Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. szeptember 3.

2017. szeptemberi megjelenések

Krystal Sutherland: A Semi-definitive list of Worst Nightmares
Megjelenés:  szeptember 5.
Kiadó: G.P. Putnam's Sons Books for Young Readers
Mióta Esther Solar nagyapját elátkozta a Halál, a családjában mindenkinek az a sorsa, hogy egész életében rettegjen valamitől. Esther apja agorafóbiás, és hat éve nem hagyta el a pincét, az ikerbátyja nem tud megmaradni a sötétben, ha nem ég a fény, és az anyja retteg a balszerencsétől.

Solarékat felemészti a félelmük, és az átok legendája szerint az a végzetük, hogy meghaljanak általa.

Esther még nem tudja (vagy nem akarja tudni), mi az ő legnagyobb félelme, amit úgy abszolvált, hogy szinte mindent elkerült. Liftek, szűk helyek és tömegek szóba sem jöhetnek nála. Frizurákat, pókokat, babákat, tükröket és három tucat egyéb fóbiát rögzít a legrosszabb rémálmok félig végleges listáján.

Aztán Esthert kirabolja Jonah Smallwood, egy régi általános sulis osztálytárs. A mobiljával, pénzével, és a félretett gyümölcsös roládjával együtt Jonah ellopja a félelemlistáját. A tolvajlás ellenére Esther és Jonah barátok lesznek, és a fiú kihívás elé állítja magukat, hogy megtörjék a lány családját megnyomorító átkot. A végzős év minden vasárnapján találkozni fognak, hogy áthámozzák magukat a listán, minden alkalommal szembenézzenek egy félelemmel beleértve azt is, amire Esther nem számított: a szerelemmel.

Oké, ez annyira tipikusnak tűnik a fülszöveg mondata alapján, de az alapötlet nagyon tetszik. Krystal Sutherland Our Chemical Hearts c. regénye egyébként is jó volt.

Jennifer L. Armentrout: If There's No Tomorrow
Megjelenés:  szeptember 5.
Kiadó: Harlequin Teen
Lena Wise mindig a holnapot várja, különösen a végzős év kezdetén. Készen áll arra, hogy annyi időt tölthessen a barátaival, amennyit csak lehet, hogy befejezze a főiskolai jelentkezést, és talán arra is, hogy a gyerekkori legjobb barátja, Sebastian megtudja, hogyan is érez iránta valójában. Lenának az eljövendő év epikus lesz, tele lehetőségekkel.

Amíg egyetlen döntés, egyetlen pillanat mindent tönkretesz.

Lena már nem várja a holnapot. Nem, amikor a barátokkal töltött idő már sosem lesz ugyanolyan. Nem, amikor a főiskolai jelentkezés lehetetlennek érződik. Nem, amikor Sebastian lehet, hogy sosem bocsátja meg, ami történt.

Amit ő hagyott megtörténni.

A napról napra növő bűntudattal Lena tudja, hogy az egyetlen reménye, ha továbblép. De hogyan tehetné, amikor ő és a legjobb barátai teljes léte átértelmeződött? Hogyan tehetné, ha a holnap egyáltalán nem biztos?

Már ezer éve nem olvastam Armentrouttól semmit. A Lux sorozat (akkori) utolsó etapja volt a legutóbbi könyvem tőle, és úgy voltam vele, hogy mivel futószalagon gyártja a történeteit, inkább nem próbálkozom vele. De most megjött a kedvem, hogy megnézzem, mennyit változott az idők folyamán, és erre a könyvre esett a választásom. Érdekel, mennyire lesz klisés, mennyire lesz mély tartalma vagy csak egy szimpla NA kaliberű szenvedős sztori lesz.

E. Lockhart: Genuine Fraud
Megjelenés:  szeptember 5.
Kiadó: Delacorte Press
Egy fiatal nő története, akinek az ördögi intelligenciája az útja egy csodálatos élethez. De hányszor tudja valaki újra feltalálni önmagát? Te leszel a bíró.

Imogen egy szökött örökös, egy árva, egy szakács és egy csaló.
Jule egy harcos, egy szociális kaméleon, egy atléta.
Egy intenzív barátság. Egy eltűnés. Egy gyilkosság, de lehet, hogy kettő.
Egy mérgező kapcsolat, de lehet, hogy három.
Tompa tárgyak, álruhák, vér és csokoládé. Az amerikai álom, szuperhősök, kémek és gonoszok.
Egy lány, aki nem adja meg az embereknek, amit akarnak tőle.
Egy lány, aki nem lesz az az ember, aki egykor volt.

A hazudósok óta nyilvánvalóan minden E. Lockhart könyv érdekel, ezt különösebben nem kell ragozni. Mert hogy ebből a fülszövegből nem derül ki semmi értelmes, az is biztos, csak ömlesztett szavak kavalkádja.

Adam Silvera: They Both Die in the End
Megjelenés:  szeptember 5.
Kiadó: HarperTeen
Szeptember 5-én, egy kicsivel éjfél után, a Death-Cast Mateo Torrezt és Rufus Emeteriót szólítja, hogy rossz hírt közöljön velük: ma meg fognak halni. Mateos és Rufus idegenek egymás számára, de különböző okokból mindketten új barátot keresnek a Végnapjukon. A jó hír: létezik egy app erre a vélra. Az Utolsó Barát a neve, és rajta keresztül Rufus és Mateo találkoznak egy utolsó nagy kalandra, hogy egy nap alatt megéljenek egy életet.

Itt elsősorban az ötlet ragadott meg, mert az egynapos románc az még mindig olyasmi, ami érthetetlen számomra. Vajon tényleg meghalnak a végén?

 
Marie Lu: Warcross (Warcross #1)
Megjelenés:  szeptember 12.
Kiadó: G.P. Putnam’s Sons Books for Young Readers
A mindennap bejelentkező több millió embernek a Warcross nem csak egy játék, hanem életmód. A megszállottság tíz évvel ezelőtt kezdődött, és a rajongói bázis elterjedt a bolygón, egy részük a valóságból akar menekülni, míg mások profitszerzésre hajtanak. A tinédzser hacker, Emika Chen alig jön ki a jövedelméből, fejvadászként dolgozik, azokat a játékosokat nyomozza le, akik illegálisan fogadnak a játékra. De a fejvadászatban nagy a verseny, és a túlélés nem egyszerű. Hogy gyorsan pénzt szerezzen, Emika kockáztat, és a nemzetközi Warcross bajnokság nyitójátékba hackeli be magát, ám véletlenül az akció közepében landolt, és egy este alatt szenzációvá válik.

Meggyőződve, hogy letartóztatják, Emika megdöbben, amikor helyette a játék készítőjétől, a fiatal milliárdos Hideo Tanakától hívást kap, egy ellenállhatatlan ajánlattal. Az idei játékban szüksége van egy kémre, hogy felfedezzen egy biztonsági problémát, és Emikát akarja a melóra. Nincs vesztenivaló ideje, így Emika Tokyóba megy, és a hírnév és vagyon világában landol, amiről eddig csak álmodott. De hamarosan a nyomozása egy ördögi tevékenységet fed fel, ami az egész Warcross birodalomra nézve következményekkel jár.

Marie Lue agyonajnározott Legendáját egyáltalán nem szerettem (még a könyvet is eladtam), de azóta eltelt elég idő, hogy kaphasson egy újabb esélyt. Igaz, hogy ez abszolút Ready Player One copynak tűnik így nekem fülszöveg alapján (jó, nem teljesen ugyanolyan, de hasonló), azt pedig imádtam.

Stephanie Perkins: There's Someone Inside Your House
Megjelenés:  szeptember 26.
Kiadó: Dutton Books for Young Readers
Az Osborne Gimi diákjai egyesével halnak meg egy borzalmas gyilkosságsorozatban. Ahogy a rémület egyre közeledik és a gyilkos vadászata fokozódik, a köztük lévő sötét titkokkal kell konfrontálódniuk.

Stephanie Perkins? KELL. Horrorkönyv? Jöhet. Stephanie Perkins horrorkönyvet írt? Ööö. A cuki romantikus zsáner élharcosa gondolt egy merészet és műfajt váltott. De igazából mégsem. Az előzetes vélemények szerint nagyon rossz a könyv, mivel ugyanúgy eláztatja a romantika, így viszont röhejessé teszi a horror részt. Gondoltam rá, hogy passzolom, pláne az Isla és a hepiend után, de… mégiscsak Stephanie Perkins.
(Amúgy most komolyan: magenta a borítón? Miért nem lehetett piros, az a vérre is utal meg a románcra is.)

Peter Clines: Paradox Bound
Megjelenés:  szeptember 26.
Kiadó: Crown
Eli beismeri, hogy kissé megszállottja lett a rejtélyes nőnek, akivel évekkel ezelőtt találkozott. Oké, talán nagyon a megszállottja lett. De most komolyan, milyen gyakran találkozol valakivel, aki százéves kocsit vezet, az amerikai függetlenségi háború idejéről származó ruhákat hord és egy furcsa módosítású fegyvert használ − valakivel, aki csak annyi időre áll meg, hogy különös dolgokat fedjen fel rólad és a világodról, mielőtt eltűnne csikorgó kerekekkel egy golyózápor felhőben?

Amikor az utazó újra megjelenik az életében, Eli elhatározza, hogy nem hagyja elmenni anélkül, hogy válaszokat kapna. De az elhatározása egy különös, veszélyes világba és egy üldözésbe vezet, nem csak keresztül az országon, hanem százévnyi történelmen is − nem kevesebb, mint Amerika múltja, jelene és jövője forog kockán.

Peter Clines 14 című könyvét a Fumax jelentette meg, és nagyon-nagyon bejött, úgyhogy kíváncsi vagyok a könyveire. Ebben ráadásul időutazás van, ami még abszolút felturbózza a várási faktort.

Michael J. Sullivan: A koronatorony (Riyria - A kezdetek #1)
Megjelenés:  szeptember
Kiadó: Fumax
Két ember, akik ki nem állhatják egymást. Egy lehetetlen küldetés. Legenda születik.

A kiégett harcos, Hadrian Blackwater, akinek már nincs semmi, amiért küzdhetne, társul Royce Melbornnal, a bérgyilkos tolvajjal, akinek már nincs semmije, amit elveszíthetne. Együtt kell ellopniuk egy kincset, amelyet úgy hírlik, lehetetlen meglovasítani… Ugyanis magába a Koronatoronyba zárták el.

A Koronatorony pedig a valaha épített legnagyobb erődítmény utolsó, közismerten bevehetetlen maradványa, amelyben a birodalom legmohóbban áhított értékeit őrzik. De a megrendelőnek, az öreg varázslónak nem aranyra vagy ékszerre fáj a foga, és ha sikerül rávennie hőseinket, hogy a munka befejezéséig ne végezzenek egymással, akár még legendás csapat is válhat belőlük. Ki tudja? Talán még a lehetetlenre is képesek lesznek.

A Riyria – A kezdetek a nagysikerű fantasy sorozat a Riyria-krónikák előzmény történetét meséli el. A Koronatorony önállóan is élvezhető, kerek történet.

Egy kedvenc sorozat előzmény kötete? Naná, hogy kell, ez nem is kérdés!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése