvényszéki időtöltését rendes döglött aktás nyomozássá fokozza. Az új gyilkosság miatt biztos abban, hogy közel van az igazság kiderítéséhez, de amikor az összes bizonyíték Erinhez vezeti a hatóságokat, a lány Journey Michaels-hez fordul, aki régóta tetszik neki (és korábban gyanúsított volt), hogy segítsen neki megoldani az ügyet, mielőtt túl késő.

Itt a borító fogott meg, a fülszöveg semmi extra, de ha esetleg egy YA thrillerre vágyom, majd előveszem.

Ania Ahlborn: The Devil Crept In
Megjelenés:  február 7.
Kiadó: Gallery Books
Az ifjú Jude Brighton három napja eltűnt, és bár teljes erőbedobással keresik az oregoni Deer Valley kisvárosában, a helyiek kezdik feladni a reményt. Mind jól tudják, hogy az első 48 óra kritikus, és utána az esélyek a legrosszabb eshetőségnek kedveznek. Stevie Clark is tudja ezt fiatal kora ellenére, látott már zsarusorozatokat. Tudja, hogy minden elmúló perc mit jelenhet Jude, az unokatestvére és legjobb barátja számára.

És még ott volt az a fiú, Max Larsen, akit évekkel korábban holtan találtak meg azután, hogy rejtélyes körülmények közt tűnt el. És ott voltak az állatok is, házi kedvenceknek veszett nyoma az udvarokról.  Deer Valley lakosai éveken át megoldatlan bűntényekről suttogtak, és arról, hogy a gyilkos még mindig a csendes városukban lófrál. Most a félelem újjászületett, és Stevie számára, aki elhatározta, hogy megfejti, mi történt Jude-dal, a rettenetes igazság lehet, hogy túlságosan szörnyű ahhoz, hogy elképzelje.

Ania Ahlborntól nemrég olvastam, és az a könyv akkora hatással volt rám, hogy bármi érdekel, amit ír. Egyébként meg érdekesen hangzik a sztori.

Leah Thomas: Nowhere Near You (Because You’ll Never Meet Me #2)
Megjelenés:  február 7.
Kiadó: Bloomsbury USA Childrens
Ollie és Moritz sosem találkoztak, de a barátságuk nem ismer határokat. A levelezésük tovább folytatódik, miközben Ollie felkerekedik élete első útjára távol az erdőtől, ami nem könnyű egy olyan fiúnak, aki allergiás az elektromosságra; Moritz pedig eldönti, hogy melyik új iskola lenne a legmegfelelőbb egy szem nélküli fiúnak, aki szeret egyedül lenni.

Közben találkoznak hozzájuk hasonló kamaszokkal, egy furcsa kísérlet más eredményeivel, akiknek normális életük van, amit Ollie és Moritz sosem tartott lehetségesnek. Egy fiúval, aki a rendellenes csontvázáról viccelődik, egy becsvágyó színésznővel, aki elrejti a különös deformációját, egy sztárfutóval, akinek az abnormális szíve segíti hozzá a győzelmekhez. Hirtelen a jövő kitárul a két remete előtt. De bárhogy is meri Ollie és Moritz élvezni az életet, nem menekülhetnek a múltjuktól, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja a fejlődést, amit elértek. Megtalálhatják a srácok egy olyan világban a helyüket, ami sosem értheti meg őket?

Nagyon szerettem tavaly az első részt, ahogy levélformátumban ábrázolta két fiú barátságát. Egyetlen szívfájdalmam, hogy az egyébként realistának induló sztori a végére sci-fibe váltott, és hozott egy ezt meg minek kellett fordulatot. De egy hasonló élményre bármikor befizetek.

V.E. Schwab: A Conjuring of Light (Shades of Magic #3)
Megjelenés:  február 21.
Kiadó: Tor Books
Még mindig nem sikerült belekezdenem az imádott Victoria e sorozatába. Szégyen! Addig teketóriáztam, míg a hónapban érkezik magyarul az első rész.

1 megjegyzés:

  1. Nahát, az eleven testeken én is meglepődtem :O mondjuk én a filmet (ha lesz) várom inkább, mert a könyv annyira nem tetszett :(

    VálaszTörlés