Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. június 1.

2016. júniusi megjelenések

               5 comments   
Itt a nyár! Lássuk, miket olvashatnék a képzeletbeli tengerparton.

Tara Altebrando: The Leaving
Megjelenés: június 7.
Kiadó: Bloomsbury USA Childrens
Tizenegy évvel ezelőtt hat óvodás nyomtalanul eltűnt. Ennyi idő alatt az emberek továbbléptek vagy legalábbis megpróbáltak.
Egészen a mai napig. Ma öt gyerek közülük visszatért. Tizenhat évesek és jól vannak. Scarlett hazamegy az édesanyjához, akit alig ismer, és azt a személyt sem ismeri, akinek neki kéne lennie. De úgy véli, emlékszik Lucasra. Lucas is emlékszik Scarlettre, de képtelenek felidézni hol voltak, és mi történt velük. Egyikük sem emlékszik a hatodik áldozatra, Maxre. Ő nem tér vissza. Mindenki válaszokat akar. A legtöbbet Max testvére, Avery, aki meg akarja találni a fiút, élve vagy holtan, és nem hiszi el a memóriavesztéses sztorit.

Nem sok misztikus thrillert olvasok YA-n belül, magam sem tudom, miért. Az vastagon benne van, hogy a túltolt szerelmi száltól nevetségessé válhat az egész, bár ez a komolyabb zsánerek többségére ugyanúgy vonatkozik. Talán azért van, mert ritkán botlok olyanba, ami igazán felcsigáz, mint például ennek a fülszövege. Most így hirtelen gondolkoztam, hogy mi volt utoljára olyan, ami nagyon tetszett, de semmi sem jut eszembe.

Steven Rowley: Lily and the Octopus
Megjelenés: június 7.
Kiadó: HarperCollins
Amikor leülsz a Lily and the Octopusszal, egy felejthetetlen útra vállalkozol.
Az olvasásban rejlik ennek a regénynek a varázsa, és nem akarjuk tönkretenni azzal, hogy túl sok részletet árulunk el.
Azt elmondhatjuk, hogy ez egy különleges valakiről szóló történet, akiben megbízol, aki nélkül nem tudsz élni.
Ted Flasknek ez a különleges valaki a vele megöregedő társa, Lily, aki éppenséggel egy kutya.
A Lily and the Octopus arra emlékeztet, milyen érzés nagyon szeretni, milyen nehéz elengedni, és hogy a szeretteinkért folytatott küzdelem mind közül a legnagyobb.
Emlékszel, mi volt az utolsó könyv, amit másnak ajánlottál?
A Lily and the Octopus lesz a következő.

Erről jó véleményeket olvastam, állítólag zsepire is szükség lesz. Na meg szeretem a kutyákat, világéletemben volt kutyám, és most elmesélem azt is, hogy pár hete lett egy yorkie-m, és imádom a kis Pumuklifejűt. :)

Chuck Wendig: Vészmadarak (Miriam Black #1)
Megjelenés: június 14.
Kiadó: Fumax
Miriam Black tudja, hogyan fogsz meghalni.
És ez pokollá teszi a hétköznapjait, különösen, mivel semmit sem tehet, hogy megakadályozza az előre látott több száz autóbalesetet, szívrohamot, szélütést vagy öngyilkosságot. Csak meg kell érintenie téged, és látja, hogyan és mikor kerül sor az utolsó pillanataidra.
Miriam már rég nem próbálja megmenteni az emberek életét, mivel azzal csak beteljesíti a végzetüket. De amikor Louis Darling felveszi a kamionjába, és megrázza a kezét, Miriam előre látja, hogy a férfit harminc nap múlva brutális módon meggyilkolják, miközben az ő nevét ejti ki a száján. Louis azért fog meghalni, mert találkozott vele, és a következő áldozat maga Miriam lesz. Bármivel próbálkozik, Louist nem tudja megmenteni. De ha életben akar maradni, mégis meg kell próbálnia.

Mostanában egy csomó Fumax könyv érdekel, itt a legújabb. A borító állat, a fülszöveg pedig rendesen izgalomba hozza az embert. Kicsit a Számokra emlékeztet, amit mondjuk utáltam, szóval remélem, annál jobb lesz.

Pittacus Lore: United as One (Lorien Legacies #7)
Megjelenés: június 28.
Kiadó: HarperCollins
Fülszöveget passzolom, mert le vagyok maradva négy résszel. Elvileg még olvasom ezt a sorozatot, bár mostanában elgondolkoztam rajta, hogy kasza lesz belőle, annyira érdektelen. De aztán lehet, még meggondolom magam, mert szerettem az első három részt, csak már olyan régen olvastam, hogy nem emlékszem, miért.

5 megjegyzés:

  1. Ó, ez a Lily and the Octopus érdekesen hangzik, repül is a TBR listámra... *morcos* :D

    VálaszTörlés
  2. Perverz örömöm növelni a TBR listádat! <3

    VálaszTörlés
  3. Ha a kutyás könyvben tacskó van (a kép alapján igen), akkor nekem kötelező :D

    VálaszTörlés
  4. Vicces lenne, ha bernáthegyi lenne. :D
    Én speciel tacsival nőttem fel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is :) jelenleg is van kettő és egy keverék :D

      Törlés