Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. szeptember 25.

Agymanók tag

Abstractelftől ismét kaptam egy jelölést, amit örömmel teljesítek. Ez a tag az Agymanók című film kapcsán készült, az ott megjelenő érzelmekhez társít egy-egy könyvet. Az alkotást még nem láttam, de a pozitív kritikák miatt már nagyon kíváncsi vagyok rá. Bár kissé óvatosan közelítek felé, mert a legutóbb agyonajnározott Fel és a Toy Story 3 sem jött be.

Derű - harsány hahota, vagy kecses kuncogás: egy vicces, vidám, derűs könyv, amiken jókat somolyogtál.
Rögtön az első, ami beugrott, az Stephanie Perkinstől az Anna és a francia csók. Olyan cuki, édesaranyos hangulata van az egész könyvnek, hogy végig mosoly ült az arcomon, míg be nem fejeztem. Néha csak random lekapom a könyvespolcról, és garantált a hatás. Most, hogy belegondolok, újra is kéne olvasni. 


Undor - torz arcfintorok, homlokráncolás és elfordított tekintet: egy könyv, amitől undorodtál, amiben szörnyű tettek, ocsmány lények, antipatikus karakterek voltak.
Ritkán fordul elő, hogy teljesen paff legyek ilyen értelemben egy könyvtől, de néha megesik. Legutóbb, amin a fejemet fogtam az Janne Teller Semmi című könyve volt. Brutális. 


Bánat - lefelé görbülő száj, krokodilkönnyek, bánatos nosztalgia: egy szomorú könyv, ami akár könnyeket is csalt a szemedbe.
Furcsa módon egy mesekönyvvel jövök, de pont ideillik. A Siobhan Dowd ötletéből írt Szólít a szörny, amit Patrick Ness vetett papírra, olyan erős érzelmi töltést hordoz, hogy azt nem tudtam megállni könnyek nélkül, pedig nem sűrűn sírom el magam könyvön. (Nem véletlen, hogy 96%-os ez a könyv a molyon.)


Harag - dühkitörés, csapkodás, felbőszült mégismivoltez?-ek kiáltozása: egy könyv, amit a sarokba hajigáltál, még ha csak képletesen is, ami felmérgelt és haragszol rá.
Hahaha, nem akarom már oltani a Blood RedRoad folytatásait, szóval inkább egy olyat választok, aminél határozottan emlékszem, hogy mennyire ideges voltam utána. Ez Richelle Meadtől a Succubus Revealed. A sorozat sajnos nem lett olyan jó, mint az első két kötet után várható volt, de végül is jól összehozta a szerző a sztorit. De az utolsó részben kinyírta a kedvenc szereplőmet, és totál kiakadtam, annyira mesterséges húzás volt, és vagy egy jó órát pattogtam, hogy nem hiszem el.  


Majré - c-c-c-c-cidri, lapulás, kislámpával alvás: egy könyv, ami olyan félelmetes volt, olyan ijesztő, hogy akár még rémálmaid is voltak tőle.
Az utóbbi években nem volt ilyen, szóval régi emléket hozok. 15-16 éves koromban Stephen King könyveket olvastam, és hát mit ne mondjak, elég fosatósak voltak az akkori fejemnek. Mindegyik regénye eléggé felkavaró volt, de egytől különösen rémesen éreztem magam napokig, hetekig, ha eszembe jutott, és a hatáshoz hozzájárult a könyv rém rusnya borítója is. Ez pedig a Sorvadj el. Ma se bírom, ha ránézek, kiráz tőle a hideg. 
Mivel nem tudom, hogy láttátok-e a filmet, ezért nem jelölök specifikusan senkit, aki szeretné kitölteni, tegye meg. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése