Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. augusztus 3.

Féléves Könyves Kiakadás Tag

               11 comments   
Abstractelf úgy döntött, kezébe veszi a blogom sorsát, ha már magamtól úgyis lusta vagyok meg ilyenek, úgyhogy itt egy újabb könyves kérdezz-felelek. Pedig amúgy szeretek listákat csinálni.
Eddig 46 könyvnél tartok, 4 folyamatban, ami azt jelenti, hogy jobban állok, mint tavaly. A 100 szerintem nem lesz meg, de nem is volt cél.

1. A legjobb 2015-ös olvasmányod.
Most komolyan? A legjobb? Hogyan válasszak egyet? Egyetlenegyet? Ez lehetetlen!
Valahogy idén egész sok tetszetős olvasmányom volt. Vagy lehet, azért érzem többnek, mert nekiálltam polcra pakolni, hogy év végén könnyebben állítsam össze a top 10-es listát.
Szóval ez így nem igazságos!
És ha most választok is egyet, az sem jelenti azt, hogy az a legjobb. Eleve teljesen szubjektív még az alapszubjektivitáson túl az egész (ennek semmi értelme, tudom), mert az érzelmes könyvek közelebb állnak hozzám.
Lehetne az All The Bright Places, de az túlságosan megnyomorított. Én meg pozitív oldalról akarom megközelíteni ezt, úgyhogy igen, legyen a Made You Up, ami szintén nem egy könnyű sztori azért, de mégis kiszínezte a világomat. 


2. Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.
A sorozatokkal idén hadilábon állok, nem tudnak megfelelni az elvárásaimnak, úgyhogy kettő ilyen volt igazából. A másikat, a Please Remain Calmot korábbi posztban említettem, úgyhogy a Szörnyeteg úr maradt. Annyira nagyon szeretem ezt a sorozatot, de most valahogy megakadtam vele, és nem jutok el a 3. részig, pedig azt hittem, azonnal olvasom, azóta meg eltelt fél év. Mondjuk azon már kicsit húztam a szám, hogy minek kell továbbra is folytatni, de azért bízom benne, hogy van ebben még alapanyag. Mert például a The Heirrel is így éreztem, és volt.


3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.
Az utóbbi időben egy csomó friss megjelenést olvastam, úgyhogy ezen a téren nem panaszkodhatok. Lassan sikerül eljutnom arra a pontra, hogy a magyar friss megjelenések nem is érintenek, és még a mai napig képes vagyok ámuldozni azon, mennyire kitágult a világ, mióta a fejemet adtam arra, hogy angolul olvassak, pedig mennyire féltem tőle, hogy nekem ez nem fog menni.
Pont, hogy inkább régebbi illenemárolvasni könyveket kéne pótolnom, amiktől elsősorban azért ódzkodok, mert sorozatokról van szó, és az rögtön több könyvre elköteleződés, ha bejön az első rész, ami egyúttal azt jelenti, hogy annyival kevesebb új történetből maradok ki. Persze tök felesleges ezen agonizálni, ha tetszik a sorozat, csak nem tudom, fura vagyok.
Mivel mostanában tényleg minden musthave friss megjelenés könyvem megvolt, olyan nem is maradt, amiért viszket a tenyerem, de persze az embernek mindig akad még ezer könyv a várólistáján.
Kerstin Gier Dream A Little Dream c. könyve mellett teszem le a voksom, elvégre a Rubinvöröst imádtam, és felnőtt könyvéhez is volt már szerencsém. Bár nem kizárt, hogy megvárom a magyar megjelenést, bár ki tudja, hogy mikor tudnám beszerezni. Majd még meglátom.


4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
Áthámoztam magam nagyjából a friss megjelenéseken, de valahogy semmi sem ragadott meg olyan nagyon-nagyon, és tudtommal imádott sorozatom sem folytatódik. Szóval legyen Jojo Moyes könyve, az After You, amivel kapcsolatban nincsenek különösebb elvárásaim, hiszen fogalmam sincs, hogyan folytatódik, de az első rész teljesen kifacsart érzelmileg. 


5. Legnagyobb csalódás. 
Ide is tudnék sorolni egyet-kettőt (főleg sorozatok befejező köteteit), de nem nehéz választanom, Moira Youngtól a Rebel Heart, aztán persze a Raging Star is. Imádtam az első részt, de ezek után a fejem vertem a falba, pedig a könyvet kellett volna. 


6. Legnagyobb meglepetés.
Magonia. Mert én ezt a könyvet az elején utáltam, a végére meg imádtam. Újszerű volt, pedig ma már ezt nem könnyű elérni. 


7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
Jasmine Warga, a My Heart And Other Blackholes szerzője. Fantasztikus könyvet írt, amin egyáltalán nem érződött, hogy ez az első könyve. (Ezzel az előítélettel meg kéne már nagyon kezdeni valamit.)


8. Legújabb könyves szerelem. 
Igazából idén nem nagyon akadtak könyves szerelmeim. De tényleg, miért nem? Voltak kedvelt srácok, de egyetlen kivétellel senki sem tudott hozzám közel kerülni.
Hogy ki az, akinek sikerült? Ez egy furcsa választás lesz, mert a karakter is furcsa, és igazából csak az a fele csábított el, amit a női főhősnek mutat, mert az a srác valami fantasztikus volt, és ilyen emberekre vágyom az életemben. Csak hát az ilyesmi, ahogy a könyvben is van, túl szép, hogy igaz legyen, és kerestem az okokat, és nem értettem, hogy éppen ő hogy lehet ilyen, ha egyszer olyan tud lenni, aki az ember lányát élettel tölti meg. A delikvens Theodore Finch az All The Bright Placesből, aki engem Augustus Watersre emlékeztetett, és annyira imádtam, mennyi laza és, hogy mennyire él. 



9. Legújabb kedvenc karakter.
Amikor még nem tudtam, mi lesz a folytatásban, baromira bírtam Jacket, úgyhogy igyekszem arra emlékezni, mennyit vigyorogtam, mikor felbukkant ebben a könyvben.


10. Egy könyv, amin sírtál.
Egyetlen ilyen volt, az All The Bright Places. A vége rettentő nehezen csúszott le, és végigbőgtem rajta a fejem. 


11. Egy könyv, ami boldoggá tett. 
Több olyan könyv is volt, amit a műfaja miatt végignevettem, és jól éreztem magam, de egyetlen olyan volt, amitől rózsaszín ködben lebegtem végig meg mosolyogtam, mint egy hülye, és ez a Made You Up


12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál. 
Újranézéseket nem számítom bele, úgyhogy egyértelműen a Ha maradnék, amit egyébként is irtó nagy pozitív csalódásnak könyveltem el, mert rosszra számítottam. 


13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Általában az 1 pontosok a kedvenceim, mert jól szórakozom írás közben. Amiben még interjú is van, azokon meg még inkább, szóval Egyszeregy. (Tegyük hozzá, hogy ezt a könyvet mindenki imádja…)


14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál). 
Nem vásároltam/kaptam idén könyvet.

15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Amiket 100%, hogy el fogok olvasni, azok a következők:
A lány a vonaton, A marsi, Partials – Részben ember, Madarak a dobozban, Csak egynap
Angolt  nem is tudok írni, szóval, amit a kedvem hoz. 

16. Kiket jelölsz?
Ha van kedvük hozzá :): Liliane Evans, Horsegirl és mindenki más, aki erre jár.

11 megjegyzés:

  1. Wow, köszi! :))) Persze hogy van!

    VálaszTörlés
  2. Amúgy meghoztad a kedvem a Blood Red Road folytatásához még anno, csak siettem és nem kommenteltem. Majdnem elkezdtem olvasni akkor a második részt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd lesz kritika a többiről, azok elveszik. :D

      Törlés
    2. Dehogy. :D Csak meghozod a kedvem.

      Törlés
    3. Az vicces lenne, ha tetszene, de csak nem. :DDD

      Törlés
    4. Az értékeléseid tetszenek és a negatív, ha úgy van megírva, meghozza a kedvem. :D

      Az elmondásod alapján nem fog tetszeni a következő rész, de elkezdtem visszavágyni abba a világba a szavaid hatására.

      Törlés
    5. Mazochista vagyok (néha). :D

      Meg jól is írsz, na. :))

      Törlés
    6. Oké, megértem, néha én is az vagyok. :D
      Köszönöm. ^^

      Törlés
  3. A Made You Up az egyik legjobban várt 2015-ös megjelenésem volt, és még mindig nem olvastam... :(
    A Magonia kiválóságáról pedig egyre több helyről hallok, tényleg át kéne raknom a maybe listámról a rendesre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éééés majd ha nem tetszik, mi lesz. :D
      A Magoniához tényleg kíváncsi vagyok mit szólsz, szóval RAKD ÁT! :D

      Törlés