Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. március 2.

2017. márciusi megjelenések

Itt a tavasz, hurrá!
 
Colleen Oakley: Close Enough to Touch
Megjelenés:  március 7.
Kiadó: Gallery Books
Egyszer megcsókolt egy fiú, és majdnem meghaltam…

Így kezdődik egy fiatal nő, Jubilee Jenkins története, akinek ritka és súlyos betegsége van: allergiás az emberekre. Egy megalázó halálközeli gimis élmény után Jubilee remete lett; az elmúlt 9 évben a New Jersey-i kisváros szélén élt egy házban, amit a nemtörődöm anyja ráhagyott, amikor lelépett egy Long Island-i üzletemberrel. Most viszont az anyja meghalt, és az anyagi támogatása nélkül Jubilee arra kényszerül, hogy elhagyja az otthonát és szembenézzen a világgal – és a benne élő emberekkel –, ami elől rejtőzik.

Az egyik közülük Eric Keegan, egy férfi, aki most költözött a városba egy munka miatt. Tönkrement házasságából van egy lánya, aki nem áll vele szóba, és egy zseniális, de pszichológiai problémákkal küszködő, örökbefogadott fia. Eric azt próbálja kibogozni, hogy siklott félre ennyire az élete, és hogy legyen az az édesapa – és férfi –, aki oly kétségbeesetten lenni szeretne. Aztán egy nap találkozik egy rejtélyes nővel, akit Jubilee-nek hívnak, és egyedi az élethelyzete.  

Nicola Yoon könyve óta most az agorafóbia a divat? Bár azt a könyvet nem olvastam (de tisztában vagyok a végével, maradjunk annyiban, hogy no comment), a téma továbbra is érdekel, és még mindig nem sikerült olyat találnom, amivel maradéktalanul elégedett lehetek. Szóval most ebben bizakodom, és ráadásul nem is YA.

Meg Horwey: The Wanderers
Megjelenés:  március 14.
Kiadó: G.P. Putnam's Sons
Négy éven belül a Prime Space eljuttatja az első embereket a Marsra. Helen Kane-nek, Yoshi Tanakának és Sergei Kuznetsovnak be kell bizonyítania, hogy ők a megfelelő legénység, mindezt úgy, hogy 17 hónapot töltenek el a legrealisztikusabb szimulációban, amit valaha is készítettek.

A NASA-tól visszavonulva Helen-t nem képezték ki arra, hogy lényegtelen dolgokban vegyen részt. Senkinek sem hibája, hogy legjobb formáját az űrben képes hozni, de a lánya folyamatosan hibáztatja. A MarsNOW misszió Helen utolsó esélye, hogy visszatérjen az egyetlen helyre, ahol igazán otthon érzi magát. Yoshinak ez egy lehetőség, hogy méltónak bizonyuljon a felesége szemében, akit feltétel nélkül szeret, még ha nem is megfelelően. Sergei hajlandó 17 hónapot eltölteni egy kis fémdobozban, ha ezzel eljuthat a Marsra. Legalább a kimerülés határáig próbára teszik, és ezt a példát fogja állítani a fiainak.

Ahogy a napokból hónapok lesznek, a valóság és az illúzió közti határ összemosódik, és az asztronauták megtanulják, hogy a belső térben lévő bonyodalmak nem kevésbé rémisztőek, mint a külső térben.

Bár A marsival reklámozzák a könyvet, biztos vagyok benne, hogy köze nincs hozzá. Szerintem inkább a lelki oldaláról fogja ábrázolni a történéseket, és most így hirtelen nekem a Csodák kora ugrik be, ami hasonlóan közelített a világvégéhez, szóval valami hasonlót várok. Aztán lehet, hogy tévedek, előzetesen annyit olvastam róla, hogy lassú, nem cselekményes.

Laini Taylor: Strange the Dreamer (Strange the Dreamer #1)
Megjelenés:  március 28.
Kiadó: Little, Brown Books for Young Readers
A Strange the Dreamer egy

istenek és emberek közti háború következményének
egy rejtélyes városnak, amit megfosztottak a nevétől
egy mitikus hősnek, kezén vérrel
egy fiatal könyvtárosnak egyetlen álommal
egy lánynak, aki épp annyira veszélyes, amennyire veszélyben van
alkímiának és vércukornak, rémálmoknak és isteni ivadékoknak, molylepkéknek és szörnyeknek, barátságnak és árulásnak, szerelemnek és vérontásnak

a története.

Nem mintha ebből a fülszövegből bármi hasznos is kiderülne, de azok a kulcsszavak! És Laini Taylornak olvastam már egy novelláját, ami nagyon tetszett.

Rosalyn Eves: Blood Rose Rebellion (Blood Rose Rebellion #1)
Megjelenés:  március 28.
Kiadó: Knopf Books for Young Readers
A 16 éves Anna Ardent kirekesztették a társadalomból tökéletlen vére miatt. Bár a családja a Luminate, a mágia erőteljes használóinak részese, a lány egy Barren, aki a legegyszerűbb bűbájt sem tudja végrehajtani. Anna bármit megtenne, hogy közéjük tartozzon. De a sorsa más utat vesz, amikor véletlenül megtöri a húga elsőbálozó bűbáját – egy előkelő fiatal nőnek fontos alkalom, hogy megmutassa a vitézségét  mágiával – , Annát száműzik a családja egykoron erőteljes, de mostanra omladozó szülőföldjére, Magyarországra.

Az életének akár vége is lehetne.

Magyarországon Anna felfedezi, hogy semmi sem az, aminek látszik. Sem az őt körülvevő emberek, a tartózkodó unokatestvérétől, Noémitól kezdve a heves és jóképű Romani Gáborig. Sem a társadalom, amit egész életében ismert, a Luminate-tel elégedetlenkedők a földet söprögetik. Sem mágiájának hiánya. Az egyetlen őt érdeklő világtól elszigetelve Anna még mindig megtöri a varázst.

Ahogy lázadás terjed szét a régióban, Anna egyedi képessége lesz a katalizátor, amit mindenki keres. Nemesek, forradalmárok és a Romanik társaságában választania kell: megtagadja különleges erejét, és ragaszkodik a mindig vágyott élethez, vagy magába fogadja a képességét, és örökre megváltoztatja a világot.

Ez a könyv abszolút nem érdekelne sztori alapján, de ez milyen már, hogy Magyarországon játszódik, magyar nevekkel? Azt még nem tudom, hogy el is fogom-e tényleg olvasni, de bele fogok lapozni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretek angolul magyar vonatkozású regényeket olvasni, főleg, ha még magyar szavak is vannak benne.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése