Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. május 2.

2015. májusi megjelenések

Mostantól, ha nem leszek lusta, minden hónapban megpróbálok szemezgetni azokból a friss megjelenésekből, amik felkeltették a figyelmemet. Nincs is jobb, ha az ember még egy csomó könyvet felpakolászik a végeérhetetlen várólistájára, ugye?

Kiera Cass: The Heir (The Selection #4)
Megjelenés: május 5.
Kiadó: Harper Teen
Húsz éve America Singer részt vett a Párválasztón, és elnyerte Maxon herceg szívét. Eadlyn hercegnő számára eljött az idő, hogy megrendezésre kerüljön a saját Párválasztója. Eadlyn nem számít arra, hogy a Párválasztója megközelíti a szülei tündérmesébe illő szerelmi történetét. De ahogy kezdetét veszi a versengés, rájön, hogy a boldogan éltek, míg meg nem haltak számára sem olyan lehetetlen, mint eddig hitte.

A The Selection-t a kedvenc sorozataim közé sorolom (kritika a második részről itt), noha nem voltam vele 100%-osan elégedett, mert nem használta ki a társadalmi felépítésben lappangó lehetőségeket, és az csak mellékszál volt a románc mellett. Maga a verseny ötlete viszont még mindig tetszik, és próbálok elvonatkoztatni attól, hogy mennyire ellenszenves, hogy le kell egy újabb bőrt húzni a sorozatról. De ha a szkeptikusságomat félreteszem, végül is simán elképzelhető, hogy még jobban is fogom élvezni ugyanazt annak a szemszögéből, akinek párt kell választania. Mondjuk az mekkora lenne már, ha Eadlyn egy másik hercegbe lenne szerelmes, lenne a versenyből valaki a szerelmi háromszögbe (mert az gondolom lesz), és a végén örökre megszüntetik az országban a párválasztó ceremóniát, mert rájönnek, hogy hülyeség.
A Gabo az előzetes tervek szerint már a hónapban megjelenteti a könyvet magyarul is.

Amy Plum: Until the Beginning (After the End #2)
Megjelenés: május 5.
Kiadó: Harper Teen
Mikor Juneau klánja eltűnt, a barátainál és a családjánál sokkal többet veszített. Hamarosan felfedezte, hogy minden, amit az életéről hitt, hazugság. A népe erői valójában titkos képességek, amiket mások olyan kétségbeesetten akartak, hogy képesek voltak elrabolni egy egész falut.

Juneau és az új társa, Miles átkeltek az országon, hogy megtalálják a klánt, és ez elvezette őket egy rezervátumhoz Új-Mexikóban. Most Juneau népe végre közel van, és semmi sem állíthatja meg a lányt, hogy megmentse őket. De az ő hátán is céltábla van, mert tudtán kívül ő a kulcs a titkok feltárásához. Az emberei és saját maga megmentéséhez Juenau-nak rá kell jönnie mi ő, fel kell fedeznie a képességeit, és hogy mire képes.


A sorozat első részét szerettem a sztorija miatt, bár még mindig nem tudok elmenni amellett, hogy Juenau hogyan tanult meg kocsit vezetni, haha. Szóval egyértelmű, hogy vártam a folytatását, és örülök a megjelenésnek, remélem a közeljövőben sort is keríthetek rá.

Kasie West:  The Fill-In Boyfriend
Megjelenés: május 5.
Kiadó: Harper Teen
Mikor Gia Montgomery pasija, Bradley dobja a lányt a parkolóban a gimis szalagavató napján, gyorsan kell az eszének járnia. Elvégre hónapok óta mesélt a barátainak a barátjáról. Ezen az estén kellett volna bebizonyítania, hogy tényleg létezik. Így amikor meglát egy aranyos srácot, aki a húgáért jött, igénybe veszi a segítségét. A feladat egyszerű: legyen a pótbarátja két órára, semmi kötelezettség, egy kis hazugság, ami senkinek sem árt.  Azután a lány visszanyerheti magának az igazi Bradleyt.

A probléma az, hogy a szalagavató után nem az igazi Bradley bukkan fel a gondolataiban, hanem a beugró. Akinek még csak nem is tudja a nevét. Az utána való nyomozás nem jelenti azt, hogy az álkapcsolat véget ért. Gia tartozik egy szívességgel, és a srác nővérének szándékában áll végignézni, ahogy a srác behajtja azt az exbarátnője érettségi buliján: három óra, semmi kötelezettség, egy kis hazugság, ami senkinek sem árt.

Amikor Gia elkezd tűnődni azon, hogyan változtathatná az álbarátját igazivá, Bradley visszatér az életébe, lerántja a leplet a hazugságról, és azzal fenyegetőzik, hogy tönkreteszi a barátságait és az új kapcsolatát.


Ez a könyv azért került fel a listámra, mert egyszerűen bírom az ilyen álkapcsolatokból kibontakozó szerelmi sztorikat. Fogalmam sincs, mit eszek ebben a koncepcióban, talán pont az abszurditását, de az ilyeneket mindig annyira élvezem. Viszont a szerzőhöz már volt szerencsém korábban, és az a könyve egyáltalán nem tetszett, pont a romantika nem, szóval nem is tudom pontosan, hogy mit várok. 

Sarah Dessen: Saint Anything
Megjelenés: május 5.
Kiadó: Viking Juvenile
Peyton, Sydney karizmatikus bátyja mindig a család szeme fénye volt. A szüleik figyelmének oroszlánrészében részesült, és mostanában az aggodalmaikban is. Mikor Peyton egyre felelőtlenebb viselkedése ittas vezetés okozta balesetben és börtönítéletben végződik, Sydney csak sodródik, a helyét keresi a családban és a világban. Amikor mindenki más csak Peyton miatt aggódik, vajon ő az egyedüli, akit a baleset áldozata aggaszt?

Lépj be Chathamék, egy szerető, kaotikus család életébe, akik egy pizzázót üzemeltetnek, bluegrass zenét játszanak hétvégente, és a szklerózis multiplexben szenvedő anyjukról gondoskodnak. Sydney náluk megkérdőjelezhetetlen elfogadást tapasztal. Találkozik a gyengéd, körültekintő és oltalmazó Mackel, akivel Sydney úgy érzi, hogy életében először látják, igazán látják.

A népszerű Sarah Dessen körbejárja a rá jellemző családi témákat, az önfelfedezést és változást a 20. regényében, ami biztosan örömére szolgál majd a rengeteg rajongójának.


Azt hiszem Sarah Dessent nem kell bemutatnom, az egyik kedvenc íróm, akinek minden könyve jöhet. Mondjuk szégyellnem kell magam, hogy ez a 20. könyve, és én eddig csak a magyarul megjelenteket olvastam, azokból is 1 még várat magára.  

Susan Ee:  End of Days (Penryn & the End of Days, #3)
Megjelenés: május 12.
Kiadó: Hodder & Stoughton
Az End of Days Susan Ee Penryn & the End of Days bestseller trilógiájának robbanásszerű végkimenetele.

Penryn és Raffe menekülnek, miután kalandosan megszöktek az angyaloktól. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki vissza tudja fordítani a borzalmas változtatásokat, amiket az angyalok Raffen és Penryn húgán hajtottak végre. A válaszok keresése közben  ijesztő felfedezésre jutnak Raffe múltjával kapcsolatban, és ez mindannyiukat fenyegető sötét erőket szabadít el.

Mikor az angyalok apokaliptikus rémálmot bocsátanak az emberekre, mindkét oldal a háborúba vezető út felé tart. Nem várt szövetségek szövődnek, stratégiák cserélődnek. Ki kerül ki győztesen? A földi birodalom uralmáért folytatott harcban Raffe és Penryn választásra kényszerül a két oldal között: a saját fajtájukat választják vagy egymást?


Ez egy nagyon jó sorozat, kellemesen borzongós hangulattal, újfajta megközelítéssel, amit mindenkinek bátran ajánlok olvasásra. Az egyetlen gondom azzal, hogy hamarosan olvashatom a harmadik részt, hogy valamiért teljesen kiesett, hogy mi történt az előző könyvben (ami természetesen nem a könyv hibája, hanem az enyém, amikor olyan hangulatban vagyok, hogy nem tudok koncentrálni, hamarabb felejtek, főleg angol könyvél), szóval kicsit vissza kell ráznom magam a sztoriba. Egyébként ez a sorozat eredetileg négy részből állt volna, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy sikerült összesűríteni a cselekményt.  

Francesca Zappia: Made You Up
Megjelenés: május 19.
Kiadó: Greenwillow Books
A valóság úgy tűnik gyakran nem az, aminek észleljük, néha tényleg van valaki, aki csak ártani akar.  A Made You Up Alex, egy végzős gimis történetét meséli el, aki képtelen különbséget tenni a való élet és a képzelet között. E lenyűgöző és kihívó irodalmi debütálás Wes Anderson, a Napos oldal és a Liar rajongóit érdekelheti.

Alex mindennapos küzdelmet vív, hogy különbséget tegyen a valóság és a képzelet között. Mindenkin átgázoló viselkedésével, egy kamerával, a Mágikus 8-as golyóval és az egyetlen szövetségesével (a  húgával) felszerelkezve, Alex szembeszáll a skizofréniájával, elhatározza, hogy elég hosszú ideig marad épeszű ahhoz, hogy bekerülhessen az egyetemre. Optimista az esélyeit illetően, míg az órák el nem kezdődnek, és Milesba nem botlik. Ugye nem képzelte? Mielőtt észbe kapna, Alex barátkozni kezd, bulizni jár, szerelmes lesz, és megtapasztalja azokat a szokásokat, amiken minden tinédzser keresztülmegy. De Alex korábban őrült volt. Nem készült fel arra, hogy normális legyen.

Vicces, kihívó és megindító ez a debütáló regény  a főszerepben egy végtelenül megbízhatatlan narrátorral, az olvasók falni fogják a lapokat, és megpróbálnak rájönni, hogy mi igaz és mi kitaláció.


A fülszövegben elsősorban a valóság és a képzelet elmosódásának ígérete fogott meg valamiért. Kíváncsi vagyok, hogy egy skizofrén esetében mindezt hogyan lehet humorosan tálalni. Kicsit óvatosan is állok hozzá, mert tartok attól, hogy átcsap valami tipikus gimis sztoriba, és nem veszi elég komolyan a témát, amire épül. 

Megan Shepherd: The Cage (The Cage #1)
Megjelenés: május 26.
Kiadó: Balzer+Bray/HarperCollins
Az Útvesztő és Scott Westerfeld elegye egy izgalmas új sorozatban, ahol egy földönkívüli faj emberi állatkertben tart tinédzsereket. Megan Shepherdtől, a The Madman's Daughter-trilógia elismert szerzőjétől.

Amikor Cora Mason egy sivatagban ébred, fogalma sincs hol van, és hogy került oda. Lehetetlen környezetegyüttesre bukkan: tundra mellett sivatag, farm mellett dzsungel helyezkedik el, és van egy különböző kultúrákból összetoldozott különösen furcsa város, mindezt baljós fekete ablakok mögül látja. És nincs egyedül.

Négy másik tinédzsert is elraboltak: egy gyönyörű modellt, egy tetovált csempészt, egy zárkózott zsenit és egy katona fiát, aki túl sokat tud Cora múltjáról. Egyiküknek sincs fogalma, mi történt, és mindannyiuknak vannak titkai. Ahogy a csoport az irányítás miatt összetűz, lassan elkezdenek megbízni egymásban. Ám amikor a titokzatos börtönőrük, a jóképű, fiatal őr, akit Cassiannek hívnak, megjelenik, rájönnek, hogy a rabságuk jóval rémisztőbb, mint képzelték: az elrablóik nem a Földről származnak. Az öt tinédzsert egy földönkívüli világba vitték, ahol az embereket kiállítják.

Cora és Cassian között tiltott vonzalom szövődik, és a lány rájön, hogy a legjobb esélye a menekülésre a börtönőre karjaiban lehet, ami egyúttal azt jelenti, hogy magára hagyja a többieket. Meg tudja Cora menteni magát és a társait? És ha igen, milyen világ vár rájuk a ketrecükön túl?


A fülszövegben a romantikára vonatkozó rész nem tűnik biztatónak, de maga az emberi állatkert egy idegen bolygón alap baromi izgalmasnak hangzik, szóval minden az arányoktól függ.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése