Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. március 23.

Bárcsak... book tag

Adós vagyok ezzel a taggel, amire ezúttal is Abstractelf jelölt, szóval lessük meg, milyen óhaj-sóhajaim vannak.

1. Bárcsak kapott volna folytatást!
Nem vagyok az addig üsd a vasat, míg meleg hozzáállás híve, így a legritkább esetekben óhajtok folytatást, legfőképpen akkor, mikor a szerző véletlenül épp elfelejti lezárni a sorozatát. Két ilyen sorozat jut eszembe, ahol a lezárásra a nyitott szót alkalmazni elég helytelen, mert hogy lezáratlanok, és kész.


2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!
A feljebb említettből kiindulva ilyen irányú vágyaim sincsenek, viszont van egy olyan sorozat, aminek a világa annyira tetszik, hogy imádnám, ha lenne egy spin-offja. Igaz, hogy gőzöm nincs, miről szólna, de Victoria Schwab van olyan furmányos, hogy megoldja.


3. Bárcsak több könyvet írna!
Ha ír még egyet, akkor az már több lesz, és nem lesz kezdő szerző. Na nem mintha a debütálására panasz lenne, nagyon szerettem a My Heart and Other BlackHoles-t. Amit tessék olvasni, hiszen a Kossuth kiadó megjelentette magyarul Szívem és egyéb fekete lyukak címmel.


4. Bárcsak ne vele jött volna össze!
Na igen, anno Team Jacob voltam. Van is egy menő tipós pólóm, amit úgy kaptam. És még hordom is. Itthon. (A könyvet most már valószínűleg el sem bírnám olvasni.)


5. Bárcsak máshogy ért volna véget!
Általában elégedetlen vagyok a sorozatzárókkal, mert mindig valami óriási katarzist várok, ami elmarad… Három után különösen morcos voltam. 


Nem hiszem el, hogy nem lehetett kinyírni Harryt. És az a nyálas epilógus, te jó ég! Annyira nem tetszett amúgy a könyv, hogy szinte már semmire sem emlékszem belőle, csak az maradt meg, hogy az első hatot mennyire imádtam, ezt meg mennyire nem. 


Nem tudok rájönni, miért kellett erőltetni a hülye szerelmi háromszöget. Az egész könyvet elcseszte.


Erről itt írtam. Ötpontos első rész után egypontos folytatás, hát grat, ez is egy teljesítmény.

6. Bárcsak film készülne belőle!
Szerintem irtó izgi lenne valami baljós zenével, szinte látom, ahogy filmszerűen peregnek a szemem előtt a jelenetek.


7. Bárcsak sorozat készülne belőle!
Ebből tök jó epizodikus széria készülhetne némi átívelő szállal, amilyen maga a könyvsorozat is. Revolution összemixelve egy kis Vampire Diaries-zel, zéró tinidrámával.


8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna!
Általában szeretem a több nézőpontos történeteket, de persze mindig vannak kivételek, például, amikor a szerző nem kompetens arra, hogy két különböző habitusú karaktert papírra vessék (ez ugye főleg a női szerző-férfi karakter kombónál gázos). Ide két jelöltem van.


Onnantól, hogy a titokzatos Daemon fejébe betekintést nyerhettem, mindjárt el is veszett a vonzereje. Persze azért szerettem továbbra is, de már nekem nő létemre fájt, mennyire nyálas. Ezért sem fogom soha elolvasni az Obliviont, meg egyébként sem kultiválom, hogy ugyanaz a történet kerül megírásra a férfi főhős szemszögéből.

Tündérkónikák
Az van, hogy Dani az őrületbe kergetett. És azért lássuk be, főleg az elején Machez is kell egy külön idegrendszer. (Huh, gőzöm sincs, Dani melyik kötetben volt először.)


9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!
Ilona Andrews sorozatát az életben be nem próbáltam volna, ha nem ajnározza agyon mindenki. Förtelmesek a borítói, és ügyesen elérik, hogy elüldözzenek. A magyar verzió egy fokkal jobb, de az sem csábít túlzottan, hogy rohanjak levenni a polcról.


10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!
Sok esetben ez a probléma például a Könyvmolyképzőnél áll fenn. Amit borítókészítés címén művelnek, hát… szerintem nem szorul túl sok kreativitás abba, hogy a „grafikusaik” fognak egy stock képet, amit ráraknak egy általában fekete háttérre. A This Is Not a Test borítója rettentő rusnya, pedig az eredetivel sem pepecseltek sokat, az mégis hatásos a megfelelő képválasztással és a hűvös színekkel. 


Ez meg külön tudomány, ha már nem vették meg a borító jogait, akkor csinálni valami hasonlót az eredetihez… ugyan már, minek? Helyette valami macska kukucskál, aminek semmi köze a tartalomhoz. 


11. Bárcsak ne is folytatódott volna!
Ó, ide a kedvencem kerül. 


Nos, velem ellentétben Cassandra Claire az addig üsd a vasat, míg meleg hozzáállás híve, így nem elég, hogy folytatta az eredeti Végzet ereklyéi-trilógiát, még készül is hozzá a 20. ezredik spin-off, kiegészítő novella, tökömtudjami. Persze a rajongók kajálják, ha én azt lettem volna valaha, most már nem lennék az. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése