Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. július 4.

2015. júliusi megjelenések

A júliusi kiszemeltek között három könyv van, lássuk, mik ezek!

Meg Haston: Paperweight
Megjelenés: július 7.
Kiadó: Harper Teen
A 17 éves Stevie csapdában van. Az életében. A testében. És most egy evési rendellenességkezelő intézetben az Új-Mexikói sivatag poros környékén.

Az intézetben az élet fegyelmezett és tolakodó, egy valóra vált rémálom. Betegek és orvosok figyelik Stevie-t étkezések közben, elkísérik a mosdóba, és ételt kell ennie, amit nagy munka árán került el eddig.

Az apja 60 napnyi kezelésre jutatta be. De azt senki sem tudja, hogy Stevie nem tervez olyan sokáig maradni. 27 nap van a testvére, Josh haláláig, amit ő okozott. És ha minden Stevie tervei szerint alakul, már csak 27 nap, és a saját életének is véget vet.

Az anorexia mint téma nem túl vonzó számomra, tulajdonképpen csak a Jégviráglányokat olvastam, ami ezt tárgyalta, és mondanom sem kell, elég sokkoló volt számomra. Viszont így az öngyilkossággal karöltve mindjárt izgalmasabbnak hangzik a dolog, és egy jó mentális betegségekkel foglalkozó könyv bármikor jöhet. (És ez a borító! Annyira egyszerű, de nagyszerű az összhatás.)

Ernest Cline: Armada
Megjelenés: július 14.
Kiadó: Crown Publishing
Zack Lightman egész életében álmodozott. Álmodozott arról, hogy a való világ picivel több a számtalan sci-fi könyvnél, filmnél és videójátéknál, amik eddig felemésztették az életét. Álmodozott arról, hogy egy nap egy fantasztikus, világot megváltoztató esemény felrázza unalmas létezésének monotonitását, és egy űrkalandba szippantja.

Hékás, nincs semmi rossz abban, ha kicsit menekülünk a valóságból, nem? Végülis, mondja Zack önmagának, képes megkülönböztetni a fantáziát és a valóságot. Tudja, hogy itt, a való világban, a céltalan, dühproblémás tinédzserjátékosokat nem választják ki az univerzum megmentetésére.

És aztán lát egy repülő csészealjat.

Még furább, hogy az űrhajó, amit bámul, egyenesen abból a videójátékból került elő, amivel minden éjjel játszik, a népszerű online repülésszimulátorból, az Armadából, amiben a játékosok pont, hogy a Földet védik az idegen behatolóktól.

Nem, Zack nem vesztette el az eszét. Bármennyire valószínűtlennek tűnik, amit lát, túl valódi. És a képességei  – ahogy világszerte több millió játékosé is –, szükségeltetnek a Föld megmentéséhez azoktól, akik el akarják foglalni.

Végül Zack esélye eljön, hogy eljátssza a hőst. De a rémületen és a lelkendezésen túl állandóan azokra a sci-fi történetekre gondol, amiken felnőtt, és azon tűnődik, hogy: nem ismerős valami ebben a jelenetben?

A fülszöveg első pár mondata megvett kilóra, mintha rólam szólna (csak nálam kiesnek a videójátékok). Sosem sikerül felnőnöm, azt hiszem. És ufók! Még mindig imádom az ufókat, szóval ez a fülszöveg a fény a lepkének hatást váltotta ki nálam. Ernest Cline másik könyvét már kinéztem egy ideje, sőt, már olvasásra is bekészítettem, csak még nem kerültem abba a hangulatba (ott a téma kevésbé vonzó).

Lisa Schroeder: All We Have Is Now
Megjelenés: július 28.
Kiadó: Scholactic Inc.
Mit tennél az utolsó földi napodon?

24 óra, míg egy aszteroida eltalálja Észak-Amerikát; Emersonnak és mindenki másnak, aki maradt, eljön a világvége. De Emerson világa már véget ért, amikor elmenekült otthonról. Azóta az utcákon él, az eszére és a barátjára, Vince-re számíthat, aki segít neki alvóhelyet és élelmet találni.

A város csendesebb most, hogy az emberek elmentek, és úgy tűnik, senki sem tudja, mit csináljon, ahogy közeleg a vég. De aztán Emerson és Vince találkozik Carllal, aki emberek kívánságait teljesíti, és nekik adja a pénzzel teli tárcáját.

Hirtelen ez az utolsó nap tele van lehetőségekkel. Emerson és Vince sok kívánságot tud teljesíteni egy nap alatt – talán a sajátjukat is.

Betegesen imádom a világvége történeteket, úgyhogy mikor erre rábukkantam, azonnal megörültem, és számolni kezdtem a napokat. Bár a fülszöveg miatt van bennem egy kis félsz, mert nem igazán értem, hogy az utolsó napon miért számít a pénz bármit is, de ez majd nyilván kiderül a könyvből. Nemrég láttam egy ugyanezen történetre épülő korrekt ausztrál filmet, nézzétek meg, a címe These Final Hours.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése