Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. március 18.

50 fontos tennivaló regényírás előtt

Mostanában nagyon érdekel a könyvek születésének folyamata, az írás mechanikája, a technikai nüanszok. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy az írók földöntúli emberek, mert képesek arra, hogy megírjanak egy szórakoztató produktumot, amit átlagember nem tud. Ám a blogjaikat fürkészve rá kell jönnöm, hogy mindannyian csak emberek vagyunk. Ők is ugyanazokkal a démonokkal küzdenek, mint bárki más, és ez akkor sem változik, ha van már egy kiadott könyvük. Csak ezt olyan nehéz elhinni, nem?

A minap Tahereh Mafi blogját bújtam ezerrel. Ő a Shatter Me trilógia szerzője, ami egy általam egyszerre imádott és gyűlölt sorozat. Egyszer szeretném majd a polcomon tudni. Gyönyörűk a borítói, és bár nagyon idegesített, de érzelmileg kiszipolyozott, a fogalmazása pedig pont az a gyönyörűség, amitől oda meg vissza vagyok. És WARNER, WARNER, az én pszichopatám, aki nem is olyan pszichopata, mint amilyennek tűnik, és az egyik legjobb karakter, akivel valaha találkoztam. Magyarul Ne érints címmel jelent meg a könyv, de van egy olyan érzésem, hogy a kiadási szándék teljességgel elhalt az alacsony eladási számok miatt, ami igencsak sajnálatos.


Szóval Tahereh Mafi blogján rengeteg motiváló dolgot találtam, nemcsak az íráshoz, hanem általánosságban az életszemlélethez. Az írónőt egyébként twitteren is követem jó ideje; olyan lökött, különc személyisége van, amit én nagyon bírok. Van humora, és ezt nem győz megcsillogtatni! Összeszedte 50 pontban a legfontosabb tennivalókat, amiknek betartása szükséges, ha regényírásra adjuk a fejünket. Mondanom sem kell, hogy a végére szakadtam a nevetéstől. Borítékolható, hogy veletek is így lesz. Tehát lássuk:

1. Megeteted a macskát.
2. Megnézed az e-mailjeid.
3. Frissíted a Facebook állapotod.
4. Tweetelsz valami jópofát. Vársz az ezt követő kukacolásokra.
5. Kávét készítesz.
6. Megnézed az e-mailjeid.
7. Veszel egy új laptopot. Azt mondod az eladó srácnak, hogy regényt fogsz írni.
8. A laptop vásárlás közben veszel egy új cipőt. Lehet, hogy sokat fogsz mászkálni a regényírás közben. Nem biztos, hogy korlátozni kéne magad.
9. A falat bámulod.
10. Megnézed az e-mailjeid.
11. Egy újabb Facebook frissítés révén emlékezteted az embereket, hogy túl elfoglalt vagy az összeröffenésekhez, csak a biztonság kedvéért, ha elfelejtették, hogy regényt fogsz írni.
12. Frissíted a Facebook állapotodat egy a macskádat ábrázoló fotóval.
13. Az olvasatlan blogokat eltünteted a Google Readerből. Az eltüntetés alatt azt értjük, hogy mind a 163-at elolvasod.
14. Felhívod az anyukád.
15. Megnézed az e-mailjeid.
16. Anyukádnak megmondod, hogy nem viszed magaddal turnéra, de mindent köszönsz, a 9 hónapot stb., stb.
17. Sok csoki veszel.
18. Felhívod a barátaid, és tudatod velük, hogy nagyon elfoglalt leszel, ne hívjanak semmire, csak a biztonság kedvéért, ha amúgy akartak, és ezt írják annak számlájára, hogy mennyire lefoglal ennek az új könyvnek a megírása.
19. Sok kávét iszol.
20. Eldöntöd, hogy szükséged van egy új szekrényre, mikor turnéra mész az anyukád nélkül.
21. Fontolóra veszed a felmondást a munkahelyen, mert azt hallottad, hogy az írók egy tonna pénzt keresnek.
22. Bekapcsolod az új laptopot.
23. Fogalmad sincs, hogy kell egy Macet használni. Figyelmen kívül hagyod ezt a tényt.
24. Megeszed a most vett csoki 90%-át.
25. Eltűnődsz azon, mennyi gyereket kell eladnod ahhoz, hogy vehess egy iPad2-t.
26. Megdörzsölöd a halántékod.
27. A polcodon lévő könyveket bámulod. Azon agyalsz, milyen gyorsan csatlakozol soraikhoz.
28. A Word dokumentumot bámulod.
29. Banánt eszel.
30. Első csengésre felveszed a telefonod. Próbáld meggyőzni a hívót, hogy noha rossz számot tárcsázott, amúgy baromi szórakoztató vagy, és esélyt kéne adnia.
31. Megnézed az e-mailjeid.
32. Felállsz.
33. Leülsz.
34. Kibámulsz az ablakon.
35. Számolod, meddig bírod visszatartani a lélegzeted.
36. Megköszörülöd a torkod.
37. Felhívod anyukádat. Megmondod neki, hogy meggondoltad magad, talán eljöhet a turnéra, ha vesz neked egy iPad2-t.
38. Megnézed a híreket. Nehogy rókázz! Gyorsan válts szórakoztató oldalakra, amik Justin Bieber legújabb tettéről informálnak.
39. Megnézed az e-mailjeid.
40. Eltűnődsz rajta, miért nem válaszolt még senki a jópofa tweetedre.
41. Fontolóra veszed, hogy felhívod a barátaid, csak, hogy emlékeztesd őket a zsúfolt napirendedre, ha valami véletlen folytán elfelejtették.
42. Felpróbálod az új cipőd.
43. Véletlenül rálépsz a földön a cipősdoboz mellett hagyott új laptopra.
44. Megvizsgálod, milyen kár esett a laptopban. Eltört.
45. A sorsot átkozod, amiért a regényírás és közéd áll. Annyira készen álltál rá, hogy megírd ezt a könyvet a tragédia bekövetkezte előtt.
46. Mindenkinek elmondod, hogy hiúsult meg a regényírás rajtad kívülálló okok miatt.
47. Az égbe rázod az öklöd.
48. A laptopod javítására vársz.
49. Elmész a megjavított laptopért
50. Az 1-50. pontot ismétled.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése