Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. június 5.

Supernatural: vége a 11. évadnak

A kritika a Sorozatjunkie-n jelent meg, a teljes cikk ott olvasható.

Az ígéretesen induló, de lufiként leeresztett 10. évad után kellemes meglepetésként ért a folytatás. Végig azt éreztem, hogy próbálkoztak az írók, igyekeztek olyan ötleteket kifacsarni magukból, amikkel ellensúlyozni tudják egy ilyen korú sorozat elkerülhetetlenül felmerülő gyengeségeit. Ez az erőfeszítés főleg a Monster of the Week-epizódokban nyilvánult meg. Voltak szórakoztató és kreatív megoldások, és azt is bizonyították, hogy ha akarnak, jól tudnak hozzányúlni a kimeríthetetlen mitológiához.

A főszál hullámvasútszerűen működött. Végig látszott, hogy túl nagyot markoltak a Sötétség főellenséggé tételével, nem is sikerült az új fenyegetést érdekesen képernyőre vinni. Mégis akadtak jó pillanatok, például, hogy visszanyúltak az 5. évad témájához és kulcsszemélyéhez.
Azt nagyon díjaztam, hogy végre kezdtek Castiellel is valamit, nem csak jobbra-balra téblábolt mondvacsinált indokkal, mint az elmúlt években (bár Misha Collins néha kissé túljátszotta a szerepet). Három résszel az évad vége előtt pedig olyat léptek meg, amire nem feltétlen számítottunk, hogy egyáltalán valaha is bekövetkezik – meglepő húzás volt, annyi szent, hogy jó-e vagy rossz, arról inkább nem foglalnék állást.

Összességében mindenképpen pozitívan előjellel tudok szólni a szezonról, ezért is csalódtam a végjátszmában (vagyis inkább annak hiányában); még soha nem produkált olyan jellegtelen évadzárót a sorozat, mint most. Spoileresen a tovább mögött folytatom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése