Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2014. november 3.

Constantine pilot

Az idei szezon eddig nem fekszik nekem. Mindössze három sorozat érdekelt a kínálatból, és abból is csak egy ment át a rostán, a Flash – a Constantine is a Gotham sorsára jutott. Nem volt olyan rettenetes a pilot, hogy egyből kukázzam, de egyáltalán nem is tetszett, pedig olyan lelkesen szerettem volna megtekinteni.


Fogalmam sincs, hogy mennyire alapszik a film és a sorozat a képregényen, melyik a hűbb (talán a sorozat), de a tény a következő: a Keanu Reeveses filmet imádtam, ellenben ezt nem. Ebben nagy szerepet játszott a főszereplő, akinek az egész lénye irritált, olyan volt, mint egy Supernaturalből szabadult Castiel paródia, lévén az öltözéke majdnem stimmelt. Misha a kisujjából kirázta volna a szerepet, de ettől a pasitól felállt a hátamon a szőr, ahányszor csak megszólalt. A brit akcentus fellengzőssége amerikai sorozatban szívem csücske, de itt furcsán hatott, és a színész játéka azt az érzetet nyújtotta, hogy nagyon erőlködve igyekszik visszaadni a karakter lényét, de inkább olyan mű lett az egész próbálkozás, mintha beszívott volna.


A történet is elég gyenge volt, főleg annak fényében, hogy a női karakter, akinek felnyílik a szeme a másvilágra, eredetileg állandó szereplő lett volna, de végül kiírták. A nő behozatalát alapozták meg ezerrel, és ez többé-kevésbé sikerült is, így viszont, hogy a végén elbúcsúztunk tőle, eléggé értelmetlenné váltak magában a pilotban történtek. Kiindulópontnak lényegében annyit kaptunk, hogy megtudtuk, miért van Constantine kárhozatra ítélve. Eleve a történetvezetés sem stimmelt, nem volt elég komplexen összerakva, olyan darabos volt az egész. Néha nem értettem, hogy mi az adott jelenet, mi célt szolgál az összkép tekintetében.

Ez így egyelőre nagyon heti ügyesnek néz ki, és sok opciót nem látok, minden részt fel lehet fűzni egy-egy ördögűzésre, ami nem tűnik túl izgalmasnak. Főleg így, hogy megszabadultunk a női főhőstől, és Constantine csak egymagában lesz. Ez ugye nem túl szerencsés, ha frászt kapok a színésztől, és nem lesz mellette senki, aki ezt kompenzálja. A színesbőrű angyallal se szimpatizálok egyelőre semennyire sem, a démonokból sem kaptuk még semmi jelentőset, úgyhogy innen akármerre lehet tovább indulni. Arra kíváncsi leszek, hogyan érzékeltetik a dohányzást, aminek aktusát ugye nem mutathatják meg országos televízión a törvényi szabályozások miatt.


A téma adott lenne ahhoz, hogy ez egy jó kis sorozattá nőhesse ki magát, mert rengeteg lehetőség rejlik a világban, és én abszolút nem unom az angyalok-démonok szembenállást, hiába vesézték ki ezt alaposan a Supernaturalban.

Mindenesetre, bármennyire is nem nyerte el a tetszésem, még egy esélyt adok neki, hátha összeszedettebb lesz a következő rész, mint a pilot. Bízom benne, hogy jobb lesz, mert „vicces” lenne, hogy még egy ilyen potenciállal bíró sorozatot ne nézzek, ahogy a Sleepy Hollow-val is jártam.

Értékelés: 3/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése