Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. február 9.

2016. februári megjelenések

               2 comments   
Jeffry W. Johnston: The Truth
Megjelenés: február 2.
Kiadó: Sourcebooks Fire
Amikor Chris egy székhez kötözve ébred egy sötét alagsorban, tudja, hogy csapdába esett, és azt is, hogy miért. Lelőtte és megölte Derek öccsét. Megvoltak az okai, de nem számít, Derek meddig megy el, hogy lerántsa a leplet arról az éjszakáról, Chris sztorija nem változik. Nem változhat. Túl sok minden forog kockán…
Derek kétségbeesetten igyekszik bizonyítani, hogy az öcs nem érdemelt halált. És ha az igazság egyetlen módja, hogy elrabolja az öccse gyilkosát, akkor a legextrémebb szintig is képes elmenni. De Chris igazsága sokkal veszélyesebb, mint Derek képzelte, és a tudás mindkettejük életébe kerülhet…

Most mondjátok, hogy nem hangzik jól ez a fülszöveg. Bár sikerült már kritikákat olvasnom róla, amik nem túl biztatóak, szóval még meglátjuk.

Victoria Aveyard: Glass Sword (Red Queen #2)
Megjelenés: február 9.
Kiadó: HarperTeen
Mare Barrow vére vörös – ez átlagban az emberek színe –, de Ezüst képessége, a villámlás irányítása olyan fegyverré változtatta, amit a királyi udvar irányítani akar.
A korona lehetetlennek titulálja, hazugnak. Miközben sikerül elmenekülnie Maventől, a hercegtől, a baráttól, aki elárulta őt, Mare felfedez valami elképesztőt: nem ő az egyetlen a fajtájából.
Miközben Maven, a bosszúálló király üldözőbe veszi, Mare toborozni akarja a többi Vörös-Ezüst harcost, hogy csatlakozzanak az elnyomóik ellen.
De Mare halálos úton találja magát, azt kockáztatja, hogy ő maga is olyan szörnyeteggé válik, mint akiket le akar verni.
Vajon összetöri a sok élet súlya, ami a rebellió ára? Vagy az árulás megkeményítette őt örökre?

Az első rész bár nem váltotta meg a világot, de kategóriáján belül szórakoztató  darabnak bizonyult, úgyhogy kíváncsian várom, mi történik a folytatásban.

Heidi Heilig: The Girl From Everywhere (The Girl From Everywhere #1)
Megjelenés: február 16.
Kiadó: Greenwillow Books
A tizenhat éves Nix Song időutazó. Ő, az apja, és az időmenekültek a Kísértés nevű, hagyományos és mitikus kincsekkel teli kalózhajó fedélzetén szelik át a világot. Régi térképek révén Nix és az apja nemcsak távoli helyekre tudnak elnavigálni, de messzi időkbe is, noha a térkép minden helyre csak egyszer visz el. Nix apját egyetlen időszak érdekli és egyetlen hely: Honolulu 1868-ban. A Nix születése előtti idő, amikor az anyja még életben volt. Valami, ami Nix létezését veszélyesen megkérdőjelezi.
Nix már hozzászokott az apja megszállottságához; meg van győződve arról, hogy nem fog működni. De aztán egy olyan térkép hullik az apja ölébe, ami mindent megváltoztat. És amikor Nix megtagadja a segítséget, az apja azzal fenyegetőzik, hogy kirakja Kashmirt, az egyetlen barátját (és talán az egyetlen szerelmét) az időben, ahol Nix sosem lesz képes rálelni. És ha Nix egy dolgot megtanult az az, hogy elveszteni azt, akit szeretsz, olyan kín, amint nem lehet kibírni. Nixnek rá kell jönnie, mit akar, hogy ki ő, és valójában hova tartozik, mielőtt az idő elhagyja őt örökre.

Kulcsszó: időutazás.

Veronica Rossi: Riders (Riders #1)
Megjelenés: február 16.
Kiadó: Tor Teen
A tizennyolc éves Gideon Blake-t csak a halál választhatja el a célja elérésétől, hogy az amerikai szárazföldi haderő rangerévé váljon. Mint kiderül, a halál elválasztja.
Gyógyulóban a balesetéből, ami megölte, Gideon különös új erőkre tesz szert, és egy bizarr mandzsettára, amit nem tud eltávolítani. A halála életre keltette az igazi végzetét. Ő lett Háború, az apokalipszis egyik legendás lovasa.
Az elkövetkező hetekben, őt és a többi lovast – Hódítást, Éhínséget és Halált –, összehozza egy gyönyörű, de idegesítően titkolózó lány, hogy megmentse az emberiséget a felbukkanó ősi gonosztól.
Elbuknak.
Most a megkötött, vérrel borított, és bedrogozott Gideont hatóságok hallgatják ki a háborúban betöltött szerepéről, ami nemzetköz incidenssé vált. Ha bármi esélye van, hogy megmentse a barátait, és a lányt, akibe belezúgott – az emberiségről nem is beszélve –, meg kell győznie a szkeptikus kormányzat hivatalnokait, hogy a világ közelgő veszélyben van.

Mondanom sem kell, rögtön a Supernatural jutott eszembe, aminek ez a téma volt a legjobb időszaka, és mindjárt meg is teremtette a gondolat az alaphangulatot. Egyébként iszonyat jó ez az ötlet, kíváncsi vagyok, mit sikerül belőle kihozni.

Dan Wells: Bluescreen (Mirador #1)
Megjelenés: február 16.
Kiadó: Balzer & Bray
Los Angeles 2050-ben a nyitott ajtók városa, addig, míg megvannak a megfelelő kapcsolatok. Ez a kapcsolat a djinni, egy okosszerkezet, amit közvetlenül az ember fejébe ültetnek. Egy világban, ahol virtuálisan 24 órán át online mindenki, ez a kapcsolat olyan, mint az oxigén, és egy ilyen világ számos lehetőséget kínál azok számára, akik tudják, hogyan manipulálják.
Marisa Carneseca egyike ezeknek az embereknek. Lehet, hogy a napjait Miradorban, a kicsi, vibráló LA szomszédságban tölti, ahol a családja éttermet üzemeltet, de a neten él, ott jár iskolába, ott játszik, ott lóg vagy legálisan megkérdőjelezhető dolgokat művel a barátaival, Saharával és Anjával. Anja az első, aki ráteszi a kezét a Bluescreenre, egy virtuális drogra, amit közvetlen az ember djinnijébe dugnak, és egy nem kémiai eredetű, teljesen biztonságos elszállt érzetet nyújt. De ebben a városban, amikor valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában úgy is van, és Mari a barátaival együtt egy olyan összeesküvés kellős közepén találja magát, ami sokkal nagyobb szabású, mint gyanították.

Igazából tök mindegy, miről szól, Dan Wells könyv instant olvasós (hmm, pedig még a Partials-t nem is olvastam.)

2 megjegyzés:

  1. 5/4 nálam is listás. :D Annyira kíváncsi vagyok mindegyikre, de valószínűleg csak a márciusi olvasmányaim közt szerepelnek majd. :(

    VálaszTörlés
  2. Én még nem tudom, hogy bevállalok-e valamit, annyira nincs most kedvem egyikhez sem... a Glass Swordöt kéne, aztán megláttam, hogy 810 oldal. :P

    VálaszTörlés