Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. november 2.

2016. novemberi megjelenések

Michael Kun-Susan Mullen: We Are Still Tornadoes
Megjelenés: november 1.
Kiadó: St. Martin's Griffin
Ugyanabban az utcában egymással szemben nőttek fel; Scott és Cath egész életükben legjobb barátok voltak. Cath segít Scottnak az irodalom házijában, Scott válogatáskazettát csinál a lánynak (hiszen a 80-as évekről beszélünk), és minden vitájukat elfelejtik, ha tévéről és sütiről van szó. De most leérettségiztek, és Cath fősulira kezd járni, míg Scott otthon marad, hogy a zenei álmait hajszolja.

Az első külön töltött évükben Scott és Cath levelei segítenek megérteni a szívszakadást, a bosszantó szobatársakat, a családi drámát, és hogy rájöjjenek, mit kezdjenek az életükkel. Mindeközben rájönnek, hogy az egyetlen ember, akihez fordulni akarnak, az a másik. De ezt azt jelenti, hogy nem csak barátoknak kéne lenniük? Az egyetlen nyilvánvaló, hogy a változás a felnövés elkerülhetetlen része. És a barátok, akik segítenek tájékozódni, egy szét nem szakítható köteléken osztoznak.

Ez csak szerintem egy az egyben Eleanor és Park-Fangirl keverék avagy Rainbow Rowell inspiráció? Nem kérdés, hogy kell, főleg, ha sikerül hoznia egy hasonló hangulatot.

Tara Sim: Timekeeper (Timekeeper #1)
Megjelenés: november 8.
Kiadó: Sky Pony Press
Egy alternatív viktoriánus világban, amit óratornyok irányítanak, egy sérült óra megtörheti az időt, és egy tönkrement tüstént megállíthatja.

Ez egy olyan igazság, amit a 17 éves óraműszerész Danny Hart jól tud, az apja három éve a nyugat-londoni Megállt város csapdájába esett. Danny egy tehetség, aki nem csak órát, hanem az idő szövetét is képes megjavítani, a megmentésre tett kísérletei hamarosan aggasztani kezdik a feletteseit.

Így hát Enfieldbe osztják be, egy olyan városba, aminek tornyát elvileg örökké problémák sújtják. Danny új tanonca egyszerre bosszantja és nyugtalanítja, és noha a fiú lelkesen dolgozik, titokzatoskodó távolságot tart fenn. Danny hamar felfedezi miért: ő a toronyóra szelleme, egy mitikus lény, aki Enfield idejét felügyeli. A fiúkat összefűzi a magány, de Danny tudja, hogy tiltott beleszeretni egy óraszellembe – kockáztatna mindent, amiért olyan sokat dolgozott.

De amikor a közeli tornyoknál bekövetkező bombázások sorozata több Megállt város létrejöttével fenyeget, Dannynek sietnie kell, hogy megelőzze, hogy Enfield legyen a következő célpont, különben nemcsak az apját veszíti el örökre, hanem a fiút is, akit szeret.

Remélem nem a romantika lesz túlsúlyban, a fülszöveg eléggé erre koncentrál. Viszont a világ nagyon izgalmasnak ígérkezik, megvett kilóra, végre valami újszerű.

Suzanne Young: All In Places
Megjelenés: november 8.
Kiadó: Simon Pulse
Dühkezelési problémák.
Így kategorizálták Savannah Suttont, miután egy ceruzát vágott a volt pasija kezébe, mert kigúnyolta a kisöccsét, Evant a mozgássérültsége miatt. Ezért küldték a Brooks Akadémiára, egy alternatív gimnáziumba, amit átmeneti javítóintézetnek használnak.

A Brooksban töltött napok nyomorúságosak, de otthon az élet sokkal sivárabb. Savvy nehezen tud gondoskodni az öccséről, mióta az anyjuk évekkel ezelőtt lelépett, és az alkoholista apjukat nem izgatja az egész. Evannel az élet folyamatos kihívás, de egyúttal Savvynek ő a legfontosabb ember a világon.

Aztán megjelenik,az új diák a saját bajaival, Cameron, egy tökéletes családból származó srác, amiről Savvy úgy gondolta, csak a tévében létezik. Cameron elhatározta, hogy áttör a falakon, amiket Savvy épített maga köré, de ha a lány hagyja önmagának, hogy megbízzon a fiúban, minden, amiért olyan keményen dolgozott, egy pillanat alatt széteshet.

A nagynénje gyámságot akar vállalni az öccse felett, az expasija pedig bosszúra szomjazik; Savvy azért küzd, hogy egyben tartsa a dolgokat. De nem biztos abban, hogy mennyit bír elviselni, mielőtt teljesen összetörik.

A fülszöveg nem fogott meg különösebben, de Suzanne Young azon a listán van, akinek minden könyve érdekel. Bár a legutóbbi két alkalommal befürödtem vele, de a Need So Beautiful sorozatát szerettem és a The Programot is, még ha a folytatását már nagyon nem. Plusz elég nosztalgikus hangulatba kerülök, ha meglátom a nevét, mert a Need So Beautiful volt az első angol nyelven olvasott könyvem.

Dan Wells: Extreme Makeover
Megjelenés: november 15.
Kiadó: Tor Books
Lyle Fontanelle vezető tudós a NewYewnál, egy egészségügyi és szépségápolási cégnél, ami egy új, öregedésgátló kézkrémmel kísérletezik. Ahogy egyre több rendellenesség merül fel a tesztek során, Lyle rájön, hogy a krém formulájával komoly bajok vannak. Felülírja a DNS-ét bárkinek, aki használja, és másvalaki klónjává változtatja őket. Lyle el akarja pusztítani a formulát, de a NewYew szerint a legnagyszerűbb szépségápolási termék lehet, amit valaha megalkottak, és a világ kormányai szerint a legnagyszerűbb fegyver.

DAN WELLS, OMG, OMG!!! A The Hollow City után meg pláne nagyon várom ezt a könyvet, főleg, hogy már most nagyon birizgálja a fantáziám a fülszöveg.

Jenny Moyer: Flashfall
Megjelenés: november 15.
Kiadó: Henry Holt and Co. (BYR)
Orion Átlag Alatti, akitől azt várják, hogy az Ötös Előőrs alagútjaiban bányásszon, közel a halálos villámfüggönyhöz. Generációk óta az emberei kűriumot keresnek, az egyetlen elemet, ami megvédheti az emberiséget a függöny radioaktív részecskéitől. A lány és a bányásztársa, Dram a legalattomosabb csatornában dolgoznak, villámdenevérek és alagúti sirályok mellett harcolnak annak reményében, hogy elég kűriumot bányásznak, hogy kiérdemeljek a védett városba kerülést.

De amikor új jövevények érkeznek az Ötös Előőrshöz, Orion olyan felfedezést tesz, ami miatt mindent megkérdőjelez a kűriumpajzs mindkét oldalán létező életről. Az előőrsön egyre veszélyesebbé válnak a körülmények, és Orionon múlik, hogy a villámfüggönyön túlra, minden határon túlra, az általa ismert világon túlra kerüljön.

Ez egy az egyben a nemrég olvasott Vörös lázadás szinopszisának tűnik, már ami az első felét illeti. De kit érdekel, ezt a toposzt nem tudom megunni.

Sarah Raughley: Fate of Flames (Effigies #1)
Megjelenés: november 22.
Kiadó: Simon Pulse
Amikor a Fantomok – hatalmas rémálmokból és sötétségből álló szörnyek – hirtelen megjelentek, és terrorizálni kezdték a világot, négy lány, a Jelképek, erőre tettek szert, hogy irányítsák az őselemek egyikét: a földet, a levegőt, a tüzet és a vizet. Azóta a négy lány világszerte folyamatosan harcolt a Fantomok ellen, teljesítve a kozmikus kötelességüket. És amikor az egyik Jelkép meghal, egy másik lány nyeri el az erejét.

De most, hogy a világ főbb városait technológia védi a Fantomtámadásoktól, a Jelképek már nem védik többé az emberiséget, és nemzetközi hírességekké váltak, a hőstetteiket minősítik, tévében közvetítik, és online fandomokban beszélnek róla.

Addig a napig, míg New York Fantomok elleni védelme összeomlik; egy férfi puszta akaraterővel képes kontrollálni őket, és Maia, egy gimis diák váratlanul a Tűz Jelképpé válik.

Maia csatába pottyan három lánnyal, akik semmit nem akarnak egymástól. De az első emberi ellenséggel, akikkel a lányok szembenéztek, és támadásra készülő Fantomok seregével nem sok ideje van a Jelképeknek, hogy megtanuljanak együttműködni.

Irányítani tudják-e a lányok a végzetüket, mielőtt a világ megsemmisül?

Ez nagyot markoló akcióregénynek tűnik (van is egy olyan sanda gyanúm, hogy a fülszöveg össze is foglalta a világot, és sokkal részletesebben nem jelenik meg majd a könyvben). De ez engem gyerekkorom nagy kedvencére a W.I.T.C.H.-re emlékeztet, jól hangzik a sztori.

Neal Schusterman: Scythe (Scythe #1)
Megjelenés: november 22.
Kiadó: Simon & Schuster Books for Young
Egy olyan világban, ahol nincsenek többé betegségek, csak úgy lehet meghalni, hogy kaszások véletlenszerűen megölnek (begyűjtenek). Citra és Rowan tinédzserek, akiket azért választottak, hogy egy kaszás tanoncai legyenek, és annak ellenére, hogy nem akarják, hogy közük legyen ehhez a hivatáshoz, meg kell tanulniuk a gyilkolás művészetét, és meg kell érteniük a tetteik szükségességét.

Csak egyiküket fogják egy kaszás tanoncának választani. És amikor nyilvánvalóvá válik, hogy a győztes tanonc első feladata az lesz, hogy begyűjtse a vesztest, Citra és Rowan egymásnak ásnak vermet az életükért folyó harcban.

Már a világfelépítés levett a lábamról, hiszen kaszások! És a két főhős története is érdekesnek ígérkezik, már most tudni akarom, hogy fognak kibújni a gyilkosság alól (gondolom az egyértelmű, hogy úgyse hal meg egyik sem).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése