Üdvözlés

Szia!
Rileey vagyok, örülök, hogy idetaláltál, annak még jobban, ha máskor is visszanézel. Mostanában főként könyvekről szedem össze a gondolataimat, de ha olyan kedvem van, filmekről és sorozatokról is megejtek egy-egy posztot. Sokat olvasok angolul, így ne lepődj meg, ha nem túl ismert könyvekkel találkozol errefelé. A célom, hogy felkeltsem ezekre a figyelmet, hátha egyszer kis hazánkban is a könyvesboltok polcaira kerülhetnek. Kellemes böngészést kívánok! :)

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, a nagyító ikon alatt lapuló űrlap segítségével megteheted, vagy használhatod közvetlenül az e-mail címemet: rileey.smith[kukac]gmail.com

Népszerű bejegyzések

Címkék

1 pontos 2 pontos 3 pontos 4 pontos 5 pontos ABC ABC Family adaptáció After the End Agave agorafóbia akció alakváltók alternatív történelem angol angyalok animációs anime Anna és a francia csók apokaliptikus Arrow barátság blog book tag borító borítómustra boszorkányok Cartaphilus CBS chick-lit Ciceró Courtney Summers crossover családon belüli erőszak Dan Wells Daredevil démonok depresszió design díj disztópia dráma Dream válogatás Éles helyzet erotikus fanborítóm fantasy felnőtt film Forma-1 FOX földönkívüliek Főnix Könyvműhely Francesca Zappia francia Fumax GABO Gayle Forman Hard Selection Harper Teen Hex Hall high fantasy horror humor időutazás írás istenek Jane The Virgin Jennifer Niven John Cleaver karácsony katasztrófa képregény klasszikus komédia Kossuth Könyvmolyképző krimi leltár lovak Lucifer Maggie Stiefvater mágia mágikus realizmus magyar szerző Matthew Quick Maxim megjelenések mentális betegség misztikus Netflix new adult novella nyár öngyilkosság pánikbeteség paranormális pilot posztapokaliptikus pszichológia pszichothriller Rainbow Rowell Razorland realista Red Queen Richelle Mead romantikus sci-fi Scolar Silber skizofrénia sorozat steampunk Supernatural Syfy szerelmi háromszög szörnyek tanár-diák természetfeletti The 100 The Chemical Garden The CW The Dust Lands The Flash The Selection thriller toplista történelmi tündérek Twister Media Ulpius urban fantasy vámpírok vérfarkasok Victoria Schwab vígjáték vírus Vörös Pöttyös Wither young adult zombik

Most olvasom

Blogok

Üzemeltető: Blogger.

Küldj üzenetet!

Név

E-mail *

Üzenet *

2017. május 4.

2017. májusi megjelenések

Ez az év is rohadtul rohan, nem gondoljátok? Hogy lehet már május? Mindig megírom ezt a "rovatot", és kb. 2 nap múlva írhatom a következőt.

Amy Plum: Dreamfall (Dreamfall #1)
Megjelenés:  május 2.
Kiadó: HarperTeen
Cata Cordova olyan súlyos álmatlanságtól szenved, hogy beleegyezett abba, hogy részt vegyen egy új, kísérleti eljárásban. Azt hitte,  a dolgok nem fordulhatna rosszabbra, de tévedett.

Nem sokkal az eljárás kezdete után, a laboratóriumi felszerelés meghibásodik, és Cata hat másik kamasz résztvevővel együtt egy közös álomvilágban ragad, nulla emlékkel arról, hogy kerültek oda. Hogy rosszabb legyen a helyzet, rájönnek, hogy egy olyan helyen estek csapdába, ahol a legrosszabb rémálmaik válnak valóra. A legsötétebb képzeletük lényei üldözik őket, és eltemetni szándékozott titkok kínozzák. Catának és a többieknek össze kell fogniuk, hogy szembenézzenek a legnagyobb félelmeikkel. És ha nem találják meg a módját, hogy legyőzzék az álmaikat, sosem ébrednek fel.

Ezek az álomvilágban játszódó sztorik mindig izgalmasan hangzanak, meg még nem is olvastam olyan sok könyvet a témában. Szóval az ötlet bár nem újdonság, de nagyon ütős, bár azt meg kell jegyeznem, hogy Amy Plum előző szériájánál is az ötlet tízpontos volt, de a kivitelezése megbukott. Nem túlzott elvárásokkal fogadom e művet.

Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean (To All the Boys I've Loved Before #3)
Megjelenés:  május 2.
Kiadó: Simon & Schuster Books for Young Readers
Jenny Han első regénye a trilógiában nagyon cuki volt, így mindenképpen szeretném folytatni a sorozatot, de még a 2. rész is rám vár. A kérdés az, hogy mennyire lesz izzadságszagú a frissen megjelenő etap, ugyanis tudtommal két részesre volt tervezett a sorozat. 

Gwen Cole: Cold Summer
Megjelenés:  május 2.
Kiadó: Sky Pony Press
Ma egy középiskolából kibukott diák, akinek nincs jövője.
Holnap a II. világháború katonája.

Kale Jackson évek óta próbálja megtanulni irányítani az időutazó képességét, de eddig nem volt sok szerencséje. Egyik nap 1945-ben él, mesterlövészként harcol a háborúban és tehetetlenül nézi a katonákat − a barátait −, ahogy meghalnak. Aztán másnap ismét a jelenben van, ahol a II. világháború a poszttraumás stressz szindróma formájában van jelen az életében, és megnehezíti a kapcsolatát az apjával és azzal a néhány barátjával, akik még megmaradtak. Minden nap egyre nehezebben tudja elrejteni a múltban szerzett mentális-fizikai sebeit.

Amikor a volt szomszédlány, Harper visszaköltözik a városba, olyan gondolatok kezdik el üldözni, hogy milyen  lehetne, ha normális lenne az élete. Harper arra a személyre emlékezteti, aki a poszttraumás stressz szindróma előtt volt, ami segít neki, hogy a jelenhez rögzítse magát. Gyakorlattal Kale talán véglegesen a jelenben maradhat, és nem kell többé háborús területre tennie a lábát. Talán megkaphatja az áhított normális életet.

Ám Harper megtalálja Kale nevét egy történelmi cikkben a háború egyik áldozataként feltüntetve. Kale most már tudja, hogy meg kell tanulni uralni az időutazó képességét, hogy megmentse magát, hogy közös élete lehessen Harperrel. Máskülönben egy olyan időben fog meghalni, ahová nem tartozik, egy olyan golyó által, amit sosem neki szántak.

Az időutazó felesége YA edition.

M. R. Carey: The Boy on the Bridge (The Girl With All the Gifts #2)
Megjelenés:  május 2.
Kiadó: Orbit
Egyszer volt, hol nem volt, amikor a földet megmételyezte a rémület, volt egy nagyon okos fiú.
Az emberek úgy hitték, a fiú megmentheti őket, így hát kinyitották a kaput, és kiküldték a fiút a világba.
Oda, ahol a szörnyek éltek.

Már megint egy standalone-nak szánt könyv, ami hoppá, folytatódik. Szerettem a Kiéhezetteket, úgyhogy a folytatás is érdekel meg amúgy is ritkán olvasok zombi irodalmat − csak átvitt értelemben szoktam.

 
Patrick Ness: Release
Megjelenés: május 4.
Kiadó: Walker Books
Adam Thorn élete legnehezebb, legfelkavaróbb napja előtt áll, amikor is kapcsolatok mennek tönkre, fájdalmas incidensre kerül sor a melóban, és felszínre jön az igazság egy meleg kamaszfiú és a prédikátor apja között, ami mindent megváltoztat. Ez a nap a konfrontáció, menekülés, szex, szerelem, szívszakadás és lehet, csak lehet, hogy a remény napja. Kizárt, hogy a fiú ne változzon meg a nap végére. És egész idő alatt a történet peremén leselkedve valami különös és felkavaró áll ütközési pályára.

Patrick Nesstől bármi jöhet (még mindig beleborzongok az extázisba, amit Soha nincs vége okozott), bár az előző regényét félre kellett tennem, nagyon nem voltam ráhangolódva, de nem vetettem el teljesen. Tudtátok, hogy egy tehetséges magyar srác tervezte ezt a nagyon szemrevaló borítót?

Veronica Rossi: Seeker (Riders #2)
Megjelenés:  május 16.
Kiadó: Tor Teen
Amikor másodikas korában Daryn azt állította, hogy látomásai vannak, senki sem hitt neki. Nem megtébolyodni kezdett, hanem elnyerte a jövő látásának képességét. Ha figyeli a látomásokat, akkor nyomokkal szolgálnak neki, és megmutatják, hogyan segítsen az embereknek. Daryn elfogadta a Látó szerepét. A munkája fontos volt. Életeket mentett.

Egészen Sebastianig.

Sebastian volt az egyetlen és legszörnyűbb mulasztása.

Azóta, hogy a túlélő, Rokonok közül utolsó démonnal, Samraellel a sötét dimenzióba zárta a fiút, nem tud szabadulni a bűntudattól. Daryn tudja, hogy Sebastian él és segítségre vár. Rajta múlik, hogy megmentse. Most, hogy a Látásra a leginkább szüksége lenne, hogy útmutatás adjon, a látomásai eltűnnek.

Darynnek az ösztöneire, az intelligenciájára és a vak hitére kell hagyatkoznia, hogy a lovasokat vezesse, akik számítanak rá a Sebastian után való kutatásban.  Ahogy egyre mélyebbre ásnak az árnybirodalomban, ahol semmi sem az, aminek látszik, és ahol Samrael hatalmat gyűjt, Darynre a legvégső próba vár. Gonosszá kell válnia, hogy elpusztítsa a gonoszt? Az emberiség sorsa rejlik a válaszban.

Amilyen jól hangzott a Riders sztorija a négy lovassal meg az apokalipszissel, csalódásként könyveltem el. A világ miatt viszont érdekel a folytatás, pláne, hogy tudtommal duológia lesz a sorozat.

Josh Malerman: Black Mad Wheel
Megjelenés:  május 23.
Kiadó: Ecco
A "Detroit Üdvöskéi" néven elhíresült banda, a The Danes kiégett; kétségbeesetten szükségük van inspirációra, újra szeretnének egy toplista első számot. Így áll a helyzet egészen addig, amíg az amerikai hadsereg ügynöke felveszi velük a kapcsolatot. Elutaznak-e az afrikai sivatagba és lenyomozzák-e a titokzatos és ellenséges hang forrását? A frontemberük, Philip Tonka irányítása alatt a The Danes egy fájdalmas utazásra vállalkozik a perzselő sivatagon át, egy útra, ami Tonkát egy vészjósló és őrült összeesküvés közepébe juttatja.

Eközben egy beazonosíthatatlan középnyugati kórházban egy Ellen nevű nővér egy halál közeli balesetből lábadozó pácienst lát el. A sérüléseit okozó körülmények rejtélyesek és a teste elképesztő ütemben gyógyul. Ellen megteszi az elképzelhetetlent a rejtélyes betegért, aki minden nappal egyre többet fed fel a balesetéről.

Josh Malerman továbbra is a szívem csücske: bizonyított az első regényével és a víz alatti rejtélyes házról szóló kisregényével. Lehet már meg kéne ismerkedni a zenéjével is? Ezúttal magáról mintázta a főszereplőt, ami tök menő, és amúgy milyen izgisen hangzik már ez a sztori? Király lesz!

Francesca Zappia: Eliza and Her Monsters
Megjelenés:  május 30.
Kiadó: Greenwillow Books
A való világban Eliza Mirk szégyenlős, fura és nincsenek barátai. Online Eliza LadConstellation, a népszerű képregény, a Monstrous Sea névtelen készítője. Eliza nem tudja elképzelni, hogy úgy élvezhesse a való világot, mint amennyire szereti a digitális közösségét, és nem is vágyik arra, hogy megpróbálja.

Wallace Warland, a Monstrous Sea legnagyobb fanfiction írója, átiratkozik az iskolájába. Wallace azt hiszi, Eliza csak egy rajongó, és Eliza elkezd tűnődni azon, hogy talán az offline életnek is van értelme. De amikor Eliza titka véletlenül a világ tudomására jut, minden, amit felépített − a története, a kapcsolata Wallace-szal, még a józansága is − darabjaira kezd hullani.

Francesca Zappia debütáló regénye − ami a nyár folyamán magyarul is várható − az egyik legkedvesebb olvasmányom volt 2015-ben. Nagyon remélem, hogy ez a könyv is hozza ugyanazt az édesaranyos hangulatfaktort, ráadásul itt még a téma is testhezállóbb számomra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése