Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. április 1.

2017. áprilisi megjelenések

Áprilisban ismét Könyvfesztivál, amire szuper címekkel készülnek a hazai kiadók, így ezeket is belevettem a listába. Most nem sok külföldi regény mozgatott meg.

Jenn Bennett: Alex, Approximately
Megjelenés:  április 4.
Kiadó: Simon Pulse
A klasszikus filmek rajongója, Bailey „Mink” Rydell hónapok óta odavan a humoros filmes agymenőért, akit csak a neten ismer Alex néven. Két part választja el a kamaszokat, mígnem Bailey az apjához költözik, aki ugyanabban a kaliforniai szörfvárosban él, mint online imádottja.
Kételyekkel szembenézve (mi van, ha a srác élőben nem is helyes vagy még rosszabb?) Bailey nem árulja el Alexnek, hogy a szülővárosába költözött. Vagy, hogy a helyi turistacsalogató múzeumban kezd el dolgozni. Vagy, hogy a múzeum szexi biztonsági őre, Port Roth – azaz az új főellensége – mindennap bosszantó beszólásokkal zaklatja. De az élet sokkal kuszább, mint a filmekben, különösen, mikor Bailey felfedezi azt a különös határvonalat gyűlölet, szerelem, és a valami között, amit Porter iránt kezd el érezni.

Ahogy telnek a nyári hónapok, Baileynek választania kell, hogy Alex álomszerű online fantáziájához ragaszkodik, vagy kockázatot vállal a tökéletlen valóságban Porterrel. A választás egyszerre egyszerűbb és nehezebb, mint gondolná, mert Porter Rothnak is megvan a maga titka: Porter Alex… megközelítően.

Erre a könyvre azért figyeltem fel, mert A szerelem hálójában c. filmmel reklámozzák, ami az egyik kedvenc romkomom, és abban is nagyon szerettem a szituációt, amiben Meg Ryan egyszerre gyűlöli és szereti ugyanazt a férfit. Egy nagyon aranyos, cuki, romantikus sztorira számítok.

Lucy Keating: Literally
Megjelenés:  április 11.
Kiadó: HarperTeen
Annabelle élete mindig Tökéletes volt, nagy T-vel. Aztán a bestseller YA szerző, Lucy Keating bejelenti, hogy új regénybe kezd, és Annabelle a főhős.
Mint kiderül, Anabelle egy karakter, akit Lucy Keating kreált. És Lucynak terve van a lánnyal.
De Anabelle nem akar olyan életet élni, ahol már minden ki van találva. Megtalálja a módját, hogy a saját történetét írhassa vagy Lucy Keatingé lesz az utolsó szó?

Lucy Keating megnézte a Felforgatókönyvet, és úgy döntött, átmegy metába. Olvastam már kritikákat, amik szerint a kivitelezésen elsiklott a dolog, úgyhogy erre felkészültem, főleg, hogy a Dreamology esetében is ugyanez volt a helyzet. Viszont utóbbi aranyos karaktereket felvonultató nagyon limonádé regénynek nem volt rossz, úgyhogy ha hozza ugyanezt a színvonalat, akkor elégedett leszek.

Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Megjelenés:  április 18.
Kiadó: GABO
Jessie-vel csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van?
Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni.
Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság?
Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja.

Ezt már Goodreadsen is néztem, jó értékelései vannak, úgyhogy jöhet.

Tommy Wallach: Akkor felnéztünk
Megjelenés:  április 18.
Kiadó: GABO
Úgy tekintettünk egymásra, mint a sportoló, a könnyűvérű csaj, a lógós, a színjeles stréber. Aztán egy nap felnéztünk az égre, és minden megváltozott. A tévé azt harsogta, hogy két hónapunk maradt, mielőtt a Radar nevű aszteroida eléri a Földet. Két hónapunk maradt, hogy megszabaduljunk a skatulyáktól, leszámoljunk korábbi énünkkel, és valami többé váljunk. Olyanná, ami megmarad a világvége után is. Két hónapunk volt arra, hogy végre igazán éljünk.
Tommy Wallach Brooklynban élő zenész és író. Irodalmi és nem irodalmi szövegei a McSweeney's, a Tin House, a Wired, a Salon és egyéb folyóiratokban olvashatók. Elnyerte a MacDowell-ösztöndíjat, és zenei EP-je jelent meg a Decca Recordsnál, de fellépett már a New York-i Guggenheim Múzeumban is. Az Akkor felnéztünk az első regénye. A szerzőt a tommywallach.com oldalon lehet becserkészni; ugyanitt olvashatók írásai, és meghallgathatók zenei szerzeményei is.

Ezt szintén kinéztem már magamnak jó régen, hiszen világvége, amivel sosem fogok tudni betelni.

Gayle Forman: Engedj el
Megjelenés:  április 18.
Kiadó: GABO
Ebben ​a regényben, amellyel Gayle Forman bemutatkozik a felnőtt olvasóközönségnek, a rá jellemző humorral és emberismerettel arról mesél, hogy néha el kell hagynunk az otthonunkat azért, hogy ismét megtalálhassuk.
Mindazoknak a nőknek, akik valaha is álmodtak arról, hogy hazafelé elhúznak a lehajtó mellett, és nem loholnak haza vacsorát főzni, mindazoknak, akik elképzelték már, hogy felszállnak egy vonatra, és elmennek egy olyan helyre, ahol senki sem követel örökös odafigyelést, bemutatjuk Maribeth Kleint, a meghajszolt dolgozó anyát, aki olyan lelkiismeretesen gondoskodik a férjéről és az ikreiről, hogy még azt sem veszi észre, amikor szívrohamot kap.
Ám, amikor megdöbbenésére azt kell tapasztalnia, hogy lábadozása teher azoknak, akik eddig mindenben rá támaszkodtak, Maribeth megteszi az elképzelhetetlent: becsomagol és elmegy. De mint ez oly gyakran megtörténik, amint eljutunk oda, ahova menni szeretnénk, egészen más szemszögből látjuk az életünket. Távol a család és a foglalkozás állandó elvárásaitól, és a felszabadító új barátságoknak köszönhetően Maribeth végre veszi a bátorságot azoknak a rejtélyeknek a megismeréséhez, amelyeket mindeddig titkolt szerettei és önmaga elől.
Az Engedj el nagyszívű, csetlő-botló, fejlődni és megbocsátani tudó alakjai arra tanítanak, hogyan számoljunk le a félelmeinkkel. Gayle Forman, az emberi természet nagy ismerője szembenéz a modern anyaság ellentmondásaival.

Gayle Forman első felnőtteknek szánt könyvét már a külföldi megjelenéskor felvettem a listára, és amikor összetalálkoztam a borítóval, jól meglepődtem is, hogy jön. Meg is örültem, amíg meg nem láttam, ki a fordító, úgyhogy ebben az esetben inkább maradni fogok az eredetinél, ha odakerülök. Ha már borító: nagyon szép, de teljesen más hangulatot sugall, mint az eredeti.

Nick Cutter: A szekta
Megjelenés:  április 18.
Kiadó: Agave
A Mélység és A falka James Herbert-díjas szerzőjének rémtörténete egy új-mexikói szektáról, melynek tagjait egy sötét erő tartja halálos rettegésben.
Egy fiatal nő látszólag egyszerű feladattal bíz meg három zsoldost. Meg kell találniuk az unokaöccsét, akit az apja vélhetően az akarata ellenére vitt magával Little Heavenbe, az új-mexikói hegyek között megbúvó, világtól elzárt közösségbe.
Miután a zsoldosok megérkeznek a táborba, baljós dolgokra lesznek figyelmesek. Különös mozgolódást tapasztalnak az erdőben és a fák tetején. A komor, Fekete Szikla néven ismert monolit sötét árnyékot vet a helyre, a közösséget pedig hamarosan áthatja a rettegés és a bizalmatlanság. Miközben az események az őrület felé sodródnak, a menekülési útvonalakat egymás után vágja el valaki vagy valami. Little Heaven mennyországból pokollá változik, és az életben maradtak kénytelenek felvenni a harcot azzal az ismeretlen, gonosz erővel, amely mindenkit el akar pusztítani.

Nick Cutterrel felemás kapcsolatom van: eddig 1-1 az állás a tetszett-nem tetszett versenyben, úgyhogy ez lesz a vízválasztó, néha nem árt egy kis horror is.

Blake Crouch: Véres arany
Megjelenés:  április 18.
Kiadó: Agave
1893 karácsonyán az aranybányászatról ismert Abandon városában minden férfi, nő és gyermek nyom nélkül eltűnt. A vagyontárgyaik érintetlenek maradtak, az ételeik megfagytak az üres faházakban — és ami a legfurább: a maradványaik soha nem kerültek elő. Azóta, egyes szóbeszédek szerint a területet kísértetek lakják.
2009-ben egy történelemprofesszor, az újságíró lánya és két idegenvezető az eltűnt város felkutatására indul, hogy fényt derítsenek arra, mi is történt valójában. Nem sokkal előttük egy másik expedíció már kísérletet tett erre, azonban a csapat tagjai soha nem tértek vissza. Hamarosan nekik is szembe kell nézniük a lehetetlennel: a hóviharban, legalább 30 kilométernyire elvágva a civilizációtól nincsenek egyedül, és a múlt mindennél szörnyűbb módon van jelen.
Blake Crouch e korai regényével érdemelte ki először, hogy Stephen Kinghez hasonlítsák, majd később a Wayward Pines-trilógiával betonozta be a nevét a modern thriller műfajának legnagyobbjai közé.

A Sötét anyag bejött a múltkor, úgyhogy vevő vagyok Blake Crouch más művére is. Mondjuk kissé tartok a tőmondatoktól, lehet, hogy itt még jobban szerette használni őket.

Sarah Addison Allen: A varázslat tava
Megjelenés:  április 20.
Kiadó: Könyvmolyképző
Gyönyörű, ​felejthetetlen történet régi és új szerelmekről, az eltéphetetlen kötelékek erejéről…
Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele.
Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez.
Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá.
Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a fájdalmat, a veszteséget. Azóta ezek az érzelmek uralják az életét, de azért – talpraesett lányának, Devinnek, és saját céltudatosságának köszönhetően – a remény sem halt ki a szívéből. Talán a Lost Lake-nél Devin kiélvezheti gyerekkorának utolsó hónapjait… és Kate is újra felfedezheti azt a valamit, ami annak idején olyan hirtelen siklott ki az ujjai közül.
Az emberek egymás után zarándokolnak el a tóhoz, hátha ott megtalálják azt, amit már oly régóta keresnek: szeretetet, megnyugvást, reményt az újrakezdésre, békét, egy rejtély megoldását, a felejtés lehetőségét. De vajon még időben érkeznek?
A különleges hangulatú, varázslatos regény Sarah Addison Allen egyik legkiválóbb írása az ember titkos vágyairól és a hétköznapi csodákról, amik a legvalószínűtlenebb helyeken lepnek meg minket.

Sarah Addison Allenbe teljesen beleszerettem – bizonyíték itt –, pedig csak két könyvét olvastam eddig, de annyira varázslatosak és bájosak voltak, hogy már csak a hangulatáért nagyon szeretném a legújabb magyar megjelenésű történetét is a kezeim közé kaparintani.

Matthew Quick: Boy 21
Megjelenés:  április 21.
Kiadó: Könyvmolyképző
Finley élete sosem volt könnyű. Két dolog azonban mindig tartotta benne a lelket: a kosárlabda és a barátnője. Aztán megérkezik az életébe egy harmadik dolog: Russ. Egy finoman szólva is furcsa fiú, aki azt állítja, a világűrből érkezett, és bár az ország egyik legjobb ifi kosarasa, a világért sem volna hajlandó pályára lépni. Finley mindenkinél jobban megérti Russ-t, segítene is rajta, de van egy bökkenő: Russ minél jobban lesz, Finley annál rosszabbul. A két fiú mégis összebarátkozik, és ennek egészen váratlan következményei lesznek…
Matthew Quick új regénye egy szótlan fiú nagyon is beszédes elméjébe vezet minket, ahol elgondolkodtató és szórakoztató gondolatok keverednek tragikus és humoros emlékekkel.

Matthew Quick az a realista író, akitől bármi jöhet, mert eddig mindhárom könyvét, amit olvastam, imádtam. De ez a borító… rettenet.

Sarah Andersen: Puha boldog puffancs
Megjelenés:  április 21.
Kiadó: Fumax
Itt a fürdőruhaszezon! Készítsd fel strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked!
…Ööö, vagy mégsem. Felejtsd el, és légy inkább puffancs! Puha, boldog puffancs! A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőttlét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthon maradós-pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!
Sarah Andersen egy fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.

Az első része nem volt akkora durranás, mint vártam, de hátha a második. Én angolul fogom olvasni, már izzítom.

Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Megjelenés:  április 21.
Kiadó: Fumax
Mindketten tizenhét évesek. Mindketten félnek. Mégis mindketten igent mondanak.
Tökéletes első randinak tűnt: végigkenuzni az ikertavakon, szendvicsekkel és sörrel a hűtőládájukban. Ám a két tizenéves, Amelia és James felfedeznek valamit a víz felszíne alatt, ami örökre megváltoztatja az életüket.
Két emelet.
Egy kert.
És a bejárati ajtó nyitva áll.
Egy ház a tó mélyén.
A fiatalok egyetlen szabályhoz ragaszkodnak: nem kérdőjeleznek meg semmit. Így teljes természetességgel veszik birtokukba ezt a mesés otthont. Persze, hogyan is létezhetne egy ilyen lenyűgöző hely ellenszolgáltatás nélkül? Ez túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen. Miközben Amelia és James lépésről lépésre felfedezik a házat és egymást a hullámok között, egy örök igazság könyörtelenül bebizonyosodik:
Attól, hogy egy ház éppen üres, még nem biztos, hogy senki sem lakja.

A Madarak a dobozban szerzőjének kisregényét már olvastam, amikor angolul kijött, úgyhogy ajánló célzattal kerül ide. Nagyon tetszett, a pasas hihetetlenül jól festi fel a borús, nyomasztó hangulatot, és ez a könyv úgy ijesztget, hogy voltaképpen semmiről sem szól.

Charlie N. Holmberg: A papírmágus (A papírmágus trilógia #1)
Megjelenés:  április 21.
Kiadó: GABO
Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Ez is Goodreadses kiszemeltem már jó ideje. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, szép ez a borító meg minden, de az eredeti tudatában annyira nem illik hozzá.

Lisa Heathfield: Papírpillangók
Megjelenés:  április 24.
Kiadó: Ciceró
Törött szárnnyal tudnál-e repülni?
June otthona az apjával, a mostohaanyjával és a mostohatestvérével sötét titkokat rejt. Csapdába esett, mint a hálóban rekedt pillangó.
De aztán June megismeri Blistert, a fiút az erdőből. És benne felfedezi a remény aprócska sugarát, amely képes őt elrepíteni messze az otthonától. Képes őt szabaddá tenni. Mert a világon minden lény megérdemli a szabadságot. A kérdés csak az, milyen áron.

Pár hónapja vettem fel ezt a könyvet az olvasandók listájára, mert érdekesnek hangzik a sztori, és nagyon jó értékeléseket kapott külföldön. Akkor még persze fogalmam sem volt, hogy érkezik magyarul.

Scott Stambach: Ivan ​Iszajenko láthatatlan élete
Megjelenés:  április 30.
Kiadó: Európa
Ivan ​Iszajenko tizenhét éves, és tisztában van azzal, hogy egész hátralevő életét azon a kórházi osztályon fogja tölteni, ahol születése óta fekszik. Ennek a belarusz gyermekkórháznak minden ápoltja ugyanolyan súlyos beteg, mint Ivan: a legtöbben a csernobili katasztrófa kései áldozatai.
Ivan ebben a szörnyű környezetben – egyfajta túlélési stratégiaként –, amennyire csak lehet, leválasztja magát a valós eseményekről, és fantáziajátékokba menekül. Egészen addig, amíg fel nem bukkan egy különleges, szép lány, Polina. Az ő jelenléte teljesen kizökkenti Ivant a korábbi rutinjából.
A fiút felkavarja Polina viselkedése, aztán hamarosan vonzalom ébred benne. A Polinához fűződő romantikus kapcsolat révén minden álma valóra válik; Ivan eközben feladja minden távolságtartását, és már csak egyvalamit akar: hogy Polina életben maradjon.

Ezt is nézegettem már, külföldön szintén nagyon jókat szólnak róla.

2 megjegyzés:

  1. A Lost Lake (nem fogom magyar címén nevezni :D) jó kis könyv, bár anno talán lepontoztam. Remek kis hangulata van :) (a magyar borítóját sajnos utálom, úgyhogy inkább újraolvasom angolul :D) Kíváncsi lennék amúgy, te milyen borítót készítenél hozzá, mert biztos jobbat.

    VálaszTörlés
  2. Ó, szerintem ez a borító még a legjobb az eddigi magyarok közül (oké, valszeg csak azért, mert tetszik ez a zöld szín, aztán lehet élőben ronda lesz :D, de amúgy ritka gányul van összemosva) Nem tudom, valami az eredetihez hasonlót, az pont jól visszatükrözi a varázslatos hangulatot. :)

    VálaszTörlés