Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2014. december 13.

The Flash - Arrow crossover

Képzeljük el, milyen lenne, ha a favorizált sorozatainkból összeeresztenék a kedvenc karaktereinket, és együtt bandáznának. Szép álom, nem? Néha ilyen-olyan formában valóra is válik, és merem kijelenteni, hogy a crossoverek a sorozatok kánaánját képezik.

Mi is az a crossover? Lényegében, amikor az egyik sorozat szereplői felbukkannak egy másikban. Ez leginkább a spin-offoknál jellemző, ahol az új sorozatot az anyasorozat szereplőivel promotálják, ilyenkor egy vagy több karakter látogatást tesz az új szériába. Az egyik ilyen hírhedt crossover mindenképpen a CSI érdeme: három részen át húzódott, Las Vegasban, New Yorkban és Miamiban. A különlegesebbek közé tartozik az a típus, mikor nem testvérsorozatok crossovereznek. Eddig egyszer volt ilyenhez szerencsém, és ahhoz sem valós időben. Anno még tévében láttam, hogy a Vészhelyzet szereplői átruccannak a Harmadik műszakba és fordítva.

A The CW még a pilot elkészülte előtt bemutatta Barry Allent az Arrowban, így annyira nem meglepő, hogy a The Flash szoros kapcsolatot ápol az ugyanabban az univerzumban játszódó íjászos sorozattal. Hét rész alatt kétszer bukkant fel egy-egy szereplő Starling Cityből. Így hát csak idő kérdése volt, mikor fognak össze a hősök, és alkotnak csapatot egy-egy ügy erejéig.


Mielőtt rátérnék a The Flash 1×08-ra és az Arrow 3×08-ra, ejtenék pár szót külön-külön a két sorozat eddigi epizódjairól. A The Flash megmaradt ugyanazon a szinten, mint a pilotban. Egy jópofa, könnyed geek műsor, ami még mindig heti ügyes, ennek ellenére hétről hétre kellemes kikapcsolódást nyújt. Egy dolog van, ami eléggé bosszant: a Barry-Iris szál, ami egy az egyben Lois és Clark kapcsolatának replikája a Smallville-ből, csak ott maszat volt, itt meg csík. Tudom, hogy eltelt már pár év az ugyanezen a csatornán futó Smallville óta, de akkor is. Az Arrow viszont elég lagymatag ebben a szezonban. Bár tavaly sem voltam érte oda meg vissza, mint mindenki más, és leginkább az Olicity ship tartotta fenn a figyelmem, ám most, hogy ezt lezúzták, már semmi sem maradt. Úgy érzem, nem haladunk semerre, hiába lenne benne potenciál. (Ennek ellenére szeretem ám, meg várom, hogy nézhessem, de mégsem az igazi.)


És, hogy mi sült ki az Íjász és Villám összeeresztéséből? Tömör gyönyör. A The Flashben sokkal jobban működött a duó, mert a készítők még ezt is az eltérő stílusjegyek alapján oldották meg. Oliver meg is fogalmazta ezt: Central Cityben minden napfény, móka és kacagás, Starling City viszont koránt sem ilyen. És pontosan emiatt tetszett jobban a crossover Central Cityben játszódó fele – a komorság hiányában egy rendkívül vicces epizódot kaptunk, aminek minden pillanatában vigyorogtam. Még a karaktereket is kicserélték: Oliver rengeteget mosolygott, és jóval oldottabbnak tűnt, az Olicity kémia is újfent jelen volt, és Diggle egysorosai vitték a pálmát.

 Barry és Oliver annyira eltérő személyiségek, mégis együtt remek párost alkotnak, jót derültem rajtuk. A heti ügy az nem volt sem jobb, sem rosszabb, mint máskor, és a Flash vs Arrow csatával próbáltak egy kis ínyencséget csempészni a crossoverbe. Az Íjász kilétének felfedése mondjuk elég béna volt, és őszintén szólva eléggé zavar, hogy egy tucat ember tudja már a titkot, régen volt már, mikor Diggle volt az egyetlen. Mondjuk nem kell sok sütnivaló kitalálni: megjelenik az Íjász és Felicity a városban, aztán Oliver mindenhol Felicityvel császkál. Ennyi erővel a fejére is tetováltathatná: hahó mindenki, én vagyok Arrow!


Bár a crossover másik fele nem ért fel a The Flashben látottakhoz, Barry, Caitlin és Cisco jelenléte még így is sokat dobott az epizódon az átlaghoz képest. A flashback ezúttal is felesleges volt. Tulajdonképpen jó ideje az, utoljára az első évadban éreztem létjogosultságát, most már legszívesebben áttekerném mind. Annyira erőltetetten kapcsolják a jelenben húzódó történtekhez, hogy a szándék visszafelé sül el. Egyébként azt hittem, hogy a két részben ugyanazon az ügyön dolgoznak majd a srácok. Ám az is rendben volt, hogy a The Flashben feldobták a bumerángos rosszfiút, aki ott csak marginálisan volt jelen, és végül az Arrowban intézték el. Az meg tök jó, ahogy a zenei témák felbukkantak mindkét sorozatban, és spéci intrók is készültek.


A csatornának sikerült elérnie a célját: a crossover meghúzta az Arrow nézettségét. Úgyhogy remélem, hogy a közeljövőben még számíthatunk ilyen találkozóra.

4 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jó volt a crossover :) A Flash-t imádom! Mivel én a Smallville-en nőttem fel, ez nem is csoda, hiszen a hangulata majdnem ugyanolyan.
    Az Arrow viszont nagyon nem működik számomra ebben az évadban. Mintha semmi sem történne, mégis azt várják, hogy a 9. résztől oda meg vissza legyünk. Olicityt én is imádtam, de ami most folyik... így kell elrontani egy párost, akit szeret a nép. Azért szerettük őket, mert nem volt kimondva semmi és slow burning volt a kapcsolatuk. Erre Felicityből csináltak egy buta szőkét, hát gratulálok. Áh, mindegy is :D Talán még van remény.

    VálaszTörlés
  2. Én egyébként nem túlzottan szerettem a Smallville-t. Az elején igen, aztán nem, a Lana-Clark rinyától a falra másztam. Az 5-6. évadra teljes lejtmenet volt az egész, aztán a 8-9. évadra magára talált, hogy a 10. megint rémes legyen. De a Lois és Clark kapcsolat aranyos volt, csak ez valahogy Barry-Irisszal nekem nem működik.

    Olicityt nem tudom minek kellett összehozni. Inkább nyújtották volna szépen, lassan, úgy is akár, hogy nem lesz belőle semmi. De néha Felicity buta szőke, ahogy írod, máskor meg mintha nem is lett volna köztük semmi. A félévadfinálé meg minden volt, csak ütős nem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lanától én is ki voltam teljesen, fú...
      Fura, mert Iris és Barry szálát eddig nem éreztem olyan Lois és Clarkosnak, de amúgy tényleg olyan :D De igazából azért nem tűnt fel annyira, meg nem is zavar, mert Iris nekem semleges, és Barryt mással shippelem :D
      Visszatérve a crossoverre: azt felejtettem ki, hogy azért is tetszett annyira, mert a flashban Oliver tényleg ilyen hidegvérű jerknek tűnt :D Míg az Arrow-ban Barry és csapata mintha egy vígjátékból csöppen volt oda. Érdekes volt látni, hogyan látják egymást.

      Törlés
    2. Jaja, szépen kiütköztették ezt az ellentétet. :)

      Törlés