Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. december 3.

2016. decemberi megjelenések

Az év utolsó hónapja elég csekély termést hoz, egyik kinézett regény sem olyan, ami nélkül mostanában nem tudnék ellenni, de én ezt egyáltalán nem bánom. Azért gyűjtögetek, mint egy mókus.

E. Lockhart: Frankie Landau-Banks dicső tetteinek krónikája
Megjelenés: december 5.
Kiadó: Ciceró
Frankie Landau-Banks 14 évesen:
Vitaklub.
Apukájának Nyuszifül.
Egy mérsékelten kocka-hajlamú lány egy nagyon elit bentlakásos iskolában.

Frankie Landau-Banks 15 évesen:
Az alakja észbontó.
A nyelve felvágva.
A harci kedve feltüzelve.
És az új fiúja a végzős, lenyűgözően lökött, szavakért bolonduló Matthew Livingston.

Frankie Landau-Banks 16 évesen:
Már nem olyan lány, akinek nemet lehet mondani.
Különösen nem akkor, ha ez a nem azt jelenti, hogy kizárják a barátja szigorúan fiúknak fenntartott titkos társaságából.
Nem akkor, ha a volt pasija itt is, ott is váratlanul felbukkan.
Nem akkor, ha tudja, mindegyiküknél okosabb.
Nem akkor, ha tudja, hogy Matthew hazudik neki.
És nem akkor, amikor annyi akciót végre lehet hajtani.
Frankie Landau-Banks valószínűleg egy bűnöző lángelme.
Ez a történet azt meséli el, hogyan vált azzá.

Imádtam A hazudósokat (legfőképpen a stílusát), így nem kérdés, hogy ezt is olvasni akarom, még ha a fülszöveg nem is annyira meggyőző. És ezt is Rudolf Anna ültette át magyarra, akit nagyon tehetséges és igényes fordítónak tartok.

Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs (Szunnyadó parázs #1)
Megjelenés: december 5.
Kiadó: Cartaphilus
Laia ​​rabszolgalány az írástudók népéből. Elias katonanövendék a harcosok közül. Egyikük sem szabad: mindketten a birodalom könyörtelen rendjének rabjai.
A harcosok birodalmában az ellenszegülést halállal büntetik. Akik nem kínálják fel életüket és vérüket a császárnak, azok azt kockáztatják, hogy szeretteiket kivégzik, a birodalom elpusztít mindent és mindenkit, ami és aki kedves számukra.
Ebben a kíméletlen világban él Laia, akit a bátyjával együtt nagyszüleik nevelnek. A kis család szegényesen tengődik napról napra. Igyekeznek kerülni a birodalom figyelmét, hiszen sokszor tanúi lehettek annak, mi történik az olyanokkal, akik szembeszegülnek a hatalommal.
Ám amikor Laia bátyját lázadás vádjával lefogják, a lány nehéz döntésre kényszerül. Az Ellenállás titkos csoportjának tagjai segítséget ígérnek neki testvére kiszabadításához, de cserébe azt kérik, hogy legyen a kémjük a harcosokat kiképző Sötétszirt katonai akadémián, ahová a kegyetlen parancsnoknő szolgájaként kerül be.
Munkája során Laia megismerkedik Eliasszal, aki évfolyamelső az akadémián, az avatás küszöbén áll. Mégis szökésre készül, pedig pontosan tudja, hogy ezért kínzás és halál jár. Ám Elias már nem hisz abban, hogy a harcosok kegyetlensége a birodalom érdekén kívül egyéb ügyet is szolgálna, és meg akar szabadulni a zsarnokságtól, melynek fenntartására kiképezték.
Laiával hamar ráébrednek, hogy a sorsuk szálai összefonódtak, és hogy a döntéseik akár a birodalom jövőjét is megváltoztathatják. Vajon összeütközik és harcban szétrobban, vagy éppen eggyé olvad a két fiatal világa?

Sokat találkoztam vele a Goodreadsen. Angolul annyira nem érdekelt, de anyanyelvünkön szívesen olvasnám.

Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan
Megjelenés: december 9.
Kiadó: Könyvmolyképző
A szerelem nem ismer határokat…

Lochant és Mayát a testvéri szálakon túl mindig is mély barátság fűzte egymáshoz. Mivel alkoholista anyjukra nem számíthatnak, közösen nevelik három kisebb testvérüket. Ez a megpróbáltatásokkal teli élet – és a köztük lévő tökéletes összhang – a megszokottnál jóval közelebb hozza őket egymáshoz.

Olyan közel, hogy végül egymásba szeretnek.

Lochan és Maya tudja, hogy a kapcsolatuk vállalhatatlan, és nem folytatódhat tovább. Ám tehetetlenek, mert amit éreznek, az semmihez sem fogható…

Egy pár éve már a gépemen csücsül ez a regény angol nyelven, csak valahogy sosem jutottam el az olvasásig. Na igen, vérfertőzés… ilyenről nem olvastam még.

Stacey Lee: The Secret of a Heart Note
Megjelenés: december 27.
Kiadó: Katherine Tegen Books
Néha a szerelem ott van az orrod előtt. Két aromateur maradt a bolygón, az egyikük a 16 éves Mimosa, aki tudja, mit tartogat számára a jövő: életre szóló gyomlálást, szerelmi bájitalok kotyvasztását és összepárosítást – mindeközben gyógyíthatatlanul egyedül marad. Mim számára tiszták a szabályok: ha szerelembe esne, az orra haszontalanná válna, és elveszne a tehetsége. Mégis, Mimosa nem akarja az életét a könyöke mélyéig földben és begóniák között tölteni. Normális gimis, barátokkal töltött élményekről álmodik, edzésekről, vitaklubokról és arról, hogy fiúja legyen. Amikor véletlenül rossz nőnek ad bájitalt, és csak az epekedő nő fia, a suli focisztárja segíthet helyrehozni a bajt, Mim hamar rájön, hogy nem mindig dönthetsz arról, hogy szerelmes leszel-e.

Ismét egy tipikus romantikus YA, ami persze lehet jó, ha jól van tálalva. Valójában Mimóza különleges képessége az az egyedi vonás, ami miatt bekerült ez a könyv az érdekel kalapba.

Amy Poeppel: Small Admissions
Megjelenés: december 27.
Kiadó: Atria/Emily Bestler Books
A veleszületett ambíciója és a Summa Cum Laude minősítése ellenére Kate Pearson naplopó lett. Miután a jóképű, francia majdnem vőlegénye teketória nélkül dobja, felfüggeszti másoddiplomás képzési terveit, és azzal tölti a napjait, hogy a kanapén lustálkodik, Szex és New York ismétléseket néz, és csak akkor hagyja el a lakását, amikor a kutyasétáltatás megköveteli. A barátainak fogalmuk sincs. mit tegyenek azon kívül, hogy zsepikkel látják el, és bíznak a visszatérésben; míg gyakorlatias nővére, Angela mindenfélével próbálja orvosolni a helyzetet, ami az eszébe jut: trapézórától kezdve terápián át egészen az állásinterjúkig.

Csodák csodájára, és olyan okból kifolyólag, amit senki (legfőképpen Kate) nem ért, sikerül állást kapnia a Hudson Day Iskola ügyintéző irodájában. Az új pozíciójában Kate megtanulja, hogy nincs idő az önsajnálatra vagy értelmetlen dolgokra az ügyintézési szezon csúcsán, vagy, ahogy a kollégái nevezik: a sötét időszakban. Ahogy felpörögnek az események, Kate nem kedvelhető okos gyerekekkel, kedvelhető nem okos gyerekekkel és Park Avenue-i szülőkkel találkozik, akik a nemet nem fogadják el válasznak.

Mindeközben Kate nővére és a legjobb barátai titkolóznak, pasikat rejtegetnek, „ledobják a bombát”, és egymással vetekednek, hogyan tartsák Kate-et a talpán. Pluszban a házsártos, furcsán sármos és irritálóan jóképű lenti szomszédja több, mint aminek látszik. Az oldalankénti fordulatokból az jön le, hogy egy ember boldogsága egy másik szerencsétlenségéhez vezet, és hirtelen mindenki, Kate-et is beleértve, a módját keresi, hogy a visszautasítást teljesen megváltoztassa, és ehhez bármilyen eszközt felhasznál, beleértve a teljesen váratlant is.

Nem mondom, hogy a fülszövegtől hű, de nagy hátast dobtam, de egy chick-lit mindig jól jön, ha az ember agykikapcsolós szórakozásra vágyik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése