Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. május 2.

2016. májusi megjelenések

               3 comments   
Májusban sem fogok unatkozni, az biztos, már csak egy időnyerőt kell szereznem Hermionétól.

Chris Howard: Night Speed
Megjelenés: május 3.
Kiadó: Katherine Tegen Books
Csak az elég fiatalok élhetik túl a pulzusrengető tetrát, a veszélyes és függőséget okozó új drogot, ami 9 percre emberfeletti erővel és sebességgel hajtja meg az embert. Alana Westet kiképezték a drog használatára, hogy olyan fiatal bűnözőket üldözzön, aki használják a drogot, olyan bűnözőket, mint a nyaktörők, akik majdnem megölték a kisöccsét.

A tetrán Alana megállíthatatlan. A löket robbanó maszattá változtatja, miközben átszeli New Yorkot, és küzd, hogy elkapja a nyaktörőket, mielőtt még több embert ölnek és sebesítenek meg. De ketyeg az óra a 18. születésnapjáig, amikor is Alana túl idős lesz a lökethez, amikor már egyetlen dózis is halálosnak bizonyul.

Az ellátója, Tucker segítségével Alana beépül egy elit nyaktörő bandába, hogy véget vessen a drogellátmányuknak. De amikor Alana a törvény rossz oldalán ragad, rájön, hogy a nyaktörők nem egészen azok, amiknek látszanak, főleg Ethan, a művészsrác, akinek a végtelen barna szeme mintha látná a lányban az igazságot. Alanának el kell döntenie, hogy kihez hűséges, mielőtt a löket hatása elmúlik. Örökre.

Mostanában rákattantam a Limitless c. sorozatra, amit finoman szóval is imádok, és ez a könyv arra emlékeztet, úgyhogy kíváncsi lettem rá.

Kiera Cass: The Crown (The Selection #5)
Megjelenés: május 3.
Kiadó: HarperTeen
Húsz év telt el Az Igazi eseményei óta; America és Maxon lánya az első hercegnő, aki megrendezi a Párválasztóját. Eadlyn hercegnő nem gondolta, hogy valódi társra lel a Párválasztó 35 kérője között, nem hogy még igaz szerelemre is. De néha a szív képes arra, hogy meglepjen, és most Eadlynnek nehéz döntést kell hoznia, és ami a legfontosabb, olyat, amire sosem számított.

A Párválasztó utolsó kötetét már a hivatalos megjelenés előtt volt szerencsém olvasni, a kissé keserű szájízű véleményemet itt olvashatjátok.

Morgan Matson: The Unexpected Everything
Megjelenés: május 3.
Kiadó: Simon & Schuster Books for Young Readers
Andie mindent eltervezett.
Amikor egy politikus lánya vagy, aki lényegében saját magát nevelte fel, megtanulod, hogy mindent el lehet tervezni. Különösen a jövőd.
Fontos gyakornokság? Pipa.
Nagyszerű barátok? Pipa.
Fiúk? Pipa (ha három hétnél kevesebb időről beszélünk).
Volt ez így a botrány előtt. Azelőtt, hogy egy házba kerül az apjával. Azelőtt, hogy egy csomó kutyát kell sétáltatnia. Azelőtt, hogy Clark és az a pár hónap megváltoztatja az életét.
Mert az a helyzet, hogy ha minden el van tervezve, sosem bukkansz a váratlanra.
És abban mi a poén?

Szégyenszemre Morgan Matsontől egyetlen könyvet olvastam eddig, ami egy szolid olvasmány volt (és az is levont az értékéből, hogy pont előtte futottam bele egy nagyon hasonlóba, ami jobban volt megírva). Pedig az összes könyve a várólistámon van már ezer éve, mert úgy érzem, ő olyan nekem való realista könyveket ír. Idén kb. tízszer megfogadtam, hogy elkezdem a Since You’ve Been Gone-t, és még mindig elbuktam. De idén, ha törik, ha szakad, mindenképpen beiktatom valamelyik könyvét.

Amy Tintera: Ruined (Ruined #1)
Megjelenés: május 3.
Kiadó: HarperTeen

Emelina Floresnek nincs semmije. Az otthonát Ruinában semmissé tette a háború. Nem bír Ruined társai erejével. A legrosszabb, hogy tanúja volt szülei brutális meggyilkolásának, és tétlenül nézte végig a húga, Olivia elrablását.

De mivel Emnek nincs semmije, nincs is mit veszítenie. A bosszú vak vágya által vezetve, Em veszélyes utazásra indul az ellenséges királyságba, Lerába. Valahol Lera határain belül Em reméli, hogy rátalál Oliviára. De hogy rátalálhasson, Emnek be kell szivárognia a királyi családba.

Egy nagyszerűen kivitelezett terv részeként Em hozzámegy Casimir herceghez, aki a következő Lera trónja elfoglalásának sorában. Ha bárki is rájön Lerában, hogy Em nem Casimir igazi jegyese, Emet rögtök kivégzik. De csak így mentheti meg Em a királyságát, és azt, ami a családjából maradt.

Em elszánt a sikerre, de minél közelebb kerül a herceghez, annál jobban megkérdőjelezi a küldetését. Em dühvel teli szíve lágyulni kezd. De a saját és a családja élete a tét, és a szerelem lehet Em leghalálosabb hibája.

A sztoriban nincs semmi új, és elég klisés már a fülszöveg is, de Amy Tintera Reboot sorozatát szerettem (oké, a második részt már nem annyira), úgyhogy ez is kap egy esélyt. (Csak könyörgöm, a szereplők ne smároljanak már annyit!)

Dan Wells: Over Your Dead Body (John Cleaver #5)
Megjelenés: május 3.
Kiadó: Tor Books
Fülszöveg nincs, mert még nem olvastam az egyik kedvenc sorozatom előző részét, és ebben egyébként kivételes módon magyarul vagyok érdekelt, hiszen a Fumax elég gyorsan hozza a folytatásokat. Szuper lesz, ez szerintem nem lehet kérdés.


Summer Days & Summer Nights: Twelve Love Stories
Megjelenés: május 17.
Kiadó: St. Martin’s Giffin
Lehet, hogy a hosszú, lusta napok, vagy a hőség őrjít meg egy kicsit mindenkit. Bármi legyen az ok, a nyár tökéletes idő a virágzó szerelemre. A Summer Days & Summer Nights: Twelve Love Stories-tól arról fogsz álmodozni, hogy egy tónál sétálsz a naplementében. Rakd ki a széked, és kapd fel a napszemüveged. Tizenkét okod lesz a nyáron, hogy felszívd a napfényt, és szerelembe ess.

Szerzők: Leigh Bardugo, Francesca Lia Block, Libba Bray, Cassandra Clare, Brandy Colbert, Tim Federle, Lev Grossman, Nina LaCour, Stephanie Perkins, Veronica Roth, Jon Skovron, and Jennifer E. Smith.

E novellakötet téli verziója elég ingadozó minőséget mutat fel, de a koncepció és az általam kedvelt szerzők által tett ígéret elég ahhoz, hogy kíváncsi legyek a következő adagra. Plusz ki tud ellenállni egy kis nyári romantikának?

Hannah Moskowitz – Kat Helgeson: Gena/Finn
Megjelenés: május 17.
Kiadó: Chronichle Books
Genában (a Genevieve becézése) és Finn-ben (a Stephanie becézése) nem sok közös van. A könyvmoly Gena arra készül, hogy az internátusból főiskolára menjen; a földhözragadt Finn huszonvalahányévesen nehezen jön ki a pénzéből a városban. Gena szerelmi élete kelletlen egyéjszakás kapcsolatokból áll, Finnek hosszú ideje barátja van, akit Charlie-nak hívnak. De van egy közös szenvedélyük, az Up Below, egy haverzsarus sorozat, aminek egy csomó rajongója van. Gena a fangirl jelenetek királya, van egy népszerű blogja és fanfictiont ír. Finn online élete titok még Charlie előtt is. A páros között egy valószínűtlen kapcsolat bontakozik ki, ami gyorsan elmélyül (olyan gyorsan, hogy mindkettejüket megijeszti), és ahogy az igazi életük kezd szétesni, egyre inkább online keresnek menedéket, egymás társaságában.

Hannah Moskowitz munkássága érdekel (pedig LMBT-ben alkot, ami nem igazán az én műfajom), úgyhogy nem volt kérdés, hogy felkerül ez a könyv a várólistámra. Egyébként is rég olvastam olyan könyvet, ami nem hagyományos próza, hanem üzenetekből áll. Az meg eléggé ismerős, milyen, amikor az ember az online életét preferálja a valódival szemben.

Jennifer Mason-Black: Devil and The Bluebird
Megjelenés: május 17.
Kiadó: Amulet Books
Blue Riley azóta küszködik a démonjaival, hogy a rák elvette tőle az anyját. De amikor egy gyönyörű démonnal találkozik a városi kereszteződésnél, a menekülő húga lelkét akarja megmenteni. A démon ellopja Blue hangját, amit a zeneileg megáldott édesanyjától örökölt, egy esélyért, hogy megtalálja Casst.
Az anyja gitárjával, egy táskányi nagy becsben tartott emlékkel és egy pár mágikus csizmával felszerelkezve Blue nyugatra utazik megkeresni a húgát. Amikor a démon megváltoztatja az alkujuk feltételét, Blue-nak újra kell értékelnie, amit jóról és rosszról gondol, és meg kell nyílnia, hogy váratlan helyeken találja meg a családját.

Most mondhatnám, hogy erről megint a Supernatural jut eszembe, egész pontosan a második évad, mert hé, tényleg az jutott eszembe. De igazából még sosem olvastam specifikusan ebben a témában könyvet, és ez a fülszöveg most nagyon-nagyon megfogott.

Matthew Quick: The Every Exquisite Thing
Megjelenés: május 31.
Kiadó: Little, Brown Books for Young Readers
Nanette O’Hare egy szerény tinédzser, aki a kötelességtudó leány, a keményen dolgozó tanuló, a sztáratléta szerepét játszotta, mióta az eszét tudja. De amikor a kedvenc tanára egy rejtélyes, már nem kapható kultklasszikus, a The Bugglegum Reaper megviselt példányát adja neki, Nanette-ben feltámad a lázadó.

Összebarátkozik a visszavonult szerzővel, és szerelembe esik egy ifjú, nyugtalan költővel, és eközben megkísérli az igaz énjét önfeledten a világ elé tárni. Nanette nehéz úton tanulja meg, hogy a lázadásnak néha súlyos ára van.

Matthew Quick-nek az eddig magyarul megjelent könyveit olvastam, és mindkettőt szerettem, a Bocsáss meg, Leonard Peacockot különösen. Úgyhogy a szerző azon a listán van, akinek minden könyve érdekel.

3 megjegyzés:

  1. Over Your Dead Body! *__* Ez a hónap legvárósabb könyve, ha nem kellene sokat tanulnom, most rögtön elolvasnám (azért lehet, így is beleolvasok egy kicsit :P). Matthew Quick könyve is nagyon érdekel. A többiről még nem hallottam, de így leírás alapján a Night Speed, a Gena/Finn és a novelláskötet érdekelne (bár még a télit sem olvastam).

    VálaszTörlés
  2. Majd mesélned kell, hogy milyen az OYD, bár tuti baromi jó lesz! :D

    VálaszTörlés
  3. Rendben. :D Bár én is biztosra veszem, hogy az lesz. :D

    VálaszTörlés