Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. október 4.

2017. októberi megjelenések

Tommy Wallach: Strange Fire (Anchor & Sophia #1)
Megjelenés:  október 3.
Kiadó: Simon & Schuster Books for Young Readers
Azt mondják, hogy az emberiség első generációja a szomjúságuk miatt bukott el: a tudásért, a gazdaságért, a hatalomért. Azt mondják, az emberiség mohósága olyan nagy volt, hogy az Úr a saját lányát küldte, hogy tüzet és pusztulást hozzon a világ bűnöseire.

Kevesen maradtak túlélők, de az évszázadok alatt összefogtak, hogy egy új civilizációt hozzanak létre − a Leszármazottságot −, amit azon a meggyőződésen alapítottak, hogy a múlt hibái sosem ismétlődhetnek meg.

A tiszteletben álló Leszármazott miniszter fiai, Clive és Clover Hamill egész életüket azzal töltötték, hogy hirdették az igét. De amikor az utazó küldöttségük egy olyan közösséget fedez fel, akik ismét fel akarják fedezni a múlt blaszfémikus technológiáját, olyan események láncolata indul be, ami várost város ellen fordít… és testvért testvér ellen.

Együtt Clive gyermekkori szerelmével, Gemma Poplinnal és Paz Dediosszal, egy forradalmárral, aki arról álmodik, hogy megbuktatta a Leszármazottságot, Clive és Clover vezető szerepet játszanak majd ennek a szent háborúnak a végkimenetelében és az emberiség sorsában.

Tommy Wallachnak egy könyv olvasása után teljesen beleszerelmesedtem a stílusába − abban a fajta jópofa laza hangnemben fogalmazza meg a gondolatait, hogy konkrétan tök mindegy, mi történik a könyvben. Így hát mindegy, mit ír, én azt olvasni akarom, és ezúttal a megszokotthoz képest elég más témát vett górcső alá, amiben valószínűleg ez a stílus is más formában köszön vissza, de kit érdekel?

Jennifer Rush: The Devil &Thieves
Megjelenés:  október 3.
Kiadó: Little, Brown Books for Young Readers
A 18 éves Jemmie Carmichael úgy nőtt fel, hogy a New York-i csendes Hawthorne városkában mindvégig mágia vette körül. Az ő világában a mágiahasználókat "csillantaknak" hívják, és Jemmie közéjük számítaná magát, ha képes lenne egyetlen bűbájt úgy kiszórni, hogy nem rontaná el. Az sem segít, hogy nemrég leszólta Crowe, a Fekete Ördögök csillantjai motoros banda veszélyes és rejtélyes vezetője, és a területük nem hivatalos feje.

Amikor az egész csillant közösség megjelenik Hawthorne-ban a fesztiválra, elterjed a pletyka, hogy valaki tiltott mágiát használ. Aztán emberek kezdenek eltűnni. A mindenhonnan érkező fenyegetések következtében senkiben sem lehet megbízni. Jemmie-nek és Crow-nak félre kell tenniük a közös múltjukat, hogy megtalálják a szeretteiket, és az egyetlen, ami megmentheti őket, a hiba, ami miatt Jemmie nem tudja rendesen használni az erejét. Azok után, hogy évekig haszontalannak érezte magát, végül lehet mégis csak Jemmie a legerősebb csillant.

Ebben a könyvben a mágia az, ami be tud vonzani, de egyébként azért szemezek vele, mert Jennifer Rushnak olvastam az Altered sorozatát, és az nagyon kellemes olvasásélmény volt − különösen az első rész. (Igaz a harmadikat totál elszúrta.)

Kevin Hearne: The Plague of Giants (Seven Kennings #1)
Megjelenés:  október 3.
Kiadó: Del Ray Books
Egy vadiúj sorozat első részében a A Vasdruidák bestseller szerzője egy felejthetetlen fantasy világot kreált … egy olyat, ami örökre megváltozik, amikor egy óriás sereg bukkan fel. A királyság egyetlen reménye? A mágia egy olyan formájának felfedezése, ami a világ leghihetetlenebb szörnyeit hívja, hogy felvegyék a harcot az emberiség oldalán.

Kevin Hearne teljesen megvett a Vasdruidák sorozatával − igaz, abból csak az első két részt olvastam. Mivel fülszöveg nincs a goodreadsen, csak egy ilyen felemás figyelem felcsigázó, ezért azt tettem be ide, de szerintem már ennyiből is bőven várós lehet a könyv mindenkinél, nemcsak nálam.

Nick Lake: Satellite
Megjelenés:  október 3.
Kiadó: Knopf Books for Young Readers
Egy űrben született kamaszfiú élete első útját teszi a Földre.
Egy olyan helyre megy, ahol korábban még sosem járt: haza.

A Hold 2 egy űrállomás, ami mintegy 250 mérföldnyire helyezkedik el a Földtől. Óránként 17 500 mérföldet tesz meg, egy teljes kört 90 perc alatt. Egyúttal ez az egyetlen otthon, amit a 15 éves Leo és két másik tinédzser valaha is ismert.

A Hold 2-n született és felnevelt Leo és az ikrek, Orion és Libra végre elég idősek és erősek, hogy alkalmasak legyenek a veszélyes út megtételére a Földre. Asztronauták csapatai játszották a szüleiket a születésük óta, és megszámlálhatatlan kiképzésen estek át, hogy minden elképzelhető nehézséggel megbirkózzanak, ami az utazás során megtörténhet.

De tényleg bármi is fel tudta őket készíteni a terra firmán való életre? Mert lehet, hogy a bolygó embereik milliárdjainak otthona, ott élni Leónak és a barátinak még hamisabb, mint képzelték, és a túlélésük a lehetetlen körülményeken múlik.

Na jó, a 15 éves kissrácok annyira nem vonzanak, de tetszik az alapsztori, ilyenhez még nem volt szerencsém.

John Green: Turtles All The Way Down
Megjelenés:  október 10.
Kiadó: Dutton Books for Young Readers
A 16 éves Aza sosem akarta a szökevény, milliárdos Russel Pickett rejtélyét üldözni, de egy százezer dolláros vérdíj forog kockán, és a Legjobb és Legbátrabb Barátja, Daisy  odavan a nyomozás ötletéért. Így hát együtt átvágnak a rövid távolságon, ami elválasztja őket Russel Pickett fiától, Davistől.

Aza próbálkozik. Próbál jó lánygyermek, jó barát, jó tanuló, és talán még jó nyomozó is lenni, míg a saját gondolatai örökké szorító spiráljában él.

John Green utolsó könyve öt évvel ezelőtt a − köhömm, köhömm − Csillagainkban a hiba volt. Azért lássuk be, nem ok nélkül telik el öt év, ha hirtelen az ember nyakába szakad egy ekkora siker (magyarul nagy volt a nyomás, hát kíváncsi leszek, sikerült-e megbirkózni vele). Szeretem John Green írását, mégis csak kettő könyvét olvastam, valahogy nem akaródzik nekiállni a többinek − nem értem ezt a jelenséget. Szóval ezzel is simán várok, míg kihozza a GABO magyarul. Ez a fülszöveg sem sietteti az embert.

Maggie Stiefvater: All The Crooked Saints
Megjelenés:  október 10.
Kiadó: Scolastic Press
A coloradói Bicho Raro látogatói nagy eséllyel találnak rá egy vidékre, ahol sötét szentek, tiltott szerelem, tudományos álmok, csoda módra megőrült baglyok, kihűlt vonzalmak, egy vagy két árva és egy égnyi figyelő sivatagi csillag van.

E helynek a szívében található a Soria család, mindnyájunknak megvan a képessége arra, hogy valami szokatlan csodát hajtsanak végre. E családnak a szívében három unokatestvér arra vágyik, hogy megváltozzon a jövőjük: Beatriz, az érzések nélküli lány csak szabadon akarja vizslatni a gondolatait; Daniel, Bicho Raro szentje, aki mindenkinek csodákat művel, csak magának nem; és Joaquin, aki azzal tölti az éjszakáit, hogy egy renegát rádióállomást működtet Diablo Diablo néven.

Mindannyian a csodát keresik. De Bicho Raro csodái nem egészen azok, amiket vársz.

Már a fülszöveg is olyan Maggie Stiefvateres, nem? Összességében is imádom az írónőt, nemrég újraolvastam az Álomrablókat, hát ismét elhűltem, hogy milyen fantasztikusan ír, bárcsak én is tudnék így (sosem fogok), ahogy megragadja a hangulatot, ahogy burkoltan mond ki nyilvánvaló dolgokat (konkrétan a meleg szál az valami zseniálisan van beleírva). Szóval ja, ez nem is kérdés, hogy kell.

Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Megjelenés:  október 10.
Kiadó: Könyvmolyképző
Róka kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak.
Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok a nyakába varrják Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is, hogy korrepetálja matekból.
Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek…
Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.
A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon…
Mire elég heti egy különös óra?
Képesek lesznek meglátni a szívükkel azt, ami a szemnek láthatatlan?
Merülj el a történetben és hagyd, hogy a te szívedhez is szóljon Róka és a Kisherceg új, mai üzenete.

Szégyenszemre még semmit sem olvastam Róbert Katalintól (pedig a legutóbbi könyve a polcomon csüccsen), csak részleteket tőle, és nagyon szépen fogalmaz, ragad meg érzelmeket, ezt le kell szögezni. Az új, ifjúsági regénye azért keltette fel a figyelmem, mert egy A kisherceg-parafrázis, hát nem hangzik izgalmasan?

Kerstin Gier: Silber − Az álmok harmadik könyve (Silber #3)
Megjelenés:  október 10.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kerstin Gier nagy sikerű trilógiájának grandiózus befejező része.
„A sok különböző ajtó és a lágy fény akár derűs és békés hangulatot is teremthetett volna a folyosón, de nem így történt. A síri csendben mintha valaki folyton hallgatózott volna, és képtelenség volt kideríteni, vajon honnan jön a fény. Mégis szerettem ezt a helyet, és a gondolatot, hogy minden ajtó mögött egy másik lélek álmodik éppen, és hogy ez a labirintus az összes embert összeköti a világon. Mágikus hely volt, titokzatos és veszélyes…”
Március van, Londonba lassan megérkezik a tavasz, Liv Silber pedig mindjárt három problémával is küzd.
Először is: hazudott Henrynek.
Másodszor: az álmok egyre veszélyesebbek. Arthur olyan titkokra jött rá, amelyek segítségével az álomvilágban borzalmas dolgokat tehet. Feltétlenül meg kell állítani.
Harmadszor: Liv anyja, Ann, és Grayson apja, Ernest júniusban össze akarnak házasodni. És a gonosz Bokkernek, Grayson nagymamájának nagy tervei vannak a fia esküvőjét illetően, de legalábbis egészen más tervei, mint a menyasszonynak.
Liv alig győzi elhárítani a fenyegető katasztrófák sorát…
Merülj el e csodálatos világban!

Az első részről ömlengtem egy kicsit, a második már nem volt olyan jó, de még bízom az ütős lezárásban. Na jó, mit terelem én itt a szót, még mindig reménykedem abban, hogy nem süllyedt el a shippem!!!

Lauren DeStefano: The Glass Spare (The Glass Spare #1)
Megjelenés:  október 24.
Kiadó: Balzer + Bray
Wil Heidle, a világ leggazdagabb nemzete királyának egyetlen lánya az árnyakban nőtt fel. Elrejtették a világ elől, hogy kémként szolgáljon az apjának − akinek a birodalomépítés utáni megszállottsága háborút robbant ki − Wil csak annyit akar, hogy felfedezhesse a birodalmon túli világot, ha az apja megadná neki az esélyt rá.

Mígnem egyik éjjel Wilt megtámadják, és egy szörnyű titok jut a tudomására. Az érintése drágakővé változtatja az embereket. Wil először megrémül, de ahogy teszteli a képessége korlátait, egyre jobban és jobban vonzódni kezd hozzá. Amikor egy tragédiához vezet, Wilnek szembe kell néznie a benne lapuló pusztító erővel, és végül elhagyja az otthonát, hogy az igazságra és gyógymódra leljen.

De megtalálni a felszabadulása kulcsát egy elátkozott herceghez vezeti, akinek megvannak a maga ötletei, mit kezdjen a lány erejével.

Egy háború szélén álló világgal és a végső pusztulás erejével meg tudja-e találni Wil a módot, hogy segítsen a királyságon, ami hátat fordított neki, vagy örökre elárulja a múltját és a családját?

Egy újabb "nem szabad megérinteni senkit, mert jaj" könyv, amit már láttunk egypárszor. Lauren DeStefanótól a Hervadást és folytatásait olvastam, és bár a cselekményvezetésért annyira nem voltam oda (főleg a 3. részben), de csodálatosan ír, és ezért bármi érdekel, amit az ő klaviatúrája szül.

Cynthia Hand:  The Afterlife of Holly Chase
Megjelenés:  október 24.
Kiadó: HarperTeen
Öt éve szentestén Hollyt meglátogatta három szellem, akik megmutatták neki, hogy milyen önző és elkényeztetett. Próbálták meggyőzni, hogy változtasson ezen.
Nem tette.
Aztán meghalt.
Most kénytelen egy titkos társaságnak, a Scrooge projektnek dolgozni az elmúlt karácsonyok utolsó szellemeként.
Minden évben megmentenek egy újabb fukar embert. Minden évben Holly 17 éves marad, miközben a családja és a barátai tovább élik az életüket − nélküle. Holly túlvilági élete eddig szörnyűséges volt.
De idén minden megváltozik…

Oké, ez a sztori milyen jól hangzik már, de most komolyan? Nem kérdés, hogy ezt olvasnom kell. Plusz Cynthia Hand is a szépen írók közé tartozik, a legutóbbi könyve érzelmileg totál hazavágott.

Jenny Han: Utóirat: még mindig szeretlek (A fiúknak, akiket valaha szerettem #2)
Megjelenés:  október 24.
Kiadó: Könyvmolyképző
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A kirobbanóan sikeres A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása. Elbűvölő és őszinte történet, melyben a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.
Add át magad a varázsának!

Igen, ezt a nagyon cuki sorozatot is folytatni kéne, főleg, hogy már harmadik rész is van külföldön.

Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei
Megjelenés:  október 24.
Kiadó: Fumax
Az emberi faj maradéka elhagyja a haldokló Földet, és kétségbeesetten kutat új otthon után a csillagok között. Ősei nyomában járva az egykori aranykor legnagyobb kincsére bukkan: egy olyan bolygóra, amelyet annak idején terraformálással tettek alkalmassá az emberi élet fenntartására.

Ám az új édennel valami nincs rendben. Az évezredeken át magára hagyott bolygó élővilága ellenőrizetlenül fejlődött, és ez katasztrofális eredménnyel járt. A bolygó nem várja tárt karokkal az érkezőket, nem érintetlen, és főleg nem lakatlan. Az uralkodó faj az emberiség rémálmává változtatta a menedékül szánt Új Földet.

Két civilizáció kerül ütközési pályára, és mindkettő a határait feszegeti. Mindkettőnek meg kell fontolnia, mit tehet meg a túlélése érdekében. Mivel a tét a faj fennmaradása, korántsem mindegy, ki lesz az Új Föld birtokosa.

Ezt már olvastam angolul, és odavoltam érte. Nagyon érdekes volt eleve, ahogy félremegy az egész kísérlet, és az, ahogy évszázadokon keresztül bemutatja a szerző, hogy hogyan jön létre egy intelligens póktársadalom. Nagyon ajánlom.

Elan Mastai: Felbolydult napjaink
Megjelenés:  október 31.
Kiadó: Agave
Tudod, hogyan képzelték el az 50-es években a jövőt az emberek? Nos, minden annak megfelelően alakult! Tom Barren 2016-jában az emberiség egy techno-utópisztikus paradicsomban él, ahol repülő autók, mozgó járdák és holdbázisok vannak, soha nem romlik meg az avokádó, és soha nem alakult ki a punk rock... mert nem volt rá szükség.

Csakhogy Tom valahogy mégsem találja a helyét ebben a káprázatos, idealista világban, pláne nem azután, hogy a feje tetejére áll az élete. Egy elhamarkodott döntés azonban nemcsak a mindennapjait változtatja meg, hanem az univerzum szövetét is. Időutazása nem a tervek szerint végződik, és így a mi 2016-unkba, vagyis abba a világba téved, melyet mi valósnak hiszünk. Tom számára a mi megszokott valóságunk viszont csak egy disztópikus szemétdomb.

Amikor felfedezi, hogy ebben a világban egy csodás család, irigylésre méltó karrier és – talán, csak talán – igazi lelki társ is vár rá, döntést kell hoznia. Helyreállítja a történelem folyamát, és feltámasztja utópisztikus univerzumát, vagy megpróbál új életet kezdeni a mi zavaros, megjósolhatatlan valóságunkban? A választ keresve Tom országok, földrészek és idővonalak között barangol, hogy végül rájöjjön, kicsoda ő valójában, és milyennek kell lennie a jövőjének – a mi jövőnknek.

A Felbolydult napjaink azokról a változatainkról szól, melyeket levetünk magunkról, majd idővel beléjük növünk. Történet a barátságról, a családról, a váratlan utakról, a fel nem fedezett ösvényekről és a sokféle formában testet öltő szeretetről. Egy lenyűgöző tehetségű szerző humoros és szívet melengető bemutatkozó regénye szellemes meglátásokkal, zseniális ötletekkel és elképesztő frissességgel.

A borító megvett kilóra, na és a sztori sem semmi, remélem, jó lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése