Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. október 4.

2016. októberi megjelenések

Ma ránk ömlesztik a könyveket. Nem is tudom, melyiket válasszam elsőnek… Aztán meg az Agave is bekeményít a hónapban, úgyhogy lesz min tanakodni.

Julia Heaberlin: Véres margaréták
Megjelenés: október 3.
Kiadó: Agave
A 16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Később sem emlékszik rá, hogy hogyan került oda, és az események után már csak úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta. A gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól, akit Tessa megtalálása után sikerült elfogni. Vagy legalábbis mindenki ezt hitte.
18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?
A Véres margaréták egy rendkívül eredeti és sokkoló pszichológiai thriller, amely mesterien adagolja a feszültséget, miközben a jelen és a múlt eseményei között egyensúlyoz. Egy nő története, aki az idővel versenyt futva próbálja megfejteni saját rémisztő emlékeit, mielőtt a gyilkos újra lecsapna rá.

Haha, papagájkodom, de ezt is Goodreadsen kiszúrtam már. Ebből is látszik, hogy inkább YA-t szoktam angolul olvasni. Hogy mi fogott meg ebben a könyvben? Egyrészt a borító tök jó, kreatív (nekem az eredeti a színek miatt jobban tetszik), és a fülszöveg is izgalmasnak hangzik. 

Jennifer Niven: Holding Up The Universe
Megjelenés: október 4.
Kiadó: Knopf Books for Young Readers
Mindenki azt hiszi, hogy ismerik Libby Stroutot, a lányt, akit egyszer Amerika Legkövérebb Tinédzserének neveztek. De senki se vette rá a fáradtságot, hogy a súlyán túl megismerjék őt. Az édesanyja halálát követően az otthona menedékében igyekszik a lány összeszedni magát, meg kell küzdenie az összetört szívű édesapjával és a saját gyászával. Most Libby készen áll az iskolára, az új barátokra, a szerelemre, és MINDEN LEHETŐSÉGRE, AMIT AZ ÉLET FELKÍNÁL. „Abban a pillanatban tudom, hogy milyen szerepet akarok játszani itt, az MVB gimiben. Olyan lány akarok tenni, aki bármit megtehet.”

Mindenki azt hiszi, hogy ismerik Jack Masselint. Igen, henceg, de egyúttal el is sajátította lehetetlen művészetét annak, hogy megadja az embereknek, amit akarnak, és hogy simán be tud illeszkedni. Amit senki sem tud, hogy Jacknek van egy új titka: nem ismeri fel az arcokat. Még a saját fivérei is idegenek számára. Ő az a srác, aki újratervez és újraépít bármit új és belevaló módokon, de azt nem tudja megérteni, mi megy végbe az agya belsejében. Így azt mondja magának, hogy vegye könnyedén: Legyen sármos. Legyen nevetséges. Ne kerüljön közel senkihez.

Egészen addig, míg találkozik Libbyvel. Amikor ők ketten összegabalyodnak egy kegyetlen gimis játékban, aminek következtében csoporttanácsadásra és közösségi szolgálatra kerülnek, Libby és Jack mindketten bosszúsak lesznek, és aztán meglepettek. Mert minél több időt töltenek együtt, annál kevésbé érzik magukat egyedül. Mert néha mikor találkozol valakivel, az megváltoztatja a világot, az övét és a sajátod is.

1. Jenniver Niven. Nem mondtam tavaly elégszer, mennyire imádtam az All The Bright Places-t, ugye? 2, Srác nem ismeri fel az arcokat? Na ilyesmit sem olvastam még, nagyon kíváncsi leszek, és a főhősnő alkata nagyon nem a tipikus (hacsak le nem fogyott sulikezdésre, mert szerintem ez benne van). Egyébként Goodreadsen eléggé lepontozták ezt a könyvet hónapokkal a megjelenés előtt, mert hogy eredetileg olyan volt a fülszöveg, amit egyesek sértőnek könyveltek el.

Lauren Oliver: Replica (Replica #1)
Megjelenés: október 4.
Kiadó: HarperCollins
Gemma születése óta járja a kórházakat. Betegeskedő gyerekként magányos élete eddig az otthona, az iskola, és az egyetlen legjobb barátja, Alice körül forgott. De amikor felfedezi az édesapja kapcsolatát a titkos Haven kutatóintézettel, ami éppen főcímekbe kerül és vallási fanatikusok ostromolják, Gemma úgy dönt, hogy elhagyja a menedéket, amit mindig is ismert, hogy megtalálja az intézetet, és megtudja, mi folyik ott, és az apja neve miért kötődik kibogozhatatlanul hozzá.

Az intézet falain kívül az őrületben Lyre – vagyis a 24-es szám, ahogy Havenben ismert – és egy másik kísérleti alany, akit 72-ként ismernek, elmenekül. Egy olyan világba kerülve, amiről azt sem tudták, hogy létezik a magányos nevelkedésük falain kívül, találkoznak Gemmával, és ahogy együtt próbálják Haven célját megérteni, olyan egetrengető titkokat fedeznek fel, amik mindkét lány életét örökre megváltoztatják.

Bár mostanában annyira nem jövök ki jól Lauren Oliverrel, még mindig tartom, hogy csodálatosan ír; a történetvezetési képességein kéne keményen dolgoznia, illetve azon, ahogy kidolgozza a történeteit. Sajnos a Replica fülszöveg alapján csak egy ezerszer újrahasznosított klónos (androidos?) sci-finek tűnik.

Maria Dahvana Headley: Aerie (Magonia #2)
Megjelenés: október 4.
Kiadó: HarperCollins
Hol van az otthonod, ha a csillagokban születtél?

Aza Ray ismét a földön van. A fiúja, Jason nagyon örül. A családja meggyógyult. A lány normális életet él, annyira normálisat, amennyire csak lehet, ha az elmúlt évet haldokolva töltötted, felébredtél egy égi hajón, és felfedezted, hogy a dalod megváltoztathatja a világot.

De nem minden normális. Aza egy része még mindig a felhők iránt sóvárog, nem számít, mennyire szereti az embereket a földön. Amikor Jason Aza biztonsága miatti paranoiája egy szörnyű döntéshez vezet, Aza szökevényként találja magát Magoniában azzal a feladattal, hogy szembeszegüljön a radikális, vérszomjas, nemrég megmenekült anyjával, Zal Quell-lel és a daloló partnerével, Dai-jal. A világ végére kell utaznia, hogy megkeresse a legendás fegyvert, A Rajt, és a tűzön és identitáson keresztüli utazás örökre megváltoztatja őt.

A tavaly egyik meglepetés könyvének folytatása végre megérkezett, remélem ezúttal is éppen olyan érdekes lesz a világ, és a könyv második felének színvonalát hozza.

Sarah Everett: Everyone We’ve Been
Megjelenés: október 4.
Kiadó: Knopf Books for Young Readers
Addison Sullivan balesetet szenvedett. Az utóhatása, hogy a memóriája összefolyik, és egy olyan fiúhoz kezd el szólni, akit senki sem láthat. Annyira eldurvul a dolog, hogy már azon aggódik, hogy megőrül.

Addie drasztikus lépéseket tesz, hogy kitöltse az üres helyeket, és meglátogat egy bizonytalan orvosi létesítményt, ami azt ígéri, hogy segít a memóriával. De a klinikán Addie akaratlanul rájön, hogy nem ez az első ott járta. És amikor erőlteti a dolgot, rájön, hogy bizonyos emlékeket kitöröltek. Hogy egy fiút kitöröltek.

De miért? Ki volt a fiú, és mi történt, amivel túl nehéz volt együtt élni? És ha választ kap azokra, amiket keres, vajon képes lesz-e újra teljes embernek érezni magát?

Nem mintha nem olvastam volna már egy csomó ilyet, de van, amit nem lehet megunni.

Sylvain Neuvel: Alvó óriások (Themis Akták #1)
Megjelenés: október 4.
Kiadó: Agave
Deadwood, ​​Egyesült Államok: egy kislány oson ki sötétedés előtt kipróbálni az új biciklijét, hirtelen azonban eltűnik a lába alól a talaj. Egy mély veremben ébred, miközben a mentőcsapat épp ereszkedik le érte. De azok, akik a gödör pereméről néznek le rá, valami sokkal különösebbet látnak egy egyszerű kislánynál…
A kislány felnő, és Dr. Rose Franklin lesz belőle: zseniális tudós, kutatási területének az egész világon elismert szakértője. Ez a terület pedig nem más, mint kislánykori felfedezése: egy óriási, díszes kéz, amelyet hihetetlenül ritka fémből készítettek jóval korábban, mint hogy a kontinensen bármilyen emberi civilizáció kialakult volna.
Olyan tárgy ez, melynek eredete és rendeltetése egyszerre lesz a leghatalmasabb rejtély, amelyet eddig az emberiségnek meg kellett oldania. Származásának titkát felfedve talán megváltozik minden, amit eddig az életről hittünk. És még hány hasonló darabra bukkanhatunk a nagyvilágban…
Mi lehet ez a szerkezet? Ki készíthette? Hogyan lehetséges, hogy anyaga a bolygón előforduló legritkább fém? Vajon képes lesz valaha irányítani az ember? Mi van, ha nem is annyira a véletlen műve, hogy rátaláltunk? És mi történik majd, ha végül az utolsó darabot is a helyére illesztjük ebben a gigantikus, globális kirakóban?

Ez is Goodreadses szemezés, egyébként meg ufók? Meg összeesküvés-elmélet? Meg rejtélyek? Látjátok, milyen libabőrös lettem? Egyedül a dokumentarista stílustól tartok, nem tudom, mennyire lesz tőle száraz a regény.

Dan Wells: Csak a holttesteden át (John Cleaver #5)
Megjelenés: október 15.
Kiadó: Fumax
Miután John és Brooke magára maradt, városról városra stoppolva vadásznak Amerika közép-nyugati részén a még megmaradt utolsó Sorvadtakra. Csakhogy a Sorvadtak is vadásznak rájuk, ráadásul az FBI is a nyomukban van. Minden újabb várossal, minden újabb kamionos pihenővel, minden újabb autópályával egyre közelebb kerülnek egy olyan kegyetlen gyilkoshoz, akire John semmilyen jól bejáratott analitikus és előrejelző módszere nem alkalmazható. Közben Brooke meghasadt pszichéje az elméjén osztozó több százezer halott személyiségtől túlterhelve tántorog az összeomlás peremén. Hol birtokában van szellemi képességeinek, hol nem, és minden nap új nevek, gondolatok és emlékek törnek felszínre benne, mígnem felbukkan az a személyiség, akire John végképp nem számított: Senki utolsó áldozata, csapdába esve John egyetlen megmaradt barátjának testében.

Úgy másoltam ki a fülszöveget, hogy nem olvastam el, ha! Tényleg ideje lenne már elkezdeni az új trilógiát.Ennek a résznek a magyar borítója viszont egyáltalán nem tetszik, pedig eddig mindegyik bejött, plusz az eredeti annyira eltalált, hogy most túl nagy a kontraszt annak a javára.

Jenny Lawson: Őrülten boldog
Megjelenés: október 17.
Kiadó: Kossuth
Jenny Lawson, a The New York Times Bestseller listájának első helyezett írója, legújabb, ŐRÜLTEN BOLDOG című könyvében, az egész életét végigkísérő mentális betegséget járja körbe. Egy elképesztően vicces és kacagtató könyv a bénító depresszióról és a szorongásról? Ez aztán szörnyen rossz ötletnek tűnik. De Jenny épp ezekben a borzalmasan rossz ötletekben a legjobb. Az ŐRÜLTEN BOLDOG című könyv arról szó, hogy el kell fogadnunk mindazt, ami megkülönböztet minket a többi embertől – a szépet és a csúnyát – majd felhasználni arra, hogy lenyűgözően és felháborítóan boldogok legyünk.

Ez most kicsit kilóg a sorból. Még Goodreadsen akadtam bele talán tavaly, és már akkor elhatároztam, hogy ezt szeretném elolvasni, mert el nem tudom képzelni, hogy lehet vicces és kacagtató könyvet írni a bénító depresszióról és a szorongásról.

Peter Clines: 14
Megjelenés: október 18.
Kiadó: Fumax
Lelakatolt ​​ajtók, szokatlan fények, mutáns csótányok.
Nate lakásával valami nincs rendben. De a gondolatait most más köti le. Utálja a munkáját, a bankszámlája lassan kimerül, és még barátnője sincs. Elképzelni sem tudja, mit vár az életétől. Új lakása nem éppen ideális, de legalább élhető, és megengedheti magának. A bérleti díj egészen alacsony, a házkezelő cég ügynöke szuperbarátságos, és a rendellenességek inkább csak idegesítőek, mint nyugtalanítóak.
Egészen addig, amíg a férfi nem találkozik Mandyvel, a szomszédjával, és fel nem fedezi a lány lakásának furcsaságait. És a másik szomszédjáét, Xela-ét . És Tim és Veek lakásáét is.
Merthogy a régi, Los Angeles-i téglaépület minden egyes bérlakása szolgál némi rejtéllyel. Olyan rejtélyekkel, amelyeknek a története több mint száz évvel korábbra nyúlik vissza. Némelyik furcsaság szembeötlő, míg másokat zárt ajtók rejtenek el a kíváncsi tekintetek elől. Viszont ha e különös rejtélyek összeadódnak, az akár a véget is jelentheti Nate és barátai számára.
Vagy az egész világ számára…

Amikor a Fumax beharangozta ezt a könyvet, és elolvastam a fülszöveget, a rejtélyessége azonnal megfogott, és úgy döntöttem, hogy én ezt mindenképpen olvasni fogom.

Steven Rowley: Lily és a polip
Megjelenés: október 18.
Kiadó: Agave
Ez a magával ragadó történet arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni.
Ted Flask számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó.
A Lily és a polip felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben.
Emlékszel rá, hogy melyik volt utoljára az a könyv, amit mindenképpen oda akartál adni a barátaidnak, hogy olvassák el?
A Lily és a polip a következő.

Ezt már az angol megjelenéskor is begyűjtöttem posztba, aztán később el is kezdtem olvasni, csak félreraktam, hogy majd valamikor folytatom, nem volt rossz, közben meg kiderült, hogy jön magyarul, és milyen aranyos a borító.

Silber – Az álmok második könyve (Silber-trilógia #2)
Megjelenés: október 21.
Kiadó: Könyvmolyképző
A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából

És ebben a pillanatban, a hirtelen támadt csendben meghallottam azt az ismerős, vészterhes matatást mindössze néhány méterre tőlem. Bár senkit sem láttam, és egy bölcs hang a fejemben figyelmeztetett, hogy ez csak álom, mégsem tudtam megakadályozni, hogy lassan elhatalmasodjon rajtam a páni félelem.
Anélkül, hogy pontosan tudtam volna, mit teszek, és ki elől menekülök, ismét futásnak eredtem.

Ugyan még az első részt sem olvastam (pedig már magyar megjelenés előtt jóval korábban terveztem), de Kerstin Gier garancia, hogy csak jó lehet. Valószínűleg az lehet az ok, hogy nem tudom, mennyire egybefüggő a széria, és az Időtlen szerelem-trilógia részeit kegyetlenség volt várakozással kivégezni.

Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Megjelenés: október 25.
Kiadó: Agave
Nicolette ​​Farrellnek boldog élete van Philadelphiában: sikeres a munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Most rövid időre mindkettőnek hátat kell fordítania, ugyanis vissza kell térnie beteg édesapjához szülővárosába, Cooley Ridge-be, ahol nem csak az elhelyezéséről kell gondoskodnia és eladnia családi házat, hanem szembenéznie a múlttal is: tíz év telt el azóta, hogy legjobb barátnője, Corinne, nyomtalanul eltűnt.
Az amerikai kisváros keveset változott ezalatt az évtized alatt, a korábbi rendőrségi vizsgálat érintettjei mindmáig itt élnek: Nic bátyja, Daniel, és felesége, Laura, gyermeket várnak; Jackson a városi bárban dolgozik; Tyler – Nic volt barátja – pedig Annaleise Carterrel randevúzik, aki a csapat alibijét jelentette arra az estére, amikor Corinne-nak nyoma veszett. Néhány nappal Nic hazaérkezését követően azonban Annaleise eltűnik. Nic és barátai ismét megrázó drámai események középpontjában találják magukat, amelyek felidézik Corinne esetét, és rég behegedtnek vélt sebeket tépnek fel.
Megan Miranda az év egyik legjobban várt pszichológiai thrillerében visszafelé meséli el a történteket – a 15. naptól haladva az 1.-ig –, melyben Nic mindent megtesz azért, hogy kiderítse az igazságot Annalaise eltűnésével kapcsolatban, miközben megdöbbentő dolgokat fedez fel a barátairól, a családjáról és arról, mi is történt valójában a legjobb barátnőjével tíz évvel ezelőtt.

Noha már Megan Mirandától olvastam, és nem tetszett különösebben, attól még a felnőtt regényére kíváncsi vagyok, szeretem a pszichológiai thrillereket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése