Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2016. április 8.

2016. áprilisi megjelenések

Ezúttal tekintélyes vegyesfelvágott következik, jó sok olvasásra érdemes könyv jön ki ebben a hónapban, hogy legyen mit ebben a szép, meleg időben (legalábbis amikor a posztot írni kezdtem, az volt) olvasgatni. Az átlagostól eltérően ezúttal sok felnőtt művet is a listámra válogattam. 

Richelle Mead: The Glittering Court (The Glittering Court #1)

Megjelenés: április 5.
Kiadó: Razorbill
Egy csoport kiválasztott lánynak a Csillogó Udvar egy olyan életre kínál esélyt, amiről eddig csak álmodtak; luxusra, ragyogásra és szabadságra. Adelaide-nek, akit a tehetős családja szerelem nélküli frigyre kényszerít, a Csillogó Udvar valami mást jelent, az esélyt, hogy feltérképezze a saját végzetét és egy kalandot a tengerentúli romlatlan, virágzó új földön.

Miután találkozik a sármos Cedric Thornnal, Adelaide szolgának adja ki magát, hogy csatlakozzon a szegény lányokhoz, akiknek a fiú megígéri, hogy hölgyekké változtatja őket. De Adelaide felsőosztályban való jártasságának ára van, el kell rejtenie a személyazonosságát az új barátai, a titokzatos menekült, Mira, a tűzrőlpattant korábbi mosónő, Tamsin, és ami a legfontosabb, Cedric elől, még úgy is, hogy beleszeret a fiúba.

Minden szétesik, amikor Cedric rájön Adelaide cseljére, és egy hatalommal bíró fiatal kormányzó is kiveti a lányra a szemét, a feleségének akarja. Nem azért hagyta maga mögött a régi életének aranykalitkáját, hogy más tulajdona legyen. De semmi sem olyan ijesztő vagy csodálatos, mint  az Adelaide és Cedric között bizsergő tiltott vonzalom. Ami, ha eleget tennének neki, mindkettejüket egy vad, veszélyes, feltérképezetlen helyre taszítaná, és a halálukig vezetne.

Nem mondom, hogy a fülszöveg alapján azonnal vetném magam a könyvre, lévén, hogy eléggé a Párválasztóra hajaz, de Richelle Mead neve garancia, hogy valamilyen úton-módon jó lesz ez. A Soundlessnek is megvoltak a hibái, mégis a Mead stílus hozta, amit kellett.

M. R. Carey: Fellside
Megjelenés: április 5.
Kiadó: Orbit
A Fellside egy szigorúan őrzött börtön a Yorkshire Moors szélén. Nem az a hely, ahol végezni szeretnéd. Jess Moulson mégis itt fogja tölteni élete hátralevő részét.
Ezen a helyen még a falak is suttognak.
És a hang egy kisfiúhoz tartozik, akinek üzenete van Jess számára.
Hallgatni fog rá?

Nem kell ide fél kilométeres fülszöveg ahhoz, hogy felkeltse az olvasó figyelmét. Sőt! Néhány jól megválasztott kulcsszóval és megalapozott atmoszférával sikerült elérni, hogy birizgálja a fantáziám ez a könyv, holott ki tudja, miről fog szólni. Nem mellesleg M. R. Carey zombis könyve még friss élmény, és ha legalább olyan színvonalú lesz, már jó lesz.

Richard Kadrey: The Everything Box
Megjelenés: április 19.
Kiadó: Harper Voyager
I.E. 2000
Egy gyönyörű, ambiciózus angyal áll egy hegytetőn, a világot nézi és az alant elterülő kis lakóit. Mosolyog, mert  az emberiség maradéka, azok, akik túlélték az áradást, hamarosan a végzetükkel szembesülnek. Ő már aztán csak tudja. Nagy szerepet fog játszani benne. Az angyalunk általában nem megy terepre, és ha jól szerepel, nyilván nagy előléptetésre számíthat.
Eljött az idő.
Az angyal a zsebébe nyúl az emberi végzet eszközéért. Biztosan a másik zsebben van. Aztán őrjöngve tapogatja végig magát. Rájön, hogy elvesztette a tárgyat. Az angyal egyetlen szót ejt ki a száján: „A francba.”

2015
A tolvaj, akit Coopnak hívnak, és aki specialista a mágikus tárgyak ellopásában, egy kis dobozt kézbesít egy rejtélyes ügyfélnek. Coop nem tudja, hogy a legutóbbi munkája a világ és önmaga végét jelentheti. Hirtelen a Különleges Tudományok Osztályán találja magát, egy rettenthetetlen ügynökségnél, ami a furcsát és szokatlant rendszabályozza. A doboz nemcsak egy természetfeletti családi ékszer különös erővel, mondják neki.
A végítélet napjának eszköze. Úgy vélik.
És hirtelen mindenki meg akarja szerezni.

Elvileg ez a történet humoros, a világvége téma mindenképpen jöhet bármikor, szóval bizakodó vagyok a könyvet illetően.

Nick Cutter: A falka
Megjelenés: április 19.
Kiadó: Agave
Tim Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal – úgynevezett falkával – a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz…
Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel… és végül egymással is.

Az író Mélység c. könyvével nem kerültünk felebaráti viszonyba, de kap tőlem még egy esélyt, mert jól hangzik a fülszöveg, plusz ez a könyv valami díjat is bezsebelt. Ami persze nem jelent semmit, de állítólag ez a könyve jobb, és úgyis rám férne egy horror, mivel az még mindig ritkaságszámba megy nálam.

Scott Hawkins: Az Égett-hegyi könyvtár
Megjelenés: április 20.
Kiadó: Fumax
Egy eltűnt Isten.
Egy könyvtár az univerzum titkaival.
Egy nő, aki túl elfoglalt ahhoz, hogy észrevegye megkövült szívét.
Carolyn alig különbözik a körülötte élő emberektől. Szereti a guacamolét, szeret rágyújtani és steaket enni. Tudja, hogyan kell használni a telefont. A ruhák néha ugyan kifognak rajta, de a karácsonyi pulóverből, biciklisnadrágból és lábmelegítőből álló szerelése komoly sikert arat.
Elvégre régen ő maga is átlagos amerikaiként élt.
Ez persze már nagyon régen volt. Még azelőtt, hogy a szülei meghaltak. Azelőtt, hogy más gyerekekkel együtt befogadta őt egy férfi, akit csak Apának hívtak.
Carolyn azóta nem sokat járt odakint. Adoptált testvéreivel együtt Apa ősi szokásainak megfelelően nevelkedtek: Könyvtárának könyveit tanulmányozták, és megtanulták Apa hatalmának néhány titkát. Néha pedig azon tűnődtek, kegyetlen tanáruk titokban nem maga Isten-e.
Ám Apa váratlanul eltűnt, és a titkait tartalmazó Könyvtár a teremtés feletti hatalom erejével együtt őrizet nélkül maradt.
A hatalmat maguknak akaró, kegyetlen ellenségek sorakoznak fel Carolyn ellen, akiknek ereje messze meghaladja az övét.
De ő számolt ezzel.
Az egyetlen gond csak az, hogy miközben egy új Isten megteremtéséért harcol, megfeledkezik azokról a dolgokról, amelyek emberré teszik őt.

Ezt már Goodreadsen is nézegettem; örülök, hogy a Fumax kihozza magyarul. Csak azt nem értem, hogy sikerült ezt a borzasztó borítót összehozni. És az volt az ürügy, hogy nekik az eredeti nem tetszik. Az nem tetszik, de ez igen? Hát jó.

Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva
Megjelenés: április 20.
Kiadó: Fumax
A Hold mindenféle előjel és látható ok nélkül robbant fel.”
A Föld napjai meg vannak számlálva. A világ nemzetei az elkerülhetetlennel és a vészesen fogyó idővel versengve összefognak, hogy nagyszabású tervet dolgozzanak ki az emberiség megmentésére – messze a légkör felett, a bolygóközi űrben.
A maroknyi, gondosan kiválasztott túlélőnek előre nem látott technikai veszélyekkel és kihívásokkal, újabb és újabb katasztrófákkal kell szembenéznie. A könyörtelen univerzum a végsőkig próbára teszi találékonyságukat és felkészültségüket az űrben lebegő törékeny komplexumban, amely az emberi faj túlélésének utolsó záloga.
Azonban mégis az emberi természet árnyoldalai és kiszámíthatatlansága válik végső próbatételükké. A Nemzetközi Űrállomás legénységének önmagát kell legyőznie igazán. A kozmikus kataklizma és az eltelt évszázadok alatt a felismerhetetlenségig összeégett anyabolygó pedig türelmesen vár a visszatérésükre…
A Hét Éva pedig válaszol hívására.

A fülszöveg olyan ígéretet hordoz magában, hogy már azt is elképzeltem, milyen menő filmet lehetne készíteni ebből az alapanyagból. Remélem, jó lesz, jó vaskos. 

Maggie Stiefvater: The Raven King (The Raven Cycle #4)
Megjelenés: április 26.
Kiadó: Scholastic Press
Nincs fülszöveg, mert még nem olvastam a harmadik részt. Csak egyet kérek: kedves Maggie, ne cseszd el ezt a sorozatot is úgy, mint a farkasos trilógiát. Köszönettel: egy olvasód. 



Kate Karyus Quinn: Down With The Shine
Megjelenés: április 26.
Kiadó: Harper Teen
Okkal mondják, hogy vigyázz, mit kívánsz. Csak meg kell kérdezni a lányt, aki azt kívánta, hogy vékonyabb legyen, és végül kisebb lett, mint Hüvelyk Panna, vagy a fiút, aki vasgolyókat kért, és megkapta őket – szó szerint. És sose kívánd, hogy a bulid örökké tartson. Hacsak nem azt akarod, hogy fájdalom érje a vendégeidet, ha megpróbálnak távozni.

Ezeket a dolgokat Lennie csak akkor tudj meg, mikor már késő, miután a nagybátyja csempészett piáját hozza egy bulira, és tucatnyi kívánságot mond a tószt során, köztük a saját kívánságát, hogy visszahozza a legjobb barátját, Dylant, akit elraboltak és meggyilkolták hat hónappal ezelőtt.

Lennie nem akart ekkora felfordulást okozni. Mindig úgy vélte, hogy a nagybátyja piájával tett tószt csak egy tradíció. És amikor az került szóba, hogy egy fontos családi örökséget birtokolnak, úgy gondolta, hogy a jó öreg szeszcsempészést értik alatta.

Mint kiderül, úgy értették, hogy valóra váltja a kívánságokat. És Lennie többet váltott valóra egy éjszaka alatt, mint a nagybátyja egy év alatt.
Most meg kell találnia a módját, hogy visszafordítsa a károkat. De ha egyszer valóra vált, nem lehet visszacsinálni egy kívánságot.

Á, tisztára érdekesen hangzik ez a felütés. Ráadásul a szerzővel kapcsolatos eddigi élményem alapján egy igencsak elborult történetre lehet számítani, alig várom, hogy a kezeim közé kaparinthassam!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése