Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2015. június 6.

2015. júniusi megjelenések

Nyár van, emberek, az olvasás és a strandok csodálatos időszaka! Ezúttal négy könyvet néztem ki magamnak, lássuk, mik ezek.

Jessica Alcott: Even When You Lie to Me
Megjelenés: június 9.
Kiadó: Crown Books for Young Readers
A végzős Charlie nem várja az utolsó gimis évét. Még egy év a legjobb barátja, Lila árnyékában. Még egy év a kedvenc regényei borítói mögé rejtőzve. Még egy év a perfekcionista anyjával, akivel feszült a kapcsolata.
De minden megváltozik, mikor találkozik az új angoltanárral. Mr. Drummond okos. Fesztelen. Vicces. Jól néz ki. Mindenki szereti. És Charlie azt hiszi, a férfi az egyetlen, aki igazán megérti őt.
Azt hiszi, hogy talán nem ő az egyetlen, aki belezúgott a tanárba.

Tanár-diák kapcsolat, kell ennél mondanom több indokot, hogy miért érdekel?

Stephanie Oakes: The Sacred Lies of Minnow Bly
Megjelenés: június 9.
Kiadó: Dial/Penguin
A Kevinia szekta mindent elvett a 17 éves Minnowtól: 12 évet az életéből, a családját, a bizalmat.
És amikor fellázadt, megfosztották a kezeitől is.
A szekta prófétáját meggyilkolják, és a táborukat felgyújtják. Nyilvánvaló, hogy Minnow tud valamit, de nem beszél. Miközben a fiatalkorúak börtönében sínylődik, meg kell birkóznia azzal, hogy nem minden úgy van, ahogy tanították neki, próbál hozzászokni a rácsok mögötti élethez, és felidézni azokat az eseményeket, amik a bebörtönzéséhez vezetnek. De amikor egy FBI ügynök felkeresi egy alkuval, Minnow megkaphatja a szabadságot, amiről mindig álmodott, ha hajlandó felfedni a múltja rettenetes titkait.

A szekta része nem mondhatni, hogy az én világom, de fennakadtam a kéz dolgon, és mindjárt felrepült az olvasni akarom listámra. A titkok csöpögtetése révén egy izgalmas könyvre számítok.

A. J. Steiger: Mindwalker (Mindwalker #1)
Megjelenés: június 9.
Kiadó: Knopf Books for Young Readers
17 évesen Lain Fisher már kitűnően szerepel az Intézet elit programjában, ahol az Elmejárókat képzik ki. Az Elmejárók olyan orvosok, akik közvetlen idegkapcsolatot használnak, hogy kitöröljék egy beteg traumatikus emlékeit. Egy híres tudós csodagyerek lányaként– akinek váratlan halála miatt egyedül maradt a világban – Lain úgy érzi, muszáj megmentenie másokat.
Amikor Steven, a bajkeverő osztálytárs arra kéri, hogy törölje ki a rettenetes gyermekkori tapasztalatát az elméjéből, Lain felettesei figyelmeztetik a lányt, hogy maradjon távolt. Steven sebei túl mélyek, állítják, a kockázat túl nagy. Mégis minél több időt tölt Lain a sráccal, annál jobban kezd megkérdőjelezni mindent a társadalommal kapcsolatban. Miközben nem törődik a figyelmeztetéssel és felfedezi Steven emlékeit, nyilvánvalóvá válik, hogy valami sokkal nagyobb dologba csöppent bele, valamibe, amit az Intézet nem akar, hogy a világ tudomására jusson.
Lain sosem gondolta volna, hogy szabályszegő lesz. Azt sem tervezte, hogy szerelmes lesz a srácba, akin segíteni tilos. De arra sem számított, hogy egy olyan összeesküvésre akad, ami forradalmat robbanthat ki.

A havi disztópia adagomnak tekintendő ez a könyv, ami elég sablonszerű, de az emlékkatyvasz miatt érdekes, szeretem az ilyesmit.

Sophie Kinsella: Finding Audrey
Megjelenés: június 9.
Kiadó: Delacorte Books for Young Readers
A szorongás megkeseríti a 14 éves Audrey életét. Lassú, de fokozatos fejlődésen megy keresztül Dr. Sarahval, de amikor Audrey találkozik Linusszal, a bátyja csapattársával, felvillanyozódik. Közel érzi magát hozzá. Audrey képes a félelmeiről beszélni Linusszal úgy, ahogy korábban még soha senkivel. Ahogy a barátságuk elmélyül, és a gyógyulása kiteljesedik, édes romantikus kapcsolat alakul ki, ami nem csak Audreyn, hanem az egész családján segít.

YA könyv Sophie Kinsellától? Nem kérdés, hogy kell, még annak ellenére is, hogy már nem nagyon olvasok 16 évesnél fiatalabb szereplőkről.

2 megjegyzés:

  1. Mindegyik érdekel, de a legjobban a The sacred lies of Minnow Bly. És a borítója is tök jó, nagyon eltalálták, illik a könyvhöz.

    VálaszTörlés
  2. igen, nagyon jó a kompozíció!

    VálaszTörlés