Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. december 2.

2015. decemberi megjelenések

Mindjárt vége az évnek. Ez hogy lehet? Átaludtam? Mert két hete még esküszöm, január volt. Na de nézzük milyen jóságok jönnek az év utolsó hónapjában. Úgy néz ki, ezúttal csak sorozatfolytatások érintenek. 

Amie Kaufman – Meagan Spooner: Their Fractured Light (Starbound #3)
Megjelenés:  december 1.
Kiadó: Disney-Hyperion
Egy éve történt Flynn Cormac és Jubilee Chase mára gyalázatossá vált avoni közvetítése, amiben a galaxist hívták tanúnak a bolygójuk érdekében, hogy megvédjék a pusztulástól. Vannak, akik szerint Flynn őrült, mások összeesküvésről suttognak. Senki sem tudja az igazságot. Egy évvel korábban Tarver Merendsent és Lilac LaRoux-t megmentették egy szörnyű roncsról; most nyilvános életet élnek a kamerák kereszttüzében, és titkosat távol a világ szemétől.

Most az univerzum közepén, Corinth bolygóján ők négyen két új játékossal akadnak össze, akik a LaRoux Industries fejére hozzák a bajt. Gideon Marchant egy 18 éves hacker, fiatal tehetség és városi harcos. A legjobb biztonsági intézkedéseket áthidalva furakszik be, hogy olyan belső területeket hackeljen meg, amit mások nem mernek.

Sofia Quinnek gyilkos mosolya van, és mire észreveszed, rávett, hogy felkínáld a pénztárcád, a kocsid, és bármit, amit megkíván. A LaRoux Industriest tartja felelősnek az apja titokzatos haláláért, és bosszút áll mindenáron.

Mikor a LaRoux Industries biztonsági rése megzavarja Gideon és Sofia különálló kísérleteit, hogy beszivárogjanak a főhadiszállásra, a menekülés érdekében együttműködésre kényszerülnek. Mindegyiküknek megvan az indoka, hogy megbuktassák a LaRoux Industriest, és egyikük sem bízik a másikban. De a közös munka lehet a legjobb esélyük az LRI oly kétségbeesetten rejtegetett titkainak felfedésére.


Nemrég olvastam a második részt, és még mindig érdekel annyira a világ, hogy folytassam a sorozatot. Pedig egyre inkább ellene vagyok az olyan sorozatoknak, amikben cserélődnek a párosok, és minden alkalommal egy új szerelmi szálat kell végigkövetni. Bár itt legalább a történet nagyjából összefügg.

Maggie Stiefvater: Kék Liliom (Hollófiúk #3)
Megjelenés: december 4.
Kiadó: Könyvmolyképző
Az álom veszélyes műfaj, ám az ébredés talán még veszélyesebb.
Blue Sargentnek szerencséje volt. Életében először olyan barátokra lelt, akikben megbízhat, akik nem vetik ki maguk közül. A hollófiúk befogadták őt, és jóban-rosszban kitartanak mellette.
A szerencsével azonban az a legnagyobb baj, hogy forgandó.
A barátaid elárulhatnak.
Az anyukád eltűnhet.
A látomásaid megtéveszthetnek.
A magabiztosságod meginoghat.

Oké, valójában ez nem annyira érint még, mert úgy döntöttem, bevárom a teljes sorozatot, és újraolvasom az elejétől az egészet, mert már nem sok mindenre emlékszem belőle, csak az alaphangulata van meg. Az utolsó rész meg jobb esetben egy év múlva jöhet szerintem. Azt viszont nagyon remélem, hogy nem siklik annyira félre ez a sorozat, mint anno a Shiver, mert eddig nagyon-nagyon szeressük, és nem szeretnék csalódni benne.

Pittacus Lore: Tizedik küldetése (Lorieni krónikák #6)
Megjelenés: december 8.
Kiadó: Cartaphilus
A Védők évekig titokban harcoltak a mogadoriakkal. Most mindez egyik napról a másikra megváltozott: elkezdődött az invázió. John, a Negyedik beleveti magát a New Yorkban dúló csatába. Váratlan segítség számára, hogy legjobb barátja, Sam meghökkentő módon felfedezi, hogy kifejlődött egy tálentuma. Miközben a két fiú próbál Ötödik és Kilencedik nyomára bukkanni a megszállás zűrzavarában, kiderül, hogy nem Sam az egyetlen ember, aki immár olyan képességgel bír, amilyennel korábban csak a Védők. De vajon a többiek barátok vagy ellenségek?

Mindeközben Hatodik, Marina és Adam igen szorult helyzetbe kerül Mexikóban. Kemény küzdelem árán elérték a Szentélyt, felébresztették az ott rejlő ősi erőt, ám most nem tudnak kapcsolatba lépni a többiekkel. A mogok pedig seregestül közelednek…

A Védők szétszóródtak, több fronton harcolnak. Egyetlen esélyük az lehet, ha végleg leszámolnak a mogadoriak vezérével – ám az ő sorsa egybefonódik Elláéval. Ha végeznek Setrákus Rával, a lánynak is vége. Ha viszont nem állítják meg a mogokat, akkor az emberiségre ugyanaz a sors vár, ami a Lorienre: a megsemmisülés.

Ezt a sorozatot elvileg még olvasom, igaz, három könyvvel le vagyok maradva, és még meg sem vettem őket, szóval ki tudja, hogy valaha is eljutok-e a végére. Ez a rusnya borító mindenesetre nem motivál erre, egyszerűen döbbenet, hogy sikerült összehozni (és hogy lehet, hogy részről részre egyre rosszabb…).

2 megjegyzés:

  1. A Blue Lilyt láttam tegnap a könyvmolyképzőnél, és úristen, de szép :D Viszont én is csak akkor szerzem be, ha újraolvastam az első két részt, mert nem sok minden maradt meg :D

    VálaszTörlés
  2. Majd a 4. milyen szép lesz! *.* De hol van az még.

    VálaszTörlés