Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. december 29.

Fanborítóm #1

Új rovatféleség indul a blogon. Az olvasás mellett másik nagy szenvedélyem a Photoshop, így jött az ötlet, hogy ötvözzem a kettőt. A jövőben kedvtől, ihlettől, időtől függően különböző regényekhez tervezgetek borítókat, és veszem a bátorságot, hogy a nyilvánosság elé tárjam őket.

Hogyan működik ez?

Nincsenek szabályok. Simán meglehet, hogy egy létező koncepció újragondolása lesz a végtermék, de az is lehet, hogy ha olvastam a könyvet, teljesen másból indulok ki. Csak a képzelet szabhat határt. Abban a szellemiségben teszem egymás mellé az eredeti és a fanborítót, hogy nem hasonlítgatom őket, nem jelenti azt, hogy az eredetit rondának tartom, és egoista volnék, aki úgy képzeli, jobbat is tud. Mióta grafikával foglalkozom, elég sok mindent megtanultam, de leginkább azt, hogy a szépség szubjektív: hiába dolgozom valamin órákon át, míg valamennyire elégedett leszek, ha a másiknak az amatőr, ötperces Paintban készített alkotás tetszik. 

A címek magyarosítására egyelőre nem vállalkozom, sosem tudtam semminek értelmes címet adni (de tényleg!). Random guglizott, ki tudja, milyen forrásból származó képek helyett stock fotókat használtam, ebből kifolyólag fityeg a vízjel mindenhol.

Első körben Richelle Mead könyvéhez ps-eltem saját borítót. A véleményemet a történetről itt olvashatjátok.

Ilyen az eredeti borító:


Ilyet terveztem én: